Izvor: BSC HAPPY
27.02.2023 u 21:50
1

Košarkaši Srbije „stotkom“ protiv Velike Britanije 101:83 obezbedili su plasman na Mundobasket! (FOTO)

Košarkaši Srbije savladali su selekciju Velike Britanije 101:83 i tako izborili plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.00 časova u dvorani „Aleksandar Nikolić“ igra protiv selekcije Velike Britanije, a eventualnim trijumfom naša zemlja bi izborila plasman na Svetsko prvenstvo koje se igra od 25. avgusta do 10. septembra, a čiji domaćin su Filipini, Japan i Indonezija.

Ovaj meč možete pratiti uživo na Vašem BSC HAPPY portalu.

Srbija se uoči ovog meča nalazila na trećoj poziciji grupe I kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa pet pobeda iz devet utakmica, dok su Britanci poslednji sa samo jednim trijumfom. Lider grupe je selekcija Letonije sa devet pobeda i jednim porazom, dok su Grci drugi sa šest trijumfa i četiri poraza.

Nakon poraza Srbije u produžetku od Grčke, već je propuštena prva šansa da se „overi“ karta za Mundobasket, ali „orlovi“ imaju priliku da pobedom u Beogradu, pred svojim navijačima. izbore svoje mesto među najboljim selekcijama sveta.

Srbija – Velika Britanija 101:83 (28:20, 18:21, 28:19 27:23)

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs


101:81 KRAJ UTAKMICE!
Mitrović i Dobrić svojim poenima stavljaju tačku na ovaj meč. Srbija prelazi cifru od 100 poena, i ono najvažnije obezbeđuje plasman na Svetsko prvenstvo!

93:79 – Britanci nemaju nameru da iz Beograda odu „povijenog repa“, boriće se do poslednjeg sudijskog zvižduka. Gejl je pogodio za tri, a tajm-aut zove Svetislav Pešić.

91:69 – Gudurić za tri uz zvuk sirene! Slavlje u „Pioniru“ već polako počinje, Srbiju samo još nekoliko minuta deli od plasmana na Svetsko prvenstvo.

88:69 – Dominantni su „orlovi“ u fazi napada, ali ipak nedostatak koncetracije u fazi odbrane omogućava lake poene Britancima. Naravno, prednost Srbije jeste velika i igrači mogu da priušte po neki propust, ali sigurno da selektor Svetislav Pešić ne želi da vidi da njegovi izabranici primaju naivne koševe.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

82:62 – Ponovo Dobrić pogađa iza linije 6,75 i Srbija sada već ima 20 poena prednosti na osam minuta do kraja susreta.

77:60 – Trojka Dobrića za ovacije sa tribina! Prve poene večeras postiže naš košarkaš i prednost Srbije porasla je na 17 poena.

74:60 – Kraj treće četvrtine! U poslednjim trenucima treće deonice košarkaši Srbije stigli su i do maksimalne prednosti u večerašnjem okršaju – „+14″ u finišu. Značajna prednost „orlova“ koje samo još 10 minuta deli do plasmana na svetsko prvenstvo.

72:60 – Nemaju Britanci nameru da se predaju u ovom duelu, iako za njih on nema nikakav rezultatski značaj.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

63:51 – Serija košarkaša Srbije za „+12“. Avramović je upisao svoj 20. poen, a potom je i Petrušev pomogao sa svojim poenima. Kada odbrana dobro odradi svoj posao, deluje da onda napad nema težak zadatak.

55:49 – Proključao je „Pionir“! Avramović pogađa za tri i poveća prednost Srbije, a selektor Velike Britanije nakon novog neuspešnog napada svojih izabranika traži tajm-aut.

52:49 – Elis je pogodio svoju četvrtu trojku večeras Na drugoj strani je pod košem bio siguran Luka Mitrović.

48:46 – Prednost na stranu Srbije vratio je Radanov sa linije za slobodna bacanja.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

46:46 – Serija Britanaca na početku treće deonice donosi novo izjednačenje. Mekenzi je pogodio za dva sa poludistance, a potom je i Elis bio siguran za tri poena.

46:41 – Kraj prvog poluvremena. Nove poene su upisali još Luka Mitrović na našoj, a potom i Mekenzi na protivničkoj strani. Selekcija Srbije, nakon dobre prve, i nešto slabije druge četvrtine, u kojoj je nadmašena 18:21, na odmor ide sa prednošću od pet poena.

44:39 – Avramović uspeva da vrati prednost Srbiji, a već u narednom napadu košarkaš Partitana asistirao je Stefanu Joviću koji vraća „orlove“ na „+5“.

39:39 – Izjednačenje. Nekoliko nerealizovanih napada „orlova“ i Britanci koriste priliku da se vrate u meč.

37:32 – Velika Britanija smanjila je preko Adamua, ali Aleksa Avramović pogađa za tri i vraća prednost Srbije na pet poena.

34:29 – Ponovo Petrušev pogađa, ovoga puta za tri poena! Znače mnogo ovi poeni našim košarkašima koji su ponovo napravili nešto osetniju razliku u odnosu na svog rivala!
TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

31:29 – Filip Petrušev pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za prekid serije poena gostiju, ali usledio je odgovor Britanaca preko Vitla.

30:27 – U drugu deonicu „Orlovi“ su ušli nešto slabije, pa su Britanci serijom od 7:2 uspeli da smanje razliku. Prvio je Ristić pogodio za dva, a Elis je ponovo pogodio za tri, a potom su poeni Vilijamsa i Menzisa je „naterali“ selektora Pešića da traži novi tajm-aut.

28:20 – Kraj prve četvrtine. Do kraja prve deonice pogađali su još Ristić, iza linije 6.75 a potom i Jaramaz sa linije za slobodna bacanja. Na drugoj strani uz zvuk sirene pogodio je za tri Elis.

23:15 – Selektor Srbije Svetislav Pešić zatražio je tajm-aut. Prethodno, Stefan Jović, asistirao je Jagodić-Kuridži za dvocifrenu prednost Srbije, ali je usledio odgovor Britanaca preko Kajla Džonsona.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

21:13 – Košarkaši Srbije nastavljaju da pokazuju zbog čega su apsolutni favoriti na ovom susretu. Luka Mitrovića nastavio je gde je stao Gudurić i upisao svoj sedmi poen, sa linije za slobodna bacanja.

14:5 – Najveća prednost košarkaša Srbije do sada. Marko Gudurić je sa osam poena otvorio meč, pogodio je dve trojke i dva slobodna bacanja do sada, ali je i napravio tri lične greške zbog čega je selektor Pešić bio prinuđen da odmori košarkaša turskog Fenerbahčea

8:3 – Krenula je selekcija Srbije jako od početka. Cilj se zna – plasman na Svetsko prvenstvo, a put do tok cilja je jednostavan – pobeda nad Velikom Britanijom. Nakon zakucavanja Filipa Petruševa, Gudurić novom trojkom donosi srbiji osetnu prednost.

3:3 –  Velika Britanija prva je stigla do poena, trojkom Vitla, ali usledio je brz odgovor Marka Gudurića na drugoj strani za izjednačenje.

TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Košarkaši Srbije „stotkom“ protiv Velike Britanije 101:83 obezbedili su plasman na Mundobasket! (FOTO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter