Izvor: Tanjug
06.02.2023 u 16:49
0

Mančester junajted obeležava 65 godina od avionske nesreće u Minhenu! (VIDEO)

Fudbalski klub Mančester junajted obeležava 65 godina od avionske nesreće u Minhenu, u kojoj je poginulo osam fudbalera engleskog kluba.

U avionskoj nesreći 6. februara 1958. godine poginule su 23 osobe, a od toga osam fudbalera Mančester junajteda: Rodžer Barn (28), Edi Kolman (21), Mark Džons (24), Dankan Edvards (21), Lijam Velan (22), Tomi Tejlor (26), David Peg (22) i Džof Bent (25).

Mančester junajteda je danas objavio tvit sa fotografijom poslednjeg nastupa tima u Beogradu protiv Crvene zvezde.

Engleski klub je naveo da tragedija „Bezbijevih beba“ nikada neće da bude zaboravljena.

HALAND NAPUŠTA REDOVE „GRAĐANA“ Španski i britanski mediji tvrde da je nekoliko fudbalera Mančester sitija optužilo Gvardiolu za loše rezultate!

„Njihovo nasleđe živi. Danas i svakog dana, sećamo se cveća Mančestera“, saopštio je engleski klub.

Mančester junajted je promenio i profilnu fotografiju na društvenim mrežama i zamenio je satom na kojem piše tri sata i četiri minuta, jer se nesreća dogodila u 15.04 časova.

Fudbaleri Crvene zvezde i Mančester junajteda odigrali su 3:3 5. februara 1958. godine Beogradu u revanšu četvrtfinala Kupa šampiona. Engleski klub je prošao u polufinale LŠ, pošto je u prvoj utakmici slavio sa 2:1. Avion sa fudbalerima Mančester junajteda poleteo je sutradan iz Beograda, a sleteo je u Minhen da dopuni gorivo. Nesreća se dogodila prilikom trećeg pokušaja poletanja aviona po snežnoj mećavi, a tom prilikom poginula su 23 putnika, od čega osmorica fudbalera, kao i trojica članova kluba.

I Crvena zvezda se oglasila povodom godišnjice avionske nesreće u Minhenu. „Legende ne umiru – one žive večno!“, navedeno je na sajtu Crvene zvezde.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter