Izvor: SPORTAL
20.10.2023 u 19:34
0

Nadal kao nikad o Novaku, novi intervju o kom će se pričati: Ostaje samo da mu čestitamo

Rafael Nadal je u intervjuu za "EFE" čestitao Novaku Đokoviću na dostignućima ove sezone i u superlativima govorio o velikom rivalu. Povod za razgovor sa medijima bio je oporavak od povrede Španca, ali je priča o Srbinu bila neizbežna.

Mada je u nastavku intervjua kazao kako nije očekivao da će baš tri grend slem titule ove godine osvojiti Novak Đoković, Rafael Nadal najpre je poručio da ga ne čudi to što Srbin konstantno pomera granice u „belom sportu“.

(uživo) Spartak – Partizan: Crno-beli u Subotici jure nastavak pobedničkog niza

– Ništa me nije iznenadilo, na kraju svi znamo da je Đoković to što jeste, da je ostvario istorijski uspeh, nešto što niko pre nije i ostaje samo da mu čestitamo, nisu me iznenadili njegovi uspesi, rekao je španski as.

Čuveni teniser je mogao da zamisli Đokovića kako osvaja grend slem trofej u 2023, ali ne u tri navrata.

– Zamišljao sam Đokovića da osvoji grend slem, ali nisam ga zamišljao da osvoji tri jer mislim da tamo je još jedna mlada generacija koja je veoma moćna. Pa, mislim da je Karlos (Alkaras) imao odličnu priliku na Rolan Garosu da spreči Đokovića da osvoji tri, ali nažalost ono što mu se desilo fizički… Iako je kasnije nadoknadio i postigao nešto istorijsko za naš sport, na Vimbldonu, i srećan sam zbog toga.

Upitan je potom Nadal bio da li je njegov sunarodnik Karlos Alkaras jedini od dolazećih tenisera koji može da zaustavi Novaka.

– Verujem da je Karlos superiorniji od ostalih i realnost je da Novak ima ogromne zasluge i moramo da mu čestitamo na svemu što radi, što sam ranije rekao, nešto što nikada ranije nije urađeno. Mislim da ima i drugih igrača sa visokim nivoom kao što je Janik Siner, kao i drugi, Holger Rune koji je dobro počeo sada ima nešto slabije rezultate.

Upitan je Rafa bio i da li će se obistiniti najave direktora Australijan opena Krega Tilija da će se Nadal na teren vratiti upravo na grend slemu u Melburnu.

– Izjava je bila malo smela. Imam veoma dobar odnos sa njim i razumem njegov entuzijazam, kao i entuzijazam Australijan opena, koji je sigurno manji od onog koji imam o odlasku tamo. Ali je iz ove pozicije sada veoma komplikovano reći da li ću igrati Australijan open. U stvari, ne znam da li ću igrati i pokušavam da se oporavim. Dakle, moj način da shvatim kada je momenat za povratak nije vezan za datume

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter