Izvor: kurir.rs
20.08.2023 u 09:47
0

MODRI NAKON ELIMINACIJE POPILI I KAZNU: UEFA žestoko kaznila Dinamo zbog krvavih nereda u Atini!

Dinamo je eliminisan iz kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je u Atini odigrao nerešeno sa AEK-om 2:2. Nakon poraza na svom terenu (1:2) tim iz Zagreba imao je u Atini rezultat koji ih vodi u plej-of, ali je u nadoknadi ispustio prolaz dalje.

POSLAO MOĆNU PORUKU NAKON POBEDE: Raspoloženi Đoković ovako proslavio pobedu nad Zverevim (VIDEO)

Evropska fudbalska federacija (UEFA) kaznila je zagrebački Dinamo zbog nemilih događaja od  9. avgusta u Atini. UEFA je odlučila da navijačima Dinama zabrani prisustvo gostujućim utakmicama svog kluba u evropskim takmičenjima do kraja sezone 2023/24.

-Prema proceni UEFA sve utakmice kojima prisustvuju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno incidentom koji su napravili u Atini, uprkos zabrani prisustva gostujućih navijača. To je takođe istaknuto i u izveštaju koji sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile UEFA-, navodi se u saopštenju. Pored toga, UEFA zahteva od Dinama da u saradnji sa državom osmisli i sprovede strategiju kako bi se iskorenilo fudbalsko nasilje povezano sa njihovim klubom. Evropska kuća fudbala očekuje da će u dogledno vreme od zagrebačkog kluba dobiti detaljan izveštaj plana za rešavanje ovog ozbiljnog problema.

-Dok Dinamo i njihovi rivali moraju da daju sve od sebe kako bi sprečili navijače Dinama da putuju, gostujuće ekipe mogu i dalje da vode svoje navijače u Hrvatsku, a Dinamo i nadležni organi moraju preduzeti sve potrebne mere kako bi osigurali njihovu bezbednost- dodaje se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter