Izvor: Happy BSC Portal
22.01.2024 u 21:10
0

NAJTUŽNIJI MEČ U ISTORIJI ABA LIGE PRED 23 HILJADE SVEDOKA: Partizan i Mega igrali za SVOG MILOJA (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu nad ekipom Mege u 17. kolu ABA lige rezultatom 112:80 , po četvrtinama 25:26, 34:13, 26:23, 27:18.

Utakmica je krenula malo letargično za crno-bele, dok su sa druge strane igrači Mege bili veoma raspoloženi za igru i veoma agresivni. To su rano iskoristili i ostvarili maksimalnu prednost od tri poena.

Vrhunski start utakmice je bio za Uroša Plavšića, koji je rano uspeo da postigne 15 poena, ali veliki problem za Megu nastao je u drugoj četvrtini.

PARTIZAN JE SPREMAN ZA OPROŠTAJ OD MILOJEVIĆA: Ove slike teraju suze na oči (FOTO)

Partizan je nakon trećeg faula Kabokla krenuo da igra fantastičnu košarku, pre svega atraktivnu, a naravno i veoma efikasnu.

U prvom poluvremenu istakao se neverovatni Džejms Naneli, koji je vrlo rano krenuo sa najboljom šuterskom partijom ove sezone i to je trajalo sve do šestog šuta, kada je napravio prvi promašaj.

Poluvreme je završio sa sedam trojki iz samo devet pokušaja, što dovoljno govori o njegovom raspoloženju na ovoj utakmici, a Partizan je pred pauzu postavio najveću razliku od čak 20 poena.

Treća četvrtina je krenula slično kao i prva, ali ulaskom Kaminskog i Nanelija priča se vratila na staro, pa su crno-beli uspeli da ostvare najveću prednost na meču, prednost od 23 poena razlike.

Starteri

KK Partizan: Koprivica, Smailagić, Jaramaz, Trifunović, Doužer.

KK Mega: Jelavić, Đurišić, Gnjidić, Plavšić, Malovec.

Igrači Partizana i Mege u posebnim majicama

PARTIZAN – MEGA

Tok meča:

Četvrta četvrtina 

49. minut – 109:76 – Ponovo Avramović ulazi na prodor i ponovo poentira, to je njegov deveti poen. Gubi loptu Gnjidić, težak pad, koristi Avramoivć to u kontranapadu, diže alej-up za Koprivicu i atraktivno zakucavanje. Pravi Aleksa sada faul.

48. minut – 105:76 – Pogađa dodatno bacanje Đurišić. Aleksa u prodoru prolazi pored Plavšića i uspeva da položi. Polaže Ponitka. Đurišić ulazi u kontakt, izbegava nekoliko igrača i polaže. Nove izmene, Marković ulazi na teren umesto Plavšića.

47. minut – 101:74 – Mega na momenat gubi još jednu loptu, ali nekako ostaje u njihovom posedu. Borio se Ledej, ali džabe. Ilijasoglu fauliran ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan prvi, a onda neprecizan drugi put. Koprivica je ranije ušao, pa će biti ponovljeno bacanje. Ilijasoglu pogađa iz ponovljenog pokušaja. Dolazi lopta nakon rikošeta do Ponitke i on polaže za dva poena, crno-beli prešli stotku. Plavšić pravi grešku u koracima i gubi loptu. Ledej napušta teren, menja ga Aleksa. Gubi Avramović loptu, Đurišić je uzima, trči kontranapad, skače na polaganje, pogađa, a pritom ga faulira Jaramaz.

46. minut – 99:70 – Ledej ulazi na prodor, Miljenović se postavlja za faul u napadu, ali pravi faul odbrane i šalje Ledeja na liniju bacanja. Koprivica se posle duže pauze vraća na teren. Ledej povećava razliku i postiže novi koš. Gnjidić gubi novu loptu, kontranapad Partizana, Ledej diže alej-up dodavanje za Koprivicu i prelepo zakucavanje.

46. minut – 99:70 – Ledej ulazi na prodor, Miljenović se postavlja za faul u napadu, ali pravi faul odbrane i šalje Ledeja na liniju bacanja. Koprivica se posle duže pauze vraća na teren. Ledej povećava razliku i postiže novi koš. Gnjidić gubi novu loptu, kontranapad Partizana, Ledej diže alej-up dodavanje za Koprivicu i prelepo zakucavanje.

44. minut – 90:70 – Novi koš Doužera, pogađa trojku i tera trenera Mege Marka Baraća da traži tajmaut. Bio je dobar pas Frenka Kaminskog za Doužera. Udvaja sada Partizan preko celog terena, dolazi nekako lopta do Plavšića u reket, a onda na pokušaju šuta Kaminski pravi faul i šalje centra Mege na liniju slobodnih bacanja. Promašuje prvo slobodno bacanje, ali drugi put precizniji.

43. minut – 87:69 – Greška u koracima Smailagića pri igri na niskom postu. Đurišić dobija loptu na prodoru od strane Ilijasoglua i to koristi polaganje. Kaminski u mismeču sa Ilijasogluom polaže i dnosi nove poene. Miljenović pokušava za tri poena, ali promašuje. Isti ishod šuta Nanelija na drugoj strani.

42. minut – 85:67 – Kaminski pravi drugi faul Partizana zaredom. Ilijasoglu dodaje Plavšiću loptu, a ovaj je ubacuje kroz obruč na polaganju. Krađa Jelavića, tranzicija Mege prekinuta. Ilijasoglu dodaje Jelaviću, ali njemu lopta ispada. Krađa Partizana. Vratio se Jaramaz u igru.

41. minut – 85:65 – Kreće Mega ponovo agresivno, Plavšić iz pika dobija loptu, ide na zakucavanje, ali ga Trifunović faulira za dva slobodna bacanja. Prvi pokušaj koristi, ali drugi put neprecizan.  Dobra Mega iz kontranapada.

Treća četvrtina 

40. minut – 85:62 – Novi šut i nova trojka Nanelija, nestvarna partija. Avramović ne koristi neke pozicije kada je ostao sam na šutu, izgubljena lopta pa u tranziciji Đurišić koristi polaganje. Naneli vidi samog Trifu, ekstra pas na Avramovića i njegova prva trojka na ovom meču. Kraj treće četvrtine.


39. minut – 79:58 – Kaminski iz pika dobija loptu i šalje pas u korner, gde se nalazi Trifunović. Uroš diže šut i pogađa novu trojku. Nova najveća prednost za Partizan, Barać traži tajmaut. Ilijasoglu vidi samog Plavšića, ali blok Kaminskog. Ipak Turčin dolazi do ofanzivnog skoka i dolazi do dva poena.

38. minut – 76:59 – Naneli pravi prvi faul, ovog puta na Miljenoviću. Precizan sa bacanja bek Mege oba puta. Avramović se vratio na teren za Partizan. Smailagić dobija loptu ispod koša, četri iigrača kreće na njega, ali Frenk brzo pogađa. dobra odbrana crno-belih i krađa lopte, a onda na drugoj strani Trifunović promašuje otvoren šut. Ilijasoglu promašuje šut za tri poena.

37. minut – 74:56 – Marković sada pravi faul nad Kaminskim. Centar Partizana precizan sa bacnja samo drugi put. Jelavić ponovo diže za tri poena i precizan ovog puta. Naneli konstantno ulazi u istu akciju sa „fler“ blokom i kretnjom ka centru perimetra. To donosi preuzimanje koje Ilijasoglua stavlja u mismeč sa Kaminskim. Bek Mege tom prilikom pravi faul i šalje Frenka na liniju bacanja. Precizan centar Partizana sa bacanja.

36. minut – 70:53 – Miljenović šalje pas Plavšiću, koji zakucava. Potom Kaminski diže trojku i pogađa. Delirijum u hali. Plavšić se dobro zazidao ispod koša i faul nad njim pravi Smailagić. Lopta sa strane. Đurišić napada Pantera, dotura loptu do Jelavića, ali ubacuje se Kaminski i biće mrtva lopta. Skaču Jelavić i Kaminski i lopta je za Partizan.

35. minut – 67:51 – Miljenović uzima šut za tri poena, ali promašuje. Kaminski upošljava Ponitku na tri poena, koji promašuje šut. Ali onda u ranom napadu Plavšić diže trojku i pogađa. Samo 14 poena razlike. Malovec sada biva neoprezan i u probijanju bloka Kaminskog pravi faul. Vraća se Naneli u igru umesto Ponitke. Panter diže šut preko ruke, promašuje, ali zakucava Smajli iz ofanzivnog skoka.

34. minut – 65:48 – Stefan Miljenović pravi faul nad Ponitkom, veoma neoprezno sa njegove strane. Ponitka vidi Smailagića na „bekdor“ utrčavanju i dodaje mu loptu, on potom fintira dva puta i daje polaganje. Ilijasoglu solira protiv Kaminskog i uspeva da poentira preko centra Partizana. Deseti njegov poen. Kaminski potom pravi faul u napadu.

33. minut – 63:46 – Ponitka će imati dva bacanja nakon faula odbrane Mege. Precizan prvi, pa onda i drugi put. Odlična finta Jelavića, ispada Ponitka i polaganje Jelavića. Ledej dodaje Ponitki, koji ulazi na prodor, a onda Gnjidić pravi četvrti faul na meču. Vraća se Ilijasoglu. Panter iz pika vidi Ponitku, ali mu ovaj vraća loptu. Ona nekako završava kod Ledeja, ali on promašuje šut za tri poena. Lopta dolazi do Jelavića, ali on fauliran na polaganju. Imaće dva slobodna bacanja. Kaminski ulazi u igru i pritom dobija velike ovacije navijača Partizana. Sudije će pogledati da li je bilo nesportske greške Pantera. Jeste bio nešto jači faul, ali pitanje je da li ima elemenata za nesportsku. Biće običan faul. Precizan prvi, a onda i drugi put.

32. minut – 61:42 – Panter uzima težak šut preko ruke i promašuje. Đurišić gubi loptu, poglanja je Smailagiću. Trifunović ulazi par koraka u reket i promašuje šut sa poludistance. Odlična kombinacija Đurišića i Plavšića, ali promašuje bek Mege. Trifunović diže šut za tri iz levog kornera i pogađa, a onda Gnjidić promašuje na drugoj strani.

31. minut – 59:42 – Mega kreće drugo poluvreme „fleks“ napadom iz kog izlazi u pik, a onda prodorom napada Đurišić i faulira ga odbrana. Imaće dva slobodna bacanja. Precizan prvi, a onda promašuje drugi put. Krade Jelavić loptu, dodaje Plavšiću koji zakucava, a onda Obradović traži tajmaut da spreči potencijalni veći pad rezultata.

Druga četvrtina

20. minut – 59:39 – Naneli pogađa sedmu trojku iz protoka lopte, a onda Ilijasoglu gubi loptu, Smailagić u kontranapadu atraktivno zakucava. Ledej uspeva da iznudi faul u napadu Plavšića i imaće poslednji napad. Utrčava na prodor Naneli, ali neko dira loptu. Čula se pištaljka, sudije će gledati snimak. Verovatno se neće računati koš. Lopta je za Megu na 1.3 sekunde do kraja.

19. minut – 54:39 – Smailagić gubi loptu, Ilijasoglu dobro reaguje u odbrani. Panter agresivan na odbrani, a onda Đurišić ulazi u Doužera prpdorom i pravi faul u napadu. Naneli sada malo forsira, ali do ofanzivnog soka dolazi Partizan, alej-up za Smailagića i zakucavanje. Miljenović ide na prodor i faulira ga odbrana, ali on pogađa polaganje. Na dodatnom bacanju neprecizan.

18. minut – 52:37 – Naneli opet uzima šut za tri i opet pogađa. Nestvarna šuterska partija. Đurišić gubi loptu, Ledej dobro reaguje. Potom Ledej gubi loptu, Miljenović dobro reaguje i sprečava kontranapad krilni centar Partizana. Njegov prvi faul, ali u bonusu, pa Popvić ide na slobodna bacanja. Prvi put precizan, drugi put promašuje. Doužer ulazi na prodor i pogađa polaganje sa desne strane. Lopta ispada Đurišiću iz ruku, bio je spreman za šut, ali ne za prijem.

17. minut – 47:36 – Doužer gubi loptu u napadu, a onda pravi faul na Jelaviću. Pre izvođenja slobodnih bacanja biće tajmaut Obradovića. Jelavić uzima prvo bacanje i promašuje, drugi put je precizniji. Alen dobija loptu na niskom postu, ali Jelavić pravi novi faul. Sada je Mega u bonusu i ide na slobodna bacanja. Prvi put neprecizan centar Partizana, ali drugi put popravlja. Prvi put na terenu Nemanja Popović za ekipu Mege. Ilijasoglu ostaje sam u ranom napadu na dalekoj dvojici i pogađa.

16. minut – 46:33 – Doužer dolazi do novih poena Đurišić uzima daleku trojku iz driblinga, ali promašaj. Mega ostaje bez napadačkih rešenja. Prvi promašaj Nanelija iz šestog pokušaja. Plavšić na drugoj strani promašuje otvoreno polaganje.

15. minut – 44:33 – U ranom napadu Đurišić diže trojku, ali promašuje. Potom u mismeču ostaje Đurišić na Samilagiću i faulira ga bek Mege. Lepa košarka Partizana i Ponitka ostaje sam na šutu, cepa mrežicu. Partizan šutira fantastično. Trifunović pravi faul na Đurišiću, lopta je sa strane. Promašuje novi šut Đurišić, a u kontranapdau gubi loptu Ponitka. Plavšić nekako dobija loptu i poentira ispod koša.

14. minut – 41:31 – Nastavlja Naneli da šutira bez greške, nova njegova trojka. Na drugoj strani faul nad Gnjidićem, a na terenu ostaje Zek Ledej, ali se pridiže. Menjaće ga Obradović, ulazi na teren Doužer.  Đurišić ulazi na prodor, lep ukršteni korak, ali promašuje. Na ofanzivnom skoku popravlja Plavšić, lep potez. Naneli diže novu trojku i ponovo cepa mrežicu, 5/5 za Nanelija za tri. Barać traži novi tajmaut.

13. minut – 35:29 – Ponitka krade loptu Megi i fauliran je u kontranapadu. Naneli sa da uzima odgovornost, razigrava Trifunovića, koji upošljava Kabokla pametno i to je novo zakucavanje. Đurišić ulazi u prodor i faulira ga Bruno Kaboklo na polaganju, to je njegova treća lična, ponovo ima problema sa faulovima, pa Alen Smailagić ide na teren kako bi ga zamenio. Đurišić precizan prvi put, drugi put isti ishod. Prvi njegovi poeni, a pored toga ima i pet asistencija.Smailagić se bori sa Malovecom na niskom postu i igrač Mege tom prilikom pravi faul, njegov treći. Menja ga Lovro Gnjidić.

12. minut – 33:27 – Plavić pravi faul na drugoj strani i sprečava kontranapad Partizana. Ponitka u piku sa Kaboklo, dodaje Ledeju, ali promašaj, a onda Kaboklo hvata ofanzivni skok i daje desnom rukom poluhorog. Tajmaut Baraća. Agresivna presing odbrana Partizana preko celog terena. Plavšić dobija loptu na niskom postu i faulira ga Kaboklo pri pokušaju zakucavanja. Prvo bacanje promašuje Plavšić, ali drugi put precizniji. Dobar „fler“ blok za Nanelija, ostaje sam na šutu za tri i to je njegov treći pogodak sa distance.

11. minut – 28:26 – Gnjidić gubi loptu, krade je Ponitka. Naneli ostaje sam na šutu za tri poena, loša reakcija odbrane Mege i pogađa Nanenli drugu svoju. Plavšić dodaje Kovačeviću, koji promašuje zicer. Ledej igra na niskom postu, ali ga udvajaju i kradu loptu, a onda Kovačevića brutalno blokira Kaboklo.

Prva četvrtina:

10. minut – 25:26 – Gnjidić pravi novi faul, nova bacanja za Partizan. Ovog puta Kovačević pravi faul. Ledej šutira dva bacanja, prvo bacanje promašuje, ali drugi put je precizniji. Mega je do ovog trenutka napravila čak osam faulova. Plavšiić dobija loptu, igra protiv Kabokla, ali lopta izlazi iz obruča. Naneli ulazi na prodor, ali Gnjidić lupa rampu. Miljenović ulazi na prodor, ali se zbunjuje i tu je kraj četvrtine.

9. minut – 24:26 – Zek Ledej ulazi u reket i sa niskog posta iz okreta postiže dva poena. Miljenović ulazi u prodor o me uspeva da pogodi, dok na drugoj strani Avramović ulazi u prodor i levom rukom naslanja loptu na koš, ali neprecizan. Faul je napravljen nad njim i ide na liniju slobodnih bacanja. Precizan prvi, pa drugi put. Plavšić na dodavanje Gnjidića ulazi u polaganje i dobija dodatno bacanje, faul sa leđa. Koristi Plavšić.

8. minut – 20:23 – Naneli ostaje sam na šutu i pogađa iz levog kornera za tri pena. Đurišić ulazi na prodor, skuplja cela odbrana, dodaje loptu Jelaviću i on pogađa trojku sa levih 45 stepeni. Zonska odbrana Mege, puca, Ledej dobija pas u korneru, ali promašuje otvoreni šut, a onda u ranom napadu Ilijasoglu diže šut sa desnih 45 stepeni i cepa mrežicu za tri poena. Obradović prinuđen da traži tajmaut.

7. minut – 15:14 – Ledej ulazi u prodor i iz okreta uspeva da dođe do koša svojim karakterističnim šutem. Ilijasoglu dobija loptu od Đurišića i diže šut za tri iz desnog kornera, precizan je. Marković pravi faul na Panteru i zbog bonusa će biti dva bacanja za Partizan. Panter precizan oba puta sa penala. Ilijasoglu ulazi u pik sa Markovićem, ali loš blok i faul u napadu pravi centar Mege.

6. minut – – Ilijasoglu pravi faul u bonusu na Brunu Kaboklu, koji će sa linije bacanja pogoditi oba puta. Odlična odbrana Partizana, ali puca i Mega iz prodora uspe da dođe do dva nova poena. Trifunović dobija loptu ispod koša i uspeva pod kontaktom da pogodi. Đurišić dodaje Jelaviću iz pika, Jelavić ulazi na prodor do koša i uspeva da položi uz faul. Pre slobodnog bacanja će biti TV tajmaut.

3. minut – 4:4 – Đurišić dodaje do Plavšića, ali živu loptu krade centar Partizana Alen Smailagić. Sada faul Maloveca, drugi zaredom, moraće da izađe iz igre, ali veruje mu trener Mege i ostavlja ga na terenu. Koprivica dobija loptu i onda iz okreta leđnim pivotom uspeva da dođe do polaganja. Đurišić ulazi u prodor, pa roling, ali dobija blokadu sa leđa.

2. minut – 2:4 – Ne uspeva da pogodi Jaramaz za dva, a onda pravi faul da prekine kontranapad i eventualne lake poene. Jelavić previše koristi desnu ruku i pravi faul na Alenu Smailagiću. Faul sada na drugoj strani, previše grub je bio Lovro Gnjidić. Trifunović pri isteku napada uzima šut sa osam metara i promašuje.

1. minut2:4 – Utakmica je počela u dubokoj senci emotivnih scena iz Arene. Sudija podbacuje loptu i prvi napad je za ekipu Partizana. Gubi Partizan loptu u prvom napadu, a onda Plavšić kreće agresivno na prodor i daje prvu prednost Megi. Doužer uzima šut preko Plavšića i uspeva da postigne prve poene. Gnjidić prolazi pored Jaramaza kao da nikog nema i dolazi do dva poena iz polaganja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter