Izvor: Happy BSC Portal/telegraf.rs
13.01.2024 u 07:12
0

MOĆNA PARTIJA JOKIĆA: Kao tajfun oduvao Valančijunasa, delio nestvarne asistencije (VIDEO)

Loša noć u NBA ligi se leči tako što već u sledećoj blistaš, što su upravo uradili košarkaši Denvera koji su, nakon debakla od Jute, razmontirali Nju Orleans Pelikanse rezultatom 125:113!

Naravno da su ponovo „svirali po notama“ srpskog maestra Nikole Jokića koji je zabeležio svoj novi tripl-dabl i meč je završio sa 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Vodio je Jokić žestoku borbu sa Litvancem Jonasom Valančijunasem, ali očigledno mu prija „šibanje“ s njim i to je pokazao kada ga je sredinom treće deonice oduvao i zakucao.

Gosti su bolje otvorili meč i imali su minimalnu prednost,da bi Denver u međuvremenu brzo stigao na +7 (29:22) i prvu deonicu zatvorio rezultatom 37:25.

Druga će ostati upamćena po onoj nestvarnoj Jokićevoj asistenciji za Arona Gordona, možda i najboljoj u sezoni za Srbina, kao i zbog velike razlike Nagetsa koja je u par navrata iznosila +19.

Nikola je i u trećoj „hranio“ Gordona asistencijama, a ovaj je zakucavao. Denver je bez problema održavao tu visoku prednost, a rezultat od 100:80 na kraju treće četvrtine dao je Majku Melounu za pravo da svojuprvu petorku, sem Džamala Mareja, preseli na klupu na startu poslednje deonice.
Ipak, već posle tri minuta morao je da traži tajm-aut i nazad na parket vrati Gordona i Majkla Portera Džuniora. Razlog – rival je smanjio na 103:88.

Minut kasnije i Jokić se vratio u igru, nedugo zatim uhvatio je i svoj deveti skok, dok je Denver iskusno održavao tih 15 poena viška celo vreme.

Pokušali su Pelikansi na 3,41 do kraja da uhvate poslednji voz, njihov trener je tražio tajm-aut posle poena Jokića, da bi Srbin na dva minuta do kraja kompletirao svoj tripl-dabl.

JOKIĆ OSTAO BEZ PODRŠKE SAIGRAČA! Denver pregažen u Juti

Pored Jokića, Porter je sa 20 poena i 10 skokova bio sjajan. Isto toliko je ubacio i Marej, uz devet asistencija, dok je Gordon brojao do 15.

Zajon Vilijamson je imao 30 u redovima Pelikansa, Valančijunas je stao na 17 poena i samo šest skokova, dok je Leri Nens imao 13. a Si Džej Mekolum 12 poena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter