Izvor: BSC HAPPY
13.03.2023 u 22:50
1

Preokret za pamćenje, PARTIZAN SLOMIO ZVEZDU! Kada je Kampaco stao, Lesor je krenuo – i sve upropastio tučom

Košarkaši Partizana ostvarili su pred svojim navijačima pobedu protiv Crvene zvezde rezultatom 92:81 u meču 21. kola regionalne ABA lige.

Partizan – Crvena zvezda 92:81 (13:24, 21:24,29:18 U toku je 4/4)

Zvezda je u jednom momentu imala i 20 poena prednosti, ponajviše zahvaljujući Fakundu Kampacu koji je u prvih 20 minuta ubacio 21 poen.

89:79 – Eksum stavlja tačku na ovu utakmicu! Partizan neće stići onih plus 16, ali svejedno će zasesti na prvom mesto nakon ovog derbija.

87:79 – Madar je iskočio kao iks faktor za Partizan, a Mitrović sa poludistance vraća Zvezdu na jednocifren minus. Ipak, Partizan je pred velikom pobedom na manje od minuta do kraja.

85:75 – Zek Ledej je iznudio penale pored Petruševa i pogodio oba, na drugoj strani dva plus jedan igra Mitrovića.

83:72- Luka Mitrović je jedini u ovom momentu sposoban da proizvede poene za Zvezdu. Sada pored Lesora na niskom postu. Na drugoj strani Eksum u ritmu, pogađa dva penala i održava dvocifrenu prednost Partizana.

81:72- Luka Mitrović je jedini u ovom momentu sposoban da proizvede poene za Zvezdu. Sada pored Lesora na niskom postu.

81:70 – Stašno kucanje Lesora za prekid Zvezdine mini serije, Marković je promašio otvorenu trojku ali ne i Eksum na drugoj strani!

76:70 – Mitrović košem uz faul donosi važne poene Zvezdi, a zatim nakon faula crno-belih u napadu pogađa sa polovičnim učinkom.

74:66 – Kakva rola Jama Madara! Izraelac provlači maestralan pas kroz dvojicu igrača Zvezde za lako zakucavanje Smailagića! Ivanović prinuđen da zove tejm-aut! Partizan iz minusa od 20 poena dolazi na plus osam!

72:66 – Ledej sa penala uvećava prednost Partizana, a Jam Madar donosi plus šest sa poludistance!

68:66- Nakon sjajne rampe Smailagića na pokušaju zakucavanja Mitrovića, Kampaco dobija petu ličnu zbog saplitanja Madara. Ogroman peh za Zvezdu. Na sve se nadovezala trojka Ledeja koji donosi preokret Partizanu!

62:63 – Lesor zakucavanjem podiže atmosferu u Areni do usijanja, a zatim je sve dodatno planulo nakon kontakta Petruševa sa francuskim centrom. Uzburkale su se strasti i na terenu gde su saigrači razdvajali centre dva tima.

Počela je 4/4

60:63 – Lazarević nakon faula Nanelija polovićan, a Ledej pogađa sa niskog posta za Partizan. Zatim ludu trojku pogađa Vildosa od tabele, a Madar serijom od pet poena unosi totalnu dramu pred poslednju deonicu!

51:62- Ledej polovičan sa penala i dodatno smanjuje prednost Zvezde, a Kampaco u sledećem napadu majstorski proigrava Mitrovića za lako zakucavanje. Mitrović serijom 4:0 odbija nalet Partizana i Obradović zove tajm-aut.

50:58 – Evo i trojke Pantera, Partizan na minus 10! Lesor se nadovezao zakucavanjem i crno-beli posle dugo vremena na jednocifrenom zaostatku. Proključala je Arena u ovim momentima

45:58 – Naneli napada Vildosu leđima i pogađa za crno-bele. Partizan je našao ritam u napadu, ali fali mu odbrana. Bentil poentira sa penala nakon faula Ledeja.

45:56 – Naneli napada Vildosu leđima i pogađa za crno-bele. Partizan je našao ritam u napadu, ali fali mu odbrana.

43:56 – Zakucava Lesor uz faul i pogađa penal! Jako važni poeni za Partizan, ali Vildosa je sada preuzeo štafetu od Kampaca i lako probija za nove poene.

Počela je 3/4

38:54 – Martin polovičan sa penala, pa nakon dva neiskorišćena napada Partizana Vildosa pogađa uz faul.

32:48 – Petrušev poentira za Zvezdu, na drugoj strani Panter i Lesor poentiraju za Parizan koji deluje izuzetno loše u prvom poluvremenu.

28:46 – Kampaco iz kontre donosi Zvezdi plus 20, zatim Kevin Panter pogađa sa poludistance za Partizan.

26: 44 – Kampaco sada pogađa i sa penala, zatim još jedna neverovatna trojka od table! Njegovih 19 poena već! Između ovih poena poentirao je Naneli za Partizan, a zatim i Lesor sa penala.

22:39- Sve polazi za rukom Kampacu, koji sada pogađa dalekometnu troku preko Ledeja.

– Navijači nezadovoljni suđenjem, negoduju sa tribina, a spiker ih je zatim opomenuo da ne ubacuju predmete na teren.

21:36 – Matijas Lesor poentira sa niskog posta, ali mu odmah uzvraća Martin koji vezuje četiri poena.

19:34 – Prelep pas Kampaca za lako zakucavanje Ptruševa! Partizan izuzetno smušen na terenu, sa tek četiri koša iz igre od starta meča. Zato Martin na drugoj strani poentira preko Nanelija i tera Obradovića na novi tajm-aut.

19:34 – Prelep pas Kampaca za lako zakucavanje Ptruševa! Partizan izuzetno smušen, sa tek četiri koša iz igre. Zato Martin na drugoj strani poentira preko Nanelija.

19:32 – Prelep pas Kampaca za lako zakucavanje Ptruševa!

19:30 – Partizan se muči u napadu od početka utakmice i već dugo vremena nema poena njegovih igrača iz igre. Ipak, Avramović sada domaćinu donosi preko potrebne poene sa penala. Na to se nadovezuje Ledej poenima preko Kampaca.

15:30 – Dobrić poentira uz faul i zatim koristi i dodatno bacanje. Najveća razlika u korist Zvezde do sada.

15:27 – Filip Petrušev trojkom otvara drugu deonicu, a na drugoj strani Lesor nakon ofanzivnog skoka dobija penale ali je sada oba puta pogodio.

Počela je 2/4

Kraj prve četvrtine koja je protekla u znaku Fakunda Kampaca. Argentinac je tokom nje ubacio čak 11 poena, a Zvezda je tokom prvog perioda pokazala i nadmoć u skoku i upisala ih čak 17 u odnosu na četiri Partizanova! Čak sedam ofanzivnih skokova tima sa Malog Kalemegdana.

12:24 – Stefan Marković pogađa trojku za Zvezdu nakon tri nerealizovana napada. Lesor je na drugoj strani iznudio penale i ponovo bio polovičan, a zatim je Bentil nastavio perfektan niz crveno-belih sa penala 10/10.

11:19 – Panter sa poludistance konačno donosi poene crno-belima, Ivanović odmah zove tajm-aut! Dve izgubljene lopte Zvezde i Partizan poentira sada i preko Eksuma sa penala.

11:21 – Stefan Marković poentira za Zvezdu nakon tri nerealizovana napada.

9:19 – Panter sa poludistance konačno donosi poene crno-belima, Ivanović odmah zove tajm-aut!

8:19 – Panter sa poludistance konačno donosi poene crno-belima, Ivanović odmah zove tajm-aut!

6:17 – Kampaco po četvrti put na liniji penala, za sada je na 8/8 i Zvezda ima dvocifrenu prednost!

6:15- Kampaco je odlično otvorio večerašnju utakmicu. Pvo poeni sa penala, zatim i trojka… Između njegovih poena polovičan sa penala na drugoj strani Lesor.

5:10 – Bentil sa niskog posta donosi Zvezdi četiri laka poena. Partizan ima dosta problema sa realizacijom, što crveno-beli koriste za početnu prednost. Problem za domaćina je što je Alen Smailagić već sakupio tri penala, u uvodnim minutima meča.

5:4 – Zek Ledej pogađa trojku za crno-bele! Na drugoj strani poentira Lazarević nakon ofanzivnog skoka.

2:2 – Samilagić postiže prve poene na meču, nakon dobre saradnje sa Madarom. Na drugoj strani egal vraća Kampaco sa linije penala i to nakon faula upravo Smailagića koji je startovao pre Lesora.

2:0 – Samilagić postiže prve poene na meču, nakon dobre saradnje sa Madarom.

(U toku je prva četvrtina)

Utakmica je počela.

Izabranici Duška Ivanovića su imali sve u svojim rukama, pošto su sa utakmicom manje imali isti skor kao Partizan, a onda je na red došla Cibona. Tim sa Malog Kalemegdana je doživeo neočekivan poraz u Zagrebu, pošto su domaćini slavili sa 85:81. Iako je Zvezda slovila za favorita, nije uspela da opravda taj epitet.

Sa druge strane, četa Željka Obradovića uspela nekako da se izvuče i trojkom Nanelija u poslednjim sekundama meča slavi u izuzetno neizvesnoj utakmici protiv Splita, rezultatom 96:95. Ono što takođe uliva samopouzdanje „parnom valjku“ jeste i pobeda u Evroligi nad ekipom Albe pred domaćim navijačima, dok su se crveno-bei proveli kao „bos po trnju“ protiv iste ekipe.

Svaki ljubitelj košarke sa ovih prostora zna da je prvo mesto na tabeli od izuzetno velikog značaja pred početak plej-ofa. Pitanje domaćeg terena i navijača je ono što košarkašima daje dodatno „olakšanje“.

Pred košarkašima Crvene zvezde i Partizana je utakmica koja bi mogla da reši pitanje prvog mesta na tabeli regionalnog šampionata.

Peti ovosezonski okršaj večitih finala biće jedna od najbitnijih utakmica u trci za prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Preokret za pamćenje, PARTIZAN SLOMIO ZVEZDU! Kada je Kampaco stao, Lesor je krenuo – i sve upropastio tučom”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter