Izvor: Dnevnik.rs
24.03.2024 u 20:08
0

MILAN MANDARIĆ PREUZIMA VOJVODINU: „Ako ikad budem radio u Srbiji, to će biti Voša, taj klub mi je donosio radost i bol“

Već godinama najavljivani dolazak Milana Mandarića u Vojvodinu, konačno će se desiti! Srpsko-američki biznismen će 26. marta na Skupštini kluba i zvanično preuzeti funkciju potpredsednika Vojvodine.

Mandarić je rođen u Lici ali je odrastao i školovao se u Novom Sadu za koji ga vežu najlepše uspomene iz mladosti. Sa 26 godina je otišao u Beograd i dalje preko Švajcarske u Ameriku gde je postao uspešan biznismen i ušao u sferu fudbala. Prvo kao jedan od suosnivača profesionalne lige s one strane Atlantika, a onda i kao vlasnik brojnih evropskih klubova poput Nice, Šarlroe, Šefild Venzdeja, Portsmuta, Lestera, ljubljanske Olimpije…

Odavno se spekulisalo da bi Mandarić mogao da proba sa nekom funkcijom i u srpskom fudbalu, a on je uvek isticao da bi u obzir dolazila samo Vojvodina.

SALDANJU SVI HOĆE: Najbolji strelac „parnog valjka“ na listi želja VELIKIH KLUBOVA, najviše ga žele u Torinu

“Ako bih se ikada odlučio da radim u Srbiji, došao bih u Vojvodinu. To je klub koji mi je donosio najviše radosti, ali i najviše bola. Toliko sam batina od oca dobijao zato što sam bežao sa nastave da bih stigao na utakmice Vojvodine. I na treninge sam stizao, opet nauštrb školskih obaveza“, govorio je svojevremeno Milan Mandarić.

Iako ga je nekoliko upravljačkih garnitura novosadskog kluba zvalo da se uključi u rad kluba, oprezno je izbegavao i držao se po strani. Sada je aktuelna uprava Lala sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem dogovorili sve detalje Mandarićevog angažmana u Vojvodini.

Poznati biznismen i fudbalski radnik je prihvatio ulogu potpredsednika u Vojvodini, a istu funkciju će obavljati i nekadašnji fudbaler Lala i trenutni direktor sportskog sektora u FSS Miroslav Tanjga.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter