Izvor:
25.08.2023 u 20:25
0

LEPO JE BITI SRBIN : Širi nam se spisak šampiona Đoković, Jokić, Vuleta, sad čekamo i Tijanu Bošković

Možda je krajnje vreme da se pomirimo sa time da će nam klupski fudbal uvek biti očajan i da, dok ne počnemo žestoko da se bunimo za sve što nas svrbi, neće biti uslova da bude bolje. Ni nama, a ni fudbalu.

PUT OD SEDAM MILJA DO VISINA: Evo kako je tekao put Novaka Đokovića od prvog TURNIRA do NAJBOLJEG (VIDEO)

Tačno je da smo mi jedna mala zemlja od sedam miliona ljudi, ali talenta smo bar uvek imali napretek makar za sport. Ima ga i u fudbalu, samo što su tu pravila igre drugačija, igra je popularnija od svih ostalih, pa je kad se podvuče crta i konkurencija daleko veća.  Širi nam se spisak šampiona i tom spisku ćemo, nadamo se, uskoro dodati još jedno ime. Novak Đoković i Ivana Vuleta su najsvežiji primeri toga da se beskompromisan rad na kraju uvek isplati.

OGLASILA SE IVANA VULETA NAKON SVETSKOG PRVENSTVA: Objavila sliku spornog prestupa (FOTO)
TANJUG WORLD ATHLETICS ANDY LYONS

A ako ima i talenta – puna kapa! To onda znači svetsko zlato u Budimpešti, ili na primer veliki i pomalo čudan trofej u Sinsinatiju. To znači da će jedna devojka da „oduva“ konkurenciju i da skoči 7,14 metara i da odmah ubije motiv svim ostalim takmičarkama da se bore, dok je sa svoja tri najbolja skoka mogla bez šale da uzme sve tri medalje, zlato, srebro i bronzu. Ivana je na Svetskom prvenstvu u Budimpešti napravila nešto što je i sama mnogo puta ponavljala. Ne priča ona bezveze o disciplini svako malo na društvenim mrežama, samo što neće baš svako da je sluša.

Onaj ko to uradi, sutra ima šansu da postane šampion kao što je i ona i kome do jedne potpuno zaokružene sportske priče fali baš malo toga. Konkretno, devojka koju smo upoznali kao Ivanu Španović, počela je još pre deset godina da osvaja medalje i baš nekako na taj neki jubilej, deset godina od prve, došla je ona, za sada najveća.

TANJUG

Ako ćemo iskreno, posle onakvog završetka petosetnog finala Vimbldona u korist Alkaraza, nije se baš svako usuđivao da pruži prednost daleko starijem Novaku, posebno kad meč odmakne. Đoković je po ko zna koji put pokazao da je „sve u glavi“, ma koliko besmisleno i izarčeno zvučala ta rečenica. Jeste imao svojih demona u glavi, jeste i sam pomišljao: „Hajde, bre, odustani“, nadajući se da će Alkaraz popustiti, jer ni on nije imao još mnogo snage.

Taj spisak šampiona gde imamo najboljeg košarkaša na svetu, najbolju atletičarku na svetu, najboljeg tenisera u istoriji i odskora eto i najboljeg mladog košarkaša Evrope svakako imponuje.

printscreen/Twiter

Nikola Topić je sa svojim timom u Nišu u poslednjih desetak dana jula svakog od protivnika pobedio sa deset i više poena prednosti, uključujući i Španiju u finalu.

I kao što se mi u Srbiji sada nadamo da ćemo tom svom spisku šampiona i najboljih na svetu dodati (ili makar u Evropi ako neko već cepidlači) dodati još jedno ime i prezime – Tijana Bošković.

Odbojkašice Srbije su odigrale do sada perfektnu grupnu fazu Evropskog prvenstva i pobeđivale su redom Ukrajinu, Sloveniju, Poljsku, Mađarsku i Belgiju. Overile su prvo mesto u grupi u Gentu, ne samo Tijaninom zaslugom, ali se njen doprinos mora istaći.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter