Izvor: Happy BSC Portal/Telegraf.rs
20.11.2023 u 16:11
0

KALINIĆ POHVALIO OBRADOVIĆA: „U njemu i dalje gori vatra i zato je najbolji“

Njih dvojica su uspešno sarađivali u Fenerbahčeu.

Retko koji srpski košarkaš se može pohvaliti toliko bogatom evropskom karijerom tokom koje je promenio dresove čak četiri evroligaška tima. Nikola Kalinić broji svoju drugu sezonu u Barseloni i sa uspehom obavlja sve ono što se od njega očekuje.

Sada 32-godišnji igrač se nakon krčenja puta kroz klubove u Vojvodini, Radnički iz Kragujevca, zatim i Crvenu zvezdu 2015. godine obreo u ekipi koju je sa klupe predvodio Željko Obradović.

ono na teren: Nikola Kalinić diže moral igračima Zvezde pred novi meč u "Morači"
Youtube/Printscreen

Fenerbahče je sa sadašnjim strategom Partizana postao jedan od najboljih klubova na Starom kontinentu, a Nikola Kalinić za proslavljenog stručnjaka ima samo reči hvale u razgovoru za BasketballSphere.

– Živi košarku, 24 sata je u tome. Dešavalo se da dođe ujutru na trening i da te pita da li si gledao neku NBA utakmicu. Rekao sam, „nisam Željko, spavao sam“, da bi mi on rekao „e tamo je bila jedna situacija kada je ovaj uradio ovo, onaj ono“, onda shvatiš da čovek prati košarku na svim frontovima i da stvarno voli to. Ili kad dođe i dodaje klincima posle treninga, vraća im lopte, ispravlja im šuteve. Trener na takvom nivou retko to radi. I dalje gori „vatra“ u njemu i zato je najbolji. Uspeva da održi motivaciju, posle svih uspeha, da i dalje bude toliko ‘zapaljen’. To je ono što ga izdvaja – izjavio je Kalinić.

NOVI PEH ZA PARTIZAN: Posle Pantera, povredio se još jedan igrač

Krilni košarkaš iz Srbije je sa Fenerom osvojio Evroligu 2017. godine uz titulu najboljeg strelca finala. Kalinić je zatim Tursku napustio 2020. i nastupao je za Valensiju, pre nego što ga je put kroz drugi mandat u Zvezdi odveo u Kataloniju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter