Izvor: BSC Happy
24.02.2023 u 09:55
0

Košarkaši Crvene zvezde večeras u Beogradu igraju sa ekipom Albe

Zvezdina utakmica koja se mora pobediti

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19 časova dočekuju ekipu Albe, u 25. kolu Evrolige. „Crveno-beli“ su 22. decembra prošle godine u 15. kolu Evrolige savladali u gostima Albu 88:84.

„Alba igra atipično, najefikasniji su u prvih 10 minuta, u tranziciji, u kontranapadu, tako da moramo da budemo fokusirani. Svi misle o tome da su oni poslednji, ali oni nisu loša ekipa. Izgubili su mnogo „dobijenih“ utakmica i njihov način igre primorava da svih 40 minuta moraš da bude koncentrisan”, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović dan pre utakmice.

Tada je to bila utakmica sa mnogo uspona i padova, a Nedović i Vildoza su iz pik-en-rola, uručenja ili iz igre jedan na jedan lako pronalazili put do koša u najvažnijim trenucima. Na kraju je Ivanovićev tim slavio u produžetku sa 88:84 – uz 21 poen Vildoze, 17 Nedovića i 15 Luke Mitrovića.

Crvena zvezda je na 11. poziciji na tabeli Evrolige sa 11 pobeda i 13 poraza, dok je Alba poslednja sa skorom od 6 pobeda i 18 poraza.

Posle kriznog perioda, crveno-beli su se podigli pobedom nad Makabijem u Tel Avivu, a dodatni vetar u leđa dobili su trofejom u Kupu Radivoja Koraća, posebno pobedom nad večitim rivalom Partizanom, koji je u ovom trenutku jedna od ekipa sa najboljom formom u Evropi.

Bio je to i prvi pravi test za Fakunda Kampaca, koji je Argentinac položio sa visokom ocenom, ali njega neće biti u duelu s Albom – biće to poslednji evroligaški meč koji će Kampaco propustiti.

Ekipa iz Berlina u Kupu Nemačke je izgubila od Bajerna u polufinalu sa 83:77. U Evroligi su Albatrosi poslednji na tabeli sa šest pobeda i 18 poraza, a poslednji meč u elitnom takmičenju dobili su još desetog januara sa Baskonijom kod kuće. Otad su usledili porazi od Real Madrida, Makabija, Valensije, Monaka i Fenerbahčea, a na većini tih utakmica Alba nije bila konkurentna.Ipak, pre toga su vezali tri pobede, a jedina dva trijumfa na gostovanjima ove sezone ostvarili su protiv Armanija i protiv Asvela.

I po ofanzivnom i po defanzivnom rejtingu ekipa Israela Gonzalesa je u donjem domu, četvrta otpozadi, a odlikuju se – već sezonama – brzim ritmom i protokom lopte, te velikim brojem asistiranih koševa. Ali i velikim brojem izgubljenih lopti, što je jedan od najvećih problema berlinske ekipe.

Poznat sastav Orlova za Grčku: Šansa za Beslaća da debituje
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter