Izvor: BSC Happy portal
18.06.2023 u 16:54
0

JOKIĆEV OTAC EKSKLUZIVNO ZA „BSC HAPPY PORTAL“ PRED SOMBORSKE TRKE: „Nikola će biti u štali, treba da pakuje, zagreva, izvodi konje“ (FOTO/VIDEO))

Danas je poseban dan za sve SOMBORCE!

Ekipa „BSC Happy portala“ uputila se u rodni grad čuvenog Nikole Jokića, kako bi prisustvovala tradiconalnim konjičkim trkama na Staparskom putu, a tamo nas je dočekao otac najboljeg košarkaša Denvera – koji je pokorio NBA i čitav svet svojom nesalomivom igrom i autentičnošću – Bratislav Jokić – te je sa nama tik pred važnu manifestaciju otkrio sve detalje o kojima priča čitava Srbija i svet.

SRBIN JE NBA ŠAMPION, NAKON NOVAKA, I NIKOLA OSVOJIO SVET: Jokić sa Denverom uzeo prsten i ušao u istoriju VIDEO

  • Nikolini konji su spremni za trke. Danas ćemo izvesti četvoro, trčaćemo brze i dve polubrze, imamo i kobilu koja prvi put izlazi na stazu. Kada govorimo o Nikoli i njegovoj ljubavi prema konjima, ona nije od juče, onda datira i pre odlaska u NBA ligu. Porodično smo odlazili na trke, na taj način je i zavoleo ovaj sport. Kada je došao do određenih sredstava – novca, kupio je konja, pa sada, hvala Bogu, imam deset u Srbiji, šest u Italiji, i dva u Francuskoj. Postali smo ozbiljni konjari! Nikola taj sport voli i prati, upoznao je u Americi neke od najboljih vozača, trenera, druži se sa njima, dolaze jedni drugima na utakmice. Sada je sasvim neka druga priča, nego na početku. Kako kažu stari konjari – „Pojeo je konjsku dlaku, pa je zavoleo ovaj sport!“ (smeh) – ističe Jokićev otac u dahu i nastavlja u istom maniru:

  • Nikola će prisustvovati trkama! Biće u štali, treba da pakuje, zagreva, izvodi konje. On u tome uživa, zbog toga je i žurio da se što pre vrati iz Amerike. Svakog jutra je sa njima, dođe da ih nahrani i očisti za njima, takvi rituali ga opuštaju. Nakon toga se konji isteruju za program i trening. Predveče opet dolazi, to je njegov ritam kada je u Srbiji. Kada ugrabi slobodno vreme, provodi ga sa porodicom, prijateljima, na kupanju. Unuka Ognjena je i dalje previše mala da bi pokazala ljubav prema konjima, ali viče -„đi, đi“! S obzirom na to da Nikola često gleda trke na laptopu, sedne pored i ona posmatra. Pored porodice, velika ljubav su mu konji, ne propušta trke po Evropi i svetu – s ponosom govori otac proslavljene košarkaške zvezde, a potom se osvrće i na sam protokol pripreme za konjičke trke.

  • Organizator je najvažniji za konjičke trke. One treba budu što bolje uređene, za što brže, bolje i lakše trčanje konja. Treba da pripremi prostor na kom će konjari doći sa svojim životinjama, prikolicama, automobilima, da ugosti posetioce, obezbedi lože, smeštaj ljudima koji prisustvuju trkama van granica Sombora i naše zemlje. Spotska televizija će prenositi ovaj događaj, te će široke narodne mase imati prilike da gledaju uživo konjičke trke – koje se održavaju u našoj zemlji – objasnio je koncizno proceduru, i dodao krucijalne segmente:
  • Očekuje se u osam – devet kasačkih trka da će biti 85 do 90 konja. Najbitnija trka se zove „Pehar gada Sombora“. To je 22. trčanje za prestižni pehar. Ali i 69. trčanje za probni sprski – kasački derbi. Taj derbi se sastoji iz tri trčanja, probnog, samog derbija i revanš derbija. On se trči u Somboru – avgusta, tradicionalno. Pored takmičara konja i takmičara vozača, biće ljudi asistenata – koji će im pomoći pri dodatnom treningu, zagrevanju, istezanju. Tako izgleda procedura pripreme za trku – dočarao je Bratislav ekipi „BSC Happy portala“.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter