Izvor: Happy BSC Portal
21.12.2023 u 22:10
0

ZVEZDA U PIONIRU NAPRAVILA BREJK: Maestralni Miloš Teodosić dirigovao orkestrom, srušili Makabi (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Makabi na gostovanju u utakmici 16. kola Evrolige rezultatom 92:98.

Zvezda je odigrala odlično prvo poluvreme. Kontrolisala ritam, skok uz odličan procenat šuta za tri. ž Najefikasniji je bio fantastični Teodosič sa 15 poena uz 8 asistencija. Tobi je upisao 12, a Bolomboj 11 poena.

U trećoj četvrtini proradio je Rokas Gedraitis koji je postigao čak 16 poena, a Zvezda stekla ubedljivu prednost za 65:79 na kraju treće deonice.

U poslednjoj deonici Makabi je pokušao da se vrati, približio se u finišu, ali su crveno-beli uspeli da sačuvaju prednost i zabeležu vrednu pobedu.

VELIKI OPTIMIZAM U ZVEZDI: Želimo da srušimo Kralja

Trener crveno-belih Janis Sferopulos ističe da se radi o izuzetno kvalitnom protivniku, koji se nalazi u vrhu Evrolige.

– Oni na ovom terenu imaju pet pobeda i tri poraza i u vrhu su tabele, na mestu su koje vodi u plej-of, ali ova utakmica nam je važna. Hoćemo da budemo spremni za reakciju posle Real Madrida. Hoću da vidim da se više igrača uključuje u borbu za pobedu, da se držimo zajedno šta god da se dešava, ali i da budemo spremni da uđemo u „fajt“ za pobedu – poručio je Sferopulos.

Dvorana: Aleksandar Nikolić (Beograd); Sudije: Sreten Radović (Hrvatska), Đordi Alijaga (Španija), Alberto Baenja (Španija);

Makabi Tel Aviv: Nibo, Veb, Sorkin, Kolson, Boldvin, Blat, Rivero, Klivlend, Braun, Kohen, Menko, Majer; Trener: Oded Kataš;

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Dos Santos; Trener: Janis Sferopulos;

Makabi Tel Aviv – Crvena zvezda 92:98

TOK MEČA

Četvrta četvrtina

40. minut – – Davidovac promašuje trojku, ali Kolson pogađa na drugoj strani i to tera Sferopulsa na tajmaut na minut i po do kraja. Dobra reakcija u odbrani Zvezde, međutim ostaje lopta u posedu Makabija. Braun dolazi do poena. Jago ponovo gubi loptu. Braun diže trojku i pogađa, još jedan tajmaut Sferopulosa. Teče vreme, sudije će gledati snimak da vide da li je bio aut za Zvezdu, kako su prvobitno mislili.

38. minut – 84:96 – Protrčava Teodosić, ostaje bez opcije pri skoku, ali loptu dodaje Bolomboju i on brutalno zakucava. Menko ulazi na prodor i dolazi do laka dva poena. Gubi korak Bolomboj pored Brauna, a po padu sudija svira „mrtvu loptu“. Jago se vraća na parket i imaće priliku da popravi utisak. Hvata Bolomboj loptu, Rokas uzima šut za tri, ali neprecizan. Blat promašuje takođe trojku.

37. minut – 82:94 – Braun uskače u reket, ostaje bez kontrole i biće slobodna bacanja za Makabi, Nibo fauliran u borbi za skok. Precizan centar ponosa Izraela oba puta. Tedosić na kratki pik šalje Davidovcu loptu, protok i ekstra pas Rokasa za Bolomboja, koji u levom korneru pogađa trojku! Blat tu trojku vraća.

36. minut – 77:91 – Još jednom sudije sviraju aut za Makabi, ali ubrzo menjaju odluku i usled nesigurnosti kome ide lopta sviraju mrtvu loptu. Skaču Bolomboj i Nibo, napad za Makabi. Blat za Niba, ali odlična rotacija Giedraitisa. Sviraju loptu za Zvezdu, međutim Kataš traži čelendž, ovo ne bi smela da bude lopta za Makabi, očigledo je Nibo izbacio loptu napolje. Sudije ostaju pri prvobitnoj odluci. Lopta za Zvezdu. Teodosić ulazi na prodor, Menko pravi nekolko prekršaja, sudije sviraju onaj na šutu. Biće dva bacanja. Precizan oba puta.

35. minut – 77:89 – Lorenco Braun gubi korak u napadu i gube loptu. Jago opet organizuje, dobar protok lopte na momenat, ali dobra reakcija Lorenca i mora Jago sa pola terena da šutira, te promašuje. Nisu treneri zadovoljni igrama svojih timova, pa će tako biti novi tajmaut. Blat diže loptu Nibu na alej-up i ovaj zakucava. Gubi Teodosić loptu, Lazić pravi peti faul i sprečava laku kontru, ali izbacuje sebe iz utakmice. Vraća se Hanga.

34. minut – 75:89 – Lepa košarka u napadu Zvezde, međutim tri sekunde svirane i izgubljena lopta. Sada Boldvin ulazi u kontakt sa Hangom i pogađa uz faul. Hanga pravi četvrtu ličnu grešku. Menjaće ga Lazić. Makabi ne namerava da se preda, a Zvezda se opustila od izlaska Tea. Pogađa dodatno bacanje Boldvin. Menja ga Kolson. Jago ide na polaganje, ne sviraju faul na njemu, ali opet Davidovac vraća loptu u koš.

33. minut – 72:87 – Klivlend gazi aut liniju, napad za Zvezdu. Teodosić vidi Rokasa samog, ali promašuje. Davidovac hvata ofanzivni skok i u padu vraća nazad, a pritom Nibo pravi faul  i daje dodatno bacanje krilnom igraču Zvezde. Precizan sa slobodnog bacanja Davidovac. Tedosić pravi faul na Boldvinu, dobar potez. Jago se vraća prvi put u igru posle loše prve četvrtine. Boldvin diže šut preko Jaga i precizan je. Još jedna izgubljena lopta Zvezde.

32. minut – 69:84 – Raste nervoza na terenu, Teodosić fauliran. nedović gubi loptu, Lorenco dolazi do laka dva poena u kontranapadu. Tajmaut Sferopulosa. Dobro se pozicionirao Tobi ispod koša, Teodosić mu spušta loptu, a Blat pravi prekršaj da spreči lake poene. Tri napada je u jednom imala Zvezda, Hanga pogađa trojku!

31. minut – 67:81 – Tobi u igri početkom poslednje četvrtine. Tri sekunde Rivero u reketu, napad će biti za Zvezdu. Pravi grešku u koracima Dejan Davidovac usled pokušaja da izvuče faul odbrane. Braun izbacuje po prodoru loptu Klivlendu, ali on promašuje. Prelep potez Teodosića, produženi korak i pogađa za dva.

Treća četvrtina:

30. minut – 65:79 – Rivero vraća loptu Blatu i precizan za tri poena. Teodosić još jednom preko ruke, ali promašuje ovog puta. Sorkina faulira Teodosić kako bi sprečio lake poene, pa ga šalje na liniju bacanja. Imaće Zvezda dug napad do kraja četvrtine. Oba puta Sorkin precizan sa linije slobodnih bacanja. Pokušava Bolomboj za tri, eprecizan, ali Rokas Giedraitis završava ispod koša nakon ofanzivnog skoka! Kraj treće deonice.

28. minut – 60:77 – Kolson pravi faul i svaki sledeći će biti bacanja. Nedović igra protiv Sorkina, koji lupa rampu, ali opet deluje da kasni, ponovo Sreten Radović u centru pažnje. Tehničku je zbog protesta dobio Nemanja Nedović. Pogađaju to jedno slobodno bacanje. Potom Rivero fauliran od Bolomboja, ide na liniju penala. Vraća se u igru Miloš Teodosić. Rivero precizan oba puta. Teodosić pokušava težak šut preko ruke i opet je precizan za tri poena! Potom krade loptu, u kontranapadu kombinuju brzim dodavanjima, lopta ide Bolomboju i njega faulira Kolson, biće bacanja. Precizan oba puta centar Zvezde.

27. minut – 58:72 – Sorkin promašuje šut, a onda Lorenco Braun pravi faul na Hangi i to se koristi kako bi se napravile izmene. Treći faul Brauna, potencijalni problem. Biće, ipak, tajmaut. Giedraitis napada Kolsona, ali promašuje za dva. Dobra odbrana Zvezde. Sorkin protiv Nedovića ne poentira, a onda Rivero vraća iz druge šanse.

26. minut – 56:72 – Nastavlja Rokas! Još jedna trojka! Boldvin ide na step-bek i pogađa trojku. Hanga u problemu, ali snalazi se. Nedović u piku sa Mitrovićem vidi Hangu, koji promašuje. Ofanzivni skok Mitrovića, ali Hanga promašuje još jedan šut.

25. minut – 53:69 – Teodosić napušta parket, Nedović ga menja. Boldvin dodaje Vebu, koji pravi veliki promašaj. Leđima igra Mitrović, ali promašuje šut usle dobre odbrane. Nedović pravi faul u tranziciji preko pola terena, faul je navodno bio na šutu, Sferopulos traži čelendž. Ko još šutira trojke sa tri četvrtine terena? Ovo ne bi smeo da bude faul na šutu, već na zemlji. Sudije gledaju snimak i dalje. Neverovatno šta su sudije odlučile da je faul na šutu… Boldvin precizan sva tri puta sa penala. Rokas Giedraitis rzo odgovara i pogađa uz prekršaj! Precizan i na dodatnom bacanju. Sada i duplo vođenje, Sreten Radović zatvara oči još jednom. Neverovatno.

24. minut – 50:66 – Teo iz pika dodaje Bolomboju, ali on pravi grešku u koracima pri povratku na parket. Braun i Nibo igraju 2 na 2, Kolson dobija loptu, ali ne uspevaju da pogode ni iz prve ni iz druge šanse. Teo ide skroz do kraja, odlično pravi ritam i pogađa lako polaganje! Vrhunski potez.

23. minut – 50:64 – U tranziciji Boldvin ostaje sam na šutu i pogađa trojku. Na drugoj strani u ranom napadu Rokas dobija loptu ispod koša, dvojicu izbacuje fintom i lako polaže za svoj osmi poen u trećoj četvrtini. Niba faulira Lazić, njegov četvrti. Nibo sa bacanja oba puta precizan.

22. minut – 45:62 – Lazić ostavlja samog Brauna na šutu za tri. Nekako Rokas ostaje potpuno sam, loša reakcija odbrane i pogađa trojku! Nibo promašuje usled dobre odbrane Zvezde. Teo dodaje Luki Mitroviću, ali promašaj, hvata skok i popravlja pokušaj. Boldvin promašuje.

21. minut – 42:57 – Teodosić ponovo cepa mrežicu, ovog puta na otvaranju drugog poluvremena. Odlična reakcija Hange u odbrani, a onda tranzicija i Rokas izvlači dodanto bacanje uz faul. Pogađa to slobodno bacanje. Serija 6-0 za 40 sekundi. Braun igra pik sa Kolsonom, lopta ide na Boldvina, Teo pravi faul da spreči lake poene.

Druga četvrtina:

20. minut – 42:51 – Kolson promašuje šut, ali lopta dolazi do Boldvina koji popravlja taj pokušaj. Poslednji napad ima Zvezda. Teo organizuje taj napad, Hanga mora da šutne i uspeva uz zvuk sirene!!! Kraj poluvremena, savršen način da se ono završi.

19. minut – 39:48 – Beži Rokas od odbrane, dolazi lopta do Tobija i novo zakucavanje! Lazić pravi faul u fazi odbrane, ne slažu se svi sa ovom odlukom. Na liniju penala ide faulirani Boldvin. Ovo je treći faul Laziću, menja ga Adam Hanga. Precizan Boldvin prvi i drugi put. Mitrović ponovo igra leđima i pri pokušaju šuta faulira ga Rivero. Dobija tehnički Tamir Blat zbog protesta. Teo još jednom pogađa slobodno bacanje. Potom na penal staje i Mitrović koji je neprecizan oba puta.

18. minut – 37:45 – Teo vidi Tobija samog na levih 45 stepeni, ali ne pogađa trojku centar Zvezde. Tri sekunde svirale sudije Makabiju, neko je u reketu prove više vremena nego što je smeo, a Kataš reaguje previše burno i dobija tehničku. Teo pogađa jedno slobodno bacanje. Mitrović vidi sada Tobija na centru perimetra, ali promašuje Tobi još jednom. Na drugoj strani Blat promašuje trojku, a onda Rivero posle ofanzivnog skoka pogađa polaganje i tera Sferopulosa na tajmaut.

17. minut – – Blat izgradio poziciju za šut za tri poena. Teo čeka otvaranje svojih saigrača, otvara se Rokas, ali Klivlend pravi blok pri šutu za dva poena. Tobi je uspeo da se oslobodi nekako i poentira ispod koša. Tajmaut Kataša.

16. minut – 33:42 – Boldvin napada Tobija, izacuje loptu Klivlendu, koji je precizan za tri. Klivlend sada pravi faul. Promašuje Tobi polaganje ispod koša, ali ona se vraća nekako u isti. Hanga pravi faul u reketu. Nibo precizan sa linije penala prvi, a onda promašuje drugo. Teo vidi Mitrovića koji je krenuo u lažni blok, pa se otvorio brzo ka košu, dodaje mu loptu, a onda faul u reketu na šutu. Precizan samo drugi put sa penala centar Zvezde.

15. minut – 32:39 – Klivlend sada pravi nešto jači kontakt sa Hangom, koji pada. Teo trči Tobiju u pik, mora da šutne i pogađa neverovatnu trojku! Klivlend ostaje sam na trojci u korneru idejno, promašuje. Teo ponovo upošljava, ovog puta Tobija i novi poeni! Boldvin napada Tobija, izacuje loptu Klivlendu, koji je precizan za tri. Klivlend sada pravi faul.

14. minut – 29:34 – Koen vidi na otvaranju ka košu Niba i dodaje mu, ali Davidovac ga faulira da spreči lake poene. Precizan Nibo sa penala prvi put, drugi put isto. Nedović fintira, pa onda utrčava ka košu i pod faulom promašuje šut. Sudija se nije oglasio, pa u kontranapadu Hanga pravi faul na šutu Klivlenda. Precizan oba puta. Hanga igra u mismmeču sa Nibom, šutira preko ruke, ali promašuje. Nibo trči kontranapad i dobija loptu za zakucavanje. Tajmaut Sferopulos.

13. minut – 23:31 – Teo dodaje Simonoviću, koji biva fauliran u reketu, nakon što se dobro pozicionirao. Nedović vidi samog Tobija u desnom korneru, odličan šut centra Zvezde i uspeva da pogodi! Tajmaut Makabija.

12. minut – 23:28 – Sorkinu beži lopta, dolazi do Rivera, koji pogađa dvojku. Bolomboj usled protoka lopte dolazi do Bolomboja i on uspeva da se upiše za tri! Međutim, u kontranapadu prave faul na šutu i biće slobodna bacanja za Kolsona. Precizan samo prvi put.

11. minut – 20:25 – Nedović igra pik sa Bolombojem, diže dvojku, ali neprecizan. Dobar faul Simonovića ispod koša. Blat gubi loptu, dobro trči Simonović, dobija loptu i zakucava u kontri. Braun promašuje trojku, Zvezda može da se razigra, Nedović u kontri cepa mrežicu sa trojke!

Prva četvrtina:

10. minut – 20:20 – Kontranapad Makabija, Rivero ispod koša dobija loptu, pokušava da krene na šut, ali Hanga izbija loptu, napad za Izraelce. Ipak, Sferopulos traži čelendž, smatra da je noga otišla u aut o nogu centra Makabija. Sudije će pogledati situaciju. Ostaje prvobitna odluka. Blat diže trojku i pogađa. Nedović vraća loptu Teodosiću i on to koristi, njegov deseti poen. Rivero se pozicionira u reketu, ali pravi faul nad Teodosićem. Hanga organizuje poslednji napad, Teo prosleđuje loptu Bolomboju i ovaj pogađa. Ostalo je par sekundi i Braun uspeva da pogodi izuzetno težak šut za tri poena. Nerešeno za kraj četvrtine.

9. minut – 14:15 – Bolomboj pravi faul na Boldvinu, koji je bio na šutu. Idu dva slobodna bacanja. Rokas izlazi, menja ga Nedović. Precizan oba puta bek Makabija. Dosta ručenja, alejup dodavanje Bolomboja, ali opta dolazi do Tea, koji promašuje trojku. Boldvin u ranom napadu dodaje Sorkinu, ali on neprecizan. Kontranapad Zvezde i blokada Sorkina na flouteru Nedovića.

8. minut – 12:15 – Kontra Zvezde, Teo dodaje Bolomboju i laki poeni. Na drugoj strani iz alej-up dodavanja Nibo zakucava. Teo dodaje Hangi, koji promašuje ispod koša, ali promašuje, dolazi do ofanzivnog skoka, šalje pas van balansa Teu, koji nezgodno pada. Na kraju je i sa njim sve u redu. Šutira Teo preko ruke i cepa mrežicu!

7. minut – 10:10 – Hanga organizuje novi napad, Teodosić ostaje sam iz izlazne kretnje sa levi 45 stepeni i pogađa uz faul protivnika koji je dosta kasnio na blok. Imaće dodatno slobodno bacanje, koje pogađa. Boldvin šalje loptu u levi korner, ali neprecizni. Nibo u borbi za ofanzivni skok pada na Hangu, koji nakon kontakta ostaje na zemlji. Sve je u redu sa njim na kraju. Giedraitis izlazi iz blokova ostaje sam na desnoj strani, ali promašuje.

6. minut – 10:6 – Nibo postže koš, a već u sledećem napadu lak koš Lorenca u prodoru. Gubi Teodosić loptu u ranom napadu i pokreće kontru, međutim novi promašaj. Zvezda još jednom neuspešna u napadu.

5. minut – 6:4 – Pokušava Teodosić za tri poena, ali neprecizan. Promašuje Makabi dva pokušaja iz igre čak i nakon ofanzivnog skoka. Lorenco pravi faul. Hanga je ušao. Teo u piku sa Bolombojem, upošljava ga, ali centar Zvezde promašuje flouter.

4. minut – 6:4 – Još jedna ukradena lopta Zvezde, ali nisu imali sreće. Sada promašaj Makabija, igra se brzo. Jago dosta forsira u napadu, ne daje loptu nikome u pokušaju da organizuje, ali to na kraju ne uspe. Menja ga sada Miloš Teodosić. Prebacuje Koen loptu Braunu, koji utrčava po čeonoj liniji, ali gazi liniju i izhubljena lopta.

3. minut – 6:4 – Lazić ostaje sam na šutu, ali kratak u tom pokušaju. Na drugoj strani nekako Nibo ostaje sam ispod koša, ali priskače Mitrović u pomoć i samo pravi faul. To je njegova druga lična greška. Menja ga Simonović. Jago gubi novu loptu, ne uspeva da je prevede za osam sekundi. Lazić na strani pomoći pokušava da ukrade loptu, ali samo faul nad boldvinom. Lazić krade sada loptu ide na polaganje i priznaće se poeni.

2. minut – 3:2 – Braun sada ostaje sam na trojci i precizan je iz desnog kornera. Jago solira protiv Lorenca, ali previše dobra odbrana američkog plejmejkera i biće izgubljena lopta. Boldvin utrčava jako ka košu, odbrana skuplja, Braun dobija loptu šutira trojku, ali promašuje.

1. minut – 0:2 – Sudija podbacuje loptu i prvi napad ide ekipi Makabija. Boldvin ulazi u pik sa Nibom, izlazi iz njega i promašuje trojku, dobra odbrana. Jago i Bolomboj u piku, Mitrović utrčava na prodor i promašuje polaganje, ali ofanzivni skok Bolomboja i lak koš. Mitrović faulira protivnika i sprečava lako dodavanje u suprotan korner Braunu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter