Izvor: HAPPYBSC
29.12.2023 u 09:52
0

PONOVO JE URADIO ONO ŠTO NIKO NIJE: Savršeni tripl-dabl Jokića izludeo čuvare, samo još jedan u NBA to uradio(video)

Nikola Jokić je na parketu proveo samo 29 minuta jer nije bilo potrebe, rano je Denver stigao do velike prednosti, a koliko je bio ubedljiv najbolje pokazuje konačni rezultat – Memfis je pao sa 142:105. Nagetsi su tako stigli do rekorda sezona, najvišeg broja postignutih poena na jednom susretu.

Srpski centar je bio savršen iz igre (11/11) i sa linije za slobodna bacanja (3/3) što je njegova treća takva utakmica uz tripl-dabl u karijeri.

Jokić je brojao do 26 poena uz 14 skokova i 10 asistencija uz jednu blokadu, a imao je i dovoljno vremena da odmori, pa je čak šest igrača završilo susret sa dvocifrenim učinkom. Najveću podršku je očekivano imao od Džamala Mareja koji je brojao do 23 uz devet asistencija.

U istoriji NBA lige samo je još jedan igrač uspeo da upiše nekoliko tripl-dabl učinaka sa savršenim procentima šuta, a to je bio Vilt Čemberlejn čije mnoge rekorde sada ugrožava upravo srpski centar. Bio je to 116. tripl-dabl u karijeri Jokića koji je sada stigao do četvrtog mesta večne liste, samo mu 22 ovakva meča nedostaje da stigne do Medžika Džonsona na trećoj poziciji.

Memfis je igrao bez Dža Morenta koji je propustio meč zbog bolest. Od kada je zaigrao 19. decembra Grizlisi (posle 25 mečeva odsustva) su upisali četiri trijumfa, ali ovog puta je previše nedostajao timu.

Dezmond Bejn je brojao do 23 poena uz jedan skok i dve asistencije, a pratio ga je Markus Smart sa 17 uz tri skoka i pet asistencija.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter