Izvor: Happy BSC Portal
24.12.2023 u 20:43
0

ZVEZDA I BEZ TEODOSIĆA PREJAKA ZA SPLIT: Crveno beli ubedljivo slavili u Železniku (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split u utakmici 13. kola ABA lige rezultatom 89:67.

Zvezda je tako zadržala lidersku poziciju na tasbeli sa 12 pobeda i samo jednim porazom.  Split je pri dnu tabele sa učinkom 4-9.

Crveno-beli su na ovoj utakmici igrali bez Miloša Teodosića i Džoela Bolomboja koji su dobili odmor pred meč sa Panatinaikosom u Evroligi.

Na ovoj utakmici debitovao je Fredi Gilespi novo pojačanje crveno-belih.

Split se dobro držao do finiša prvpg pouvremena , a onda je Zvezda serijom 11:0, došlo do +13 na poluvremenu 47:34.

U trećoj deonici prednost je samo uvećana na +20 71:51.

U četvrtom kvartalu Zvezda je rutinksi privela meč kraju.

Najefikasniji kod Zvezde bili su Tobi sa 24 i Mitrović sa 14 poena.

Utakmica je zbog zauzetosti Beogradske Arene i hale „Aleksanadar Nikolić“ igrana u Železniku.

CRVENA ZVEZDA U MILANU BEZ NAVIJAČA: Armani izdao saopštenje o ZABRANI

CRVENA ZVEZDA – SPLIT   89:67

TOK MEČA:

Četvrta četvrtina:

38. minut – Zvezda se opustila, gosti iskoristili i smanjili na minus 13, ali odmah uzvraćaju domaćini i ponovo je prednost od 16 koševa (79:63).

37. minut – Lazarević pogađa trojku na asistenciju Hange 79:63.

35. minut – Na parketu u Železniku se ništa posebno ne dešava. Crveno-beli imaju ubedljivu prednost, gosti pokušavaju da smanje veliku razliku. Trenutno je 76:60.

34. minut – Jago pogađa nakon prodora 76:58.

32. minut- I Simonović pogađa za tri 74:53. A onda mini serija Splita 74:58.

Treća četvrtina:

30. minut – Završena je treća četvrtina 71:51.

28. minut – Hanga pogađa dalekometnu trojku uz dosta sreće 69:46.

26. minut – Zvezda u seriji 63:41, čini se da je pitanje pobednika već rešeno. Gosti su totalno fizički pali, crveno-beli sa lakoćom igraju, nema dileme da Zvezda dominira.

24. minut – Nedović posle driblinga pogađa za tri 58:40. Crveno-beli definitivno ubacili u petu brzinu, razlika se povećava i trenutno je na plus 18 (58:40). Čini se da je ovde pobednik već odlučen. Trener Sferopulos daje šansu većinu igrača, kako bi imali podjedanku minutažu.

23. minut – Hanga siguran sa penala 55:38.

22. minut – Zvezda rutinski održava prednost i u nastvaku utakmice. Čini se da igraju onoliko koliko im je potrebno da dođu do pobede, a da se ne umore previše.

21. minut – Mitrović pogađa uz faul , promašuje bacanje 49:36.

Druga četvrtina

20. minut – Dve trojke Rokasa Gedraitisa za kraj prvog poluvremena 47:34 na poluvremenu.

19. minut – Dobro se snalazi Mitrović pod košem. Ne pogađa Fanderburk trojku, a na drugoj strani, Mitrović ne uspeva da poentira iz prodora. Ponovo Šorter pogađa trojku. Moraće Tobi u igru uskoro. Sada se igra na koš razlike, Mitrović odlično funkcioniše sa Giedraitisom, i pogađa Mitrović. Pogađa Fanderburk pod faulom, ali promašuje slobodno bacanje. Pogađa trojku Majk Tobi, odlična partija slovenačkog reprezentativca. Dobra odbrana Jaga, žali se na faul Kalajdžić, ali lopta za Zvezdu.

17. minut – Lepa asistencija Gedraitisa za Mitrovića 32:27. Sjajni Šorter nova trojka 32:30

16. minut – Trojka Perkovića, pa pogađa i posle prodora. Sferopulos traži tajm-aut 30:27. Bolji period Splićana, koji su uspeli da smanje na minus 3 (30:27). Mali pad u igri crveno-belih, zbog čega je trener Sferopulos tražio tajm aut.

15. minut – Jago postiže prve poene na meču, Simonović efektno zakucava 30:22.

14. minut – Simonović pogađa za tri 26:18, kod gostiju Šorter raspoložen 26:20.

12. minut – Saliven postiže prve poene u drugoj četvrtini 21:18. Potom Nedović nakon prodora 23:18.

Prva četvrtina:

10. minut – Ušao je u igru i Fredi Gilespi, po prvi put od dolaska u Zvezdu. Imaće Šorter dva slobodna bacanja. Nošena lopta Salivena, i biće lopta za Zvezdu. Pogađa Nemanja Nedović preko Salivena sa vrha „kapice“. Gilespi hvata defanzivan skok. Ne pogađa Nedović težak šut, ali Davidovac na ofanzivnom skoku. Gotova je prva četvrtina.

9. minut  – Evo na terenu i Simonovića, Nedovića i Jaga u Zvezdi. Saliven pravi pritisak, Tobi izbacuje loptu u aut. Sada brza akcija crveno-belih, Jago je asistirao za Tobija koji snažno zakucava. Ne pogađa Kalajdžić na drugoj strani. Hvata Saliven ofanzivni skok, i bez većih problema polaže loptu u koš. U toj borbi, Nedović je dobio udarac u lice, ali oporavio se brzo od udarca. Gledaće sudije snimak. Šutirao je Tobi za tri poena, ali ostao je kratak. Saliven uzvraća na drugoj strani. Vuko pravi faul nad Simonovićem.

7. minut  – Neverovatna trojka Šortera, ali uzvgraća raspoloženi Majk Tobi sa centralne pozicije. Tobi je već na 10 poena. Evo i televizijskog tajm-auta.

6. minut – Domaćini održavaju prednost, a najbolji za sada je Tobi koji je postigao čak 12 poena od 17 Zvezde.

5. minut – Odličan Hanga u odbrani, alije ubrzo fauliran u napadu. Saliven ulazi u igru po prvi put na meču. Odlična timska akcija, za Lazića koji je ostao sam na trojci, ali ne pogađa. Ipak, ispravlja to Tobi koji iz odbojke pogađa. Upravo Tobi na drugoj strani faulira Šortera pod košem, te će Amerikanac na liniju za slobodna bacanja. Ne pogađa Giedraitis trojku, a ne uspeva to da ispravi ni Lazić. Dosta brzo se igra od početka meča na obe strane. Pravi faul u napadu Giedraitis.

3. minut  – Pogodio je Hanga za tri poena. Na drugoj strani, prve poene za Split postiže Kalajdžić. Brzo Zvezda igra u napadu, i Luka Mitrović koristi dobru poziciju pod košem i lako polaže kroz obruč. Presekao je loptu Majk Tobi, i krenuo na polaganje, ali fauliran je, te će imati dva bacanja. Pogađa oba Tobi.

2. minut – Zvezda bolje ušla u meč i za sada ima prednost, i time dali do znanja protivniku da ih zanima samo pobeda (7:2)

1. minut – Utakmica je počela

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter