Izvor: Happy BSC Portal
14.11.2023 u 22:42
0

ZVEZDA POČISTILA Fener: Teo držao čas košarke, Arena ispratila Turke kući sa -31 (VIDEO)

Crveno-beli protiv turskog tima jure treću ovosezonsku evroligašku pobedu.

Košarkaši Crvene zvezde ubeldjivo su pobedili Fenerbahče 87:56 u meču 8. kola Evrolige!

Krcata Arena videla je jedno od najubedljivijih izidanja crveno-belih od kako igraju Evroligu. Ono što posebno raduje jeste odlična odbrana zahvaljujući kojoj su sveli rivala na samo 56 ubačenih koševa.

Crveno-beli su meč otvorili poenima Giedraitisa i Nedovića. Potom, posle dobre odbrane, razigrao se i Bolomboj, posebno kada je Jago dos Santos ušao u igru.

Brazilac je dodatno pokrenuo svoj tim, a sa nekoliko atraktivnih asistencija, u kojima je Bolomboj u tri navrata zakucao, kao i posle trojke, Zvezda odlazi na 19:11 sredinom prve deonice.

Crveno-beli su bili odlični u odbrani, a u napadu su prednjačili Jago i Bolomboj. Njima se na isteku prve deonice priključio i Teodosić koji je pogodio trojku sa zvzkom sirene za 25:16,

U nastavku, Zvezda je zaigrala još angažovanije u odbrani. Kao i na početku meča, i ovoga puta je Teodosić diktirao napad svog tima koji je koristio sve „rupe“ u odbrani Fenera. Tako, nizale su se torjke Teodosića, Nedovića i Jaga, kao i zakucavanja Bolombija za ubeldjivih +19 i 45:26 na poluvremenu

U nastavku, viđena je ista slika. Fenerbahče nije promenio ništa u svojoj igri. Gosti su igrali svoju igru i oslanjali se na šut sa distance. Ipak, nervoza, kao i odlična igra u odbrani crveno-belih. Sa druge strane, crveno-beli su se u potpunosti razigrali i igrali svoju igru. Kao i na početku meča, tako i do samog kraja nizali su se dobri potezi i poeni sa svih pozicija.

Pogađali su Teodosić, Lazarević, Davidovac, Jago. Ipak, senku na ovaj meč bacaju povrede Šabaza Nejpira, kao i Jaga. Amerikanac je izapao sa terena sa slomljenim nosem posle jednog od duela, dok je Dos Santos povredio zglob i takođe napustio parket sa bolnom grimasom na licu.

PRIZNANJE ZA KAPITENA: Najbolji u istoriji SP

Crveno-beli će imati težak zadatak pred sobom, dolazi im ekipa koja se nalazi u odličnoj formi i za razliku od prethodnog kola, kada je čak četiri igrača bilo van stroja, sada će gotovo svi biti prisutni.

– Crveno-beli polako pristižu u najveću dvoranu na Balkanu.

Crvena zvezda – Fenerbahče 

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Davidovac, Mitrović, Nejpir, Tobi, Bolomboj, Ilić, Nedović, Gedraitis, Kuzmić, Dos Santos

Fenerbahče: Motli, Hazer, Vilbekin, Papajanis, Mautoglu, Hejs Dejvis, Biberović, Gudurić, Dorsi, Kalates, Madar, Sestina

IV ČETVRTINA

36. minut – Trojkom Nedovića Zvezda ide na novi maksimalni plus na polovini četvrte deonice – 76:48. Crveno-beli su na plus 30 posle poena Nedovića iz ekstra napada pred završna četiri minuta meča – 78:48.

34. minut – Posle tajm auta Itudisa, Papajanis zakuvaca i prekida seriju Zvezde 6:0 – 68:44. Grčki centar sam pravi mini seriju 4:0, koju trojkom, pa poenima iz reketa prekida Lazarević – 73:46.

32. minut – Poenima Nedovića i Tobija (trojka, prvi poeni na meču), Zvezda na otvaranju treće deonice dolazi do novog najvećeg plusa – 65:42. Papajanis je između tih koševa crveno-belih postigao jedine poene za Fener u prva dva minuta četvrtog kvartala. Na isteku 32. minuta, trojkom Davidovca, Zvezda podiže najveći plus na 26 – 68:42.

III ČETVRTINA

KRAJ! Crvena Zvezda je pobedila Fenerbahče – 87:56.

38. minut – Sve je u Areni odavno poznato, u poslednja dva minuta meča ulazi se s vođstvom Zvezde 82:53.

30. minut – Požurio je Jago i izgubio loptu u napadu na plus 18, pa Hejs Dejvis vraća Fener na minus 16 – 56:40. Teodosić i Mitrović poenima u završnici treće deonice vraćaju Zvezdu na plus 20 – 60:40. Na poslednji dvominutni odmor odlazi se s vođstvom crveno-belih 60:40.

28. minut – Propustio je Fener napad na minus 13, što je na drugoj strani kaznio Bolomboj zakucavanjem iz ofanzivnog skoka – 53:38. Motli promašuje dva bacanja, što odmah kažnjava Teodosić trojkom uz zvuk sirene – 56:38.

26. minut – Sestina poentira iz reketa i vraća Fener na minus 13 – 49:36. Jago promašuje trojku, srećom po crveno-bele isto to na drugoj strani čini i Hejs Dejvis.

24. minut – Na poene Motllija iz ofanzivnog skoka, na isti način na drugoj strani odgovara Mitrović – 49:31. Posle 24. minuta košarke u Areni Zvezda vodi 49:34 posle trojke Hejsa Dejvisa.

22. minut – Drugo poluvreme otvoreno je promašajima na obe strane. Prve poene u nastavku meča, i to trojku, ubacuje Hejs Dejvis – 45:29. Promašio je Fener napad na minus 16, pa je na isteku 22. minuta Jago iz floutera postigao prve poene za crveno-bele u nastavku meča.

II ČETVRTINA

20. minut – Trojkom Nedovića Zvezda u samoj završnici prvog poluvremena stiže do plus 20 – 43:23. Dorsi vraća trojku. Na kraju druge četvrtine Zvezda vodi protiv Fenerbahčea 45:26 posle poena Bolomboja uz zvuk sirene.

18. minut – Četiri napada su crveno-beli propustili da realizuju na plus 16. To je na drugoj strani kaznio Motli zakucavanjem posle ofanzivnog skoka – 37:23.

16. minut – Prokockala je Zvezda napad na plus 16, posle čega Papajanis poentira u reketu crveno-belih – 35:21. Teodosić ubacuje dva penala. Na isteku 16. minuta Zvezda vodi protiv Fenera 37:21.

14. minut – Biberović trojkom prekida nalet Zvezde – 30:19, 13. minut. Lazarević ubacuje flouter, Dorsi na drugoj strani promašuje za tri. Zvezda posle trojke Teodosića ide na novi najveći plus – 35:19.

12. minut – Oba tima prokockala su po dva uvodna napada u drugoj deonici. Zvezda je posle treće trojke Jaga večeras prvi put na dvocifrenom plusu – 28:16, 12. minut. Itudis traži tajm aut, posle kojeg Vilbekin, pa Dorsi promašuju trojke. Zvezda je na plus 14 posle poena Teodisića – 30:16.

I ČETVRTINA

10. minut – Teodosić pogađa na isteku vremena (25:16).  Nova trojka Jaga. Potom, precizan je i Vilbekin. Teo pogađa novu trojku.

9. minut – Jago pogađa trojku (22:13). Na drugoj strani uzvraća Vilbekin.

8. minut – Bolomboj pogađa oba slobodna bacanja (19:11).

7. minut – Motli pogađa. Na drugoj strani prekršaj nad Bolombojem koji će imati dva slobodna bacanja. Pogodio je oba (17:11). Posle lakih poena Motlija, Bolomboj ubacuje dva penala i čuva Zvezdi plus šest – 17:11.

6. minut – Madar pogađa trojku iz ćoška (12:9). Uzvraća Jago. Zvezda ima plus šest (15:9). Arena je eksplodirala posle trećeg uzastopnog zakucavanja crveno-belih, koji serijom 6:0 na polovini prve deonice dolaze do prvog osetnijeg vođstva – 12:6. Seriju Zvezde trojkom prekida Madar – 12:9. Posle šest minuta igre Zvezda vodi 15:9 posle trojke Dos Santosa.

5. minut – Bolomboj zakucava posle sjajnog pasa Jaga (8:6). Sjajan alej-ap Nedovića za Bolomboja (12:6).

4. minut – Motli pogađa posle gužve u reketu (6:6).

2. minut, 6:2 – Fenebahče dolazi do prvih poena preko Hejsa-Dejvisa. Potom, Dos Santos baca alaj-ap za Bolomboja. Meč je otvoren promašajem Motlija i poenima Giedraitisa iz prodora na drugoj strani. Zvezda vodi 4:0 posle lakih poena Nedovića. Hejs Dejvis postiže prve poene za goste na meču, ali na drugoj strani Bolomboj zakucava za ostanak Zvezde na plus četiri. Na isteku 2. minuta igre, posle poena Sestine, crveno-beli vode 6:4.

1. minut, 4:0 – Giedratitis postiže prve poene, a posle promašaja Dorsija, precian je i Nedović.

20.30 – Gudurića i Kalatesa nema na zagrevanju. Ranije je najavljeno da bi se košarkaši, koji su zbog povrede propustili duel sa Partizanom, naći u protokolu, ali ih sada nema na parketu tokom zagrevanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter