Izvor: Happy BSC Portal
28.12.2023 u 22:16
0

ZVEZDA POTPUNO NEMOĆNA U ATINI: Panatinaikos sjajnom odbranom zaustavio Teodosića (FOTO)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Panatinaikosa rezultatom 82:65 u Atini u utakmici 17. kola Evrolige.

Zvezda sad ima skor šest pobeda i 11 poraza, dok je Panatinaikos zabeležio desetu pobedu uz sedam poraza. Gledali smo vrlo tvrdo poluvreme sa mnogo grešaka na obe strane.

Zvezda je povela sa 4:7, ali je domaćin brzo preuzeo vođstvo i bio u blagoj prednosti tokom celog prvog poluvremena koja je dostizala maksimalnih + 9 poena.

Domaćin je u potpunosti sjajnom odbranom zaustavio Miloša Teodosića, što je napravilo velike probleme crveno-belima u organizaciji napada,

Pantinaikos je na odmor otišao sa +7, 38:31.

U nastavku Panatinaikos stiče dvocifrenu prednost, Zvezda se vratila najviše zahvaljujući Bolomboju, ali potom Simonović greškama omoguvama grčkom velikanu +11 pred poslednju deonicu 61:50.

Zvezda je pokuašala da uhvati priključak u finišu,ali uz očajan procenat šuta to je bilo nemoguće i Panatinaikos je zasluženo slavio.

Dodatni problem za Zvezdu mogla bi da bude povreda Luke Mitroviča koji je nezgodno doskočio i potom nije više ulazio u igru.

U narednom kolu crveno-beli gostuju Fenerbahčeu.

„Trpeli smo Nejpira!“ Nedović iskreno „do koske“ o Šabazu: Nisam 10 godina video tako nešto!

Ka prestonici Grčke krenulo je 14 igrača, a među njima je i Nikola Topić koji je ponovo zadužio dres Crvene zvezde.

– Igramo protiv tima koji je u najboljoj formi od početka sezone. Igraju odlično na psihičkom planu i odlazimo im na noge posle tri pobede u gostima (Asvel, Monako i Olimpija prim. aut). Znamo odakle preti najveća opasnost i moramo da budemo veoma koncentrisani, ako izgubimo koncentraciju oni će nas kazniti. Za nas je veoma važno da nastavimo da igramo našu igru i da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo da budemo mentalno i fizički spremni za težak meč – rekao je Sferopulos.

Panatinaikos – Crvena zvezda

Dvorana: OAKA, Atina, Grčka. Sudije: Lotermozer, Bisang, Majkić.

Panatinaikos: Kalaicakis, Vildoza, Balcerovski, Slukas, Grent, Nan, Lesor, Kostas Adetokumbo, Grigonis, Huančo Ernangomez, Mitoglu, Mancukas. Trener: Ergin Ataman.

Crvena zvezda: Lazarević, Teodosić, Hanga, Davidovac, Mitrović, Lazić, Simonović, Tobi, Bolomboj, Nedović, Giedraitis, Jago. Trener: Janis Sferopulos.

PANATINAIKOS – ZVEZDA

TOK MEČA:

4. ČETVRTINA

37. minut – Mitoglu pogađa pod košem. Lesor pogađa nakon zakucavanja Tobija na drugoj strani.

36. minut – Jago, trojkom spušta na minus osam. Da li je ovo znak da crveno-beli mogu da uđu u nezavisnu završnicu (67:59).

35. minut – Revija promašaja na obe strane, s tim da PAO i dalje ima dvocifrenu prednost.

34. minut – Domaćini održavaju dvocifrenu prednost. Igraju onoliko koliko im je potrebno, sa druge strane Nedović jedini održava Zvezdu u životu (67:56).

33. minut  – Nedović je pogodio za Zvezdu.

32. minu  – PAO ima najveću prednost, Zvezda traži tajm-aut.

31. minut – Davidovac je promašio otvoren šut za tri, zatim napravio i faul.

3.ČETVRTINA

61:50 – Hanga je upropastio kontru Zvezde. PAO nije pogodio dva šuta za tri poena.

29. minut  – Nan koristi grešku Zvezdine odbrane i zakucava. Prethodno je Bolomboj bio precizan.

28. minut (57:48) – Hanga i Bolomboj pogađaju za crveno-bele.

27. minut  – Mitoglu olako pogađa iz reketa, nova dvocifrena prednost domaćeg tima.

26. minut – Mitrović pogađa za Zvezdu, pa izlazi napolje zbog povrede.

25. minut – Ponovo PAO beži, serija 4:0.

24. minut – Lesor je dirao obruč, poeni za Zvezdu.

23. minut – Bolomboj zakucava i smanjuje prednost domaćih.

22. minut – Jago smanjuje prednost, ali Grigonis vraća trojku.

21. minut – Slukas pogađa trojku za prvu dvocifrenu prednost Zelenih.

2.ČETVRTINA

20. minut – Slukas pogađa jedan težak šut, Bolomboj vraća.

19. minut – Teodosić sjajno pronalazi Mitrovića koji pogađa ispod koša.

18. minut – Opet se Panatinaikos odlepio i otišao na plus sedam (34:27), trener Sferopulos odmah zove drugi tajm aut u dva minuta.

17. minut – Ernangomez je u skoku pogodio za PAO, Nedović je potom napravio korake, dok Davidovac nije pogodio trojku. Ipak, usledila je kontra Zvezde koju je Nedović realizovao.

15. minut – Mnogo bolji deo Zvezde, smanjili su na minus dva, Nedović postiže trojku, i tako crveno-bele vraća u rezultatski egal (27:25). Nemanja je već upisao sedam poena.

14. minut – Prva osetnija razlika Panatinaikosa, trenutno je 27:21, bučno u OAKA, domaći navijači na taj način žele da pomognu svojim ljubimcima. Polako se zahuhtava na meču.

13. minut  – Grent pogađa trojku za PAO, Nedović je precizan za dva posle slaloma.

12. minut – Domaćini održavaju prednost od tri poena. Ništa se nije spektakularno dogodilo na početku ove četvrtine. Neverovatno koliko grešeka sa obe strane, što je baš čudno, ali očigledno da je važnost utakmice uticalo na igru.

11. minut (22:19) – Jago je pretrčao celi teren i pogodio polaganje, Vildosa je odmah vratio.

1.ČETVRTINA

10. minut (20:17) – Kraj prve deonice, imala je Zvezda priliku za izjednačenje, ali je Nedović očajno dodao Davidovcu.

9. minut -Panatinaikos pravi prvi veću seriju na utakmkici i trenutno ima prednod od pet poena (18:13). Briljira lesor koji je već postigao sedam poena.

8. minut – Nijedna ekipa ne može da se odlepi, igra se koš za koš, Zvezda pruža odlični otpor i pokazali da su u Atinu došli da se rovovski bore sa domaćinima (11:11).

6. minut – Prvi put Panatinaikos dolazi u vođstvo i to posle šest minuta igranja rezultatom 9:7. Izuzetno malo koševa u Atini. Što se igra čvrsto u odbranbi, što se dosta greši sa obe strane.

5. minut (8:7) – Lesor pogađa sa linije penala, zatim i Kalaicaks pogađa sa kapice za prvo vođstvo PAO-a.

4. minut – Ništa se nije promenilo na terenu, rezultatski egal je i nema dileme da nas očekuje jedna rovovska borba za svaki poen.

2. minut – Utakmica je krenula sa dosta grešaka sa obe strane i nije čudo što na semaforu posle dva minuta stoji samo 2:2. Dosta nervoze, što je i razumljivo, ulog je veliki.

1. minut – Mitrović postiže prve poene na meču, kod domaćina Adetokumbo se upisao u listu strelaca 2:2

Utakmica je počela

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter