Izvor: TELEGRAF
20.10.2023 u 21:26
0

Partizan za 12 minuta dao tri gola Spartaku i nastavio strašnu seriju pobeda u Superligi

Fudbaleri Partizana pobedili su Spartak u Subotici u meču 12. kola Superlige Srbije sa 3:0 i upisali su deveti uzastopni trijumf.

Crno-beli su pitanje pobednika rešili u drugom poluvremenu, pošto su u prvom igrali nekako rezervisano i delovali povremeno isuviše strpljivi. Strelci za prvoplasirani tim tabele bili su Svetozar Marković, Gajas Zahid i Mateus Saldanja, sve u razmaku od 12 minuta u nastavku.

Prvo poluvreme proteklo je u sporijem tempu od onog koji se očekivao za „reset“ domaćeg šampionata. Makar od Partizana koji je do Subotice upisao osam uzastopnih pobeda i neretko igrao na gol više. Isprva je i delovalo da će tim Igora Duljaja bolje znati šta da radi na terenu i da je organizovaniji, ali kako je vreme prolazilo igrači Spartaka su se oslobađali pritiska i „okova“ Partizana.

Prvu šansu za goste je na Gradskom stadionu u Subotici propustio Bibars Natho u desetom minutu kada je driblao kroz sredinu i šutirao sa dvadesetak metara.

Golman Aleksandar Vulić tada je nagovestio, a kasnije potvrdio da je dobro zagrejan za ovaj meč sa liderom tabele.

Uspeo je bez mnogo muke da odbrani lukav udarac Natha, dok su se njegovi saigrači mučili da iznesu loptu. Do isteka pola časa igre, Bijelović, Jug Stanojev i ostali su sve češće dolazili ispred šesnaesterca Partizana i svoje akcije nisu rešavali šutevima ili opasnim šansama.

Najbolju priliku u prvom delu igre propustio je Frank Kanute koji je posle 35 minuta igre imao dva uzastopna udarca. Prvim je silno zatresao stativu na odloženu loptu Gajasa Zahida, a drugu je poslao pored gola. U završnici ovog dela igre se oprobao u šutu i Stanojev, dok je Natho umalo kaznio nesmotrenost odbrane Spartaka novim šutem sa distance u smiraj prvog poluvremena.

Vulić je još jedanput pokazao da „ne spava“ i bio je na visini zadatka kada je trebalo da se sačuva mreža njegovog kluba bar do 45. minuta kada je ostalo 0:0.

Prvih petnaestak, dvadeset minuta nastavka donelo je više uzbuđenja. Nemanja Nikolić je zamenio je Kanutea, a do 63. minuta je svaka od ekipa imala po jednu veoma opasnu šansu. Prvo je Spartak u 59. mogao da povede 1:0 jer je Miloš Tošeski lepo odložio loptu petom na nogu Andreju Todoroskom.Todoroski je gađao sa desetak metara po zemlji i niti dovoljno jako, niti dovoljno precizno iz najbolje pozicije do tada. Partizan je tu imao i sreće i prisebnog Jovanovića, da bi samo koji minut kasnije imao i prisebnog Mihajla Ilića u petercu protivnika na drugoj strani igrališta.

Ilić je natrčao na centaršut sa leve strane, izbegao je ofsajd zamku i dao gol, koji je poništen zbog igranja rukom. Minimalan kontakt je primećen posle pregledanja VAR snimka, dok su Saldanja i Belić dotle već imali svoje šanse da zaprete.

grao se 69. minut kada je viđen trenutak čarolije u režiji Natha, Nikolića i Svetozara Markovića. Prvi je centrirao iz kornera, drugi glavom prebacio, a treći iz prve zakucao loptu od prečke u mrežu.

Od tog trenutka se Partizanu otvorilo više prostora, pa su crno-beli do 81. minuta otklonili sve dileme u vezi sa pobednikom.

Prvo je u 77. minutu Zahid dobio odličan pas od Nikolića kroz odbranu i jedna finta je bila dovoljna da uđe u zicer situaciju i lagano plasira loptu u gol za 2:0.

Nije se dugo čekalo ni na treći gol Partizana, pošto je Saldanja u 81. minutu zaplesao pred petercem protivnika kada mu je Severina poslao povratnu za još jedan pogođen ćošak gola Vulića.

Treba tu napomenuti da je i Belić veoma dobro proigrao Severinu, koji je nešto ranije upropastio dobru kontru dva na jedan tako što mu je lopta pobegla s noge i otišla u naručje golmana.

Partizan posle ove pobede ima 28 bodova na prvom mestu tabele Superlige, dok je Spartak sa 15 bodova ostao na osmom mestu.

PARTIZAN – SPARTAK (3:0)

21:42

81′ GOOOL! Partizan vodi 3:0!

Severina je upropastio kontru koji minut ranije, ali je onda idealno odložio loptu Saldanji na desetak metara posle pasa Kristijana Belića. Saldanja je izveo jedan dribling ulevo, gađao je ugao gola Spartaka i praktično je rešio pitanje pobednika.

21:39

77′ GOOOL! Partizan vodi sa 2:0

Gajas Zahid je strelac, Nikolić ga je fantastično pronašao u šesnaestercu, Gajas je odlično driblao ulevo, zastavica je ostala dole i prvobitna odluka je bila da ofsajda nema. Proverom je utvrđeno da je to zaista tako, pa je Zahid upisao četvrti pogodak.

21:35

72′ Dve strašne šanse za 30 sekundi na obe strane!

Bijelović je gađao sa distance preko gola, ali je onda u sledećoj akciji njegov tim imao šut Đurasovića sa 13, 14 metara, Partizan se tu odbranio, a odmah u kontri na drugoj strani Severina je dobio loptu u situaciji dva na jedan. Primio je loptu loše od saigrača i upropastio veliku priliku da praktično reši meč.

 

21:24

62′ Partizanu poništen gol!

Mihajlo Ilić je zatresao mrežu Spartaka, izbegao je ofsajd zamku i kad je delovalo da će njegov pogodak biti regularan pregledan je VAR snimak i utvrđeno da je igrao rukom mladi igrač Partizana.

21:23

59′ Au kakva šansa za Spartak!

Tošeski je petom u kaznenom prostoru odigrao za Todoroskog koji je sa desetak metara imao odličnu poziciju i situaciju i gađao je pravo u golmana Jovanovića. Mogao je i morao mnogo bolje.

21:22

57′ Sumnjiva situacija i dobar šut Belića

Nije se libio da šutira vezista Partizana sa distance, činilo se da je lopta kačila Vulića i da je golman Spartaka odbranio, ali su arbitri procenili da je bio gol-aut.

21:20

50′ Duljaj je pojačao napad

Zamenio je Kanutea za Nemanju Nikolića, nadajući se nešto konkretnijoj ofanzivi svog tima.

21:19

47′ Saldanja je bio u šansi, traže crno-beli penal

Brazilac je šutirao, Kerkeza je kačila lopta, pa su iz Partizana opet tražili penal, pošto su jednom isto učinili zbog signaliziranja da je neko od igrača Spartaka igrao rukom. Ni ovog puta nije svirana najstroža kazna.

20:54

45′ POLUVREME!

Partizan je zbog šansi zaslužio da vodi, ali je i Spartak imao sporadične mahove solidne igre.

20:53

44′ Dve šanse za Stanojeva i Natha

Stanojev je probao da šutira u 43. minutu, Natho je posle njega veoma dobro iskoristio prostor da raspali po lopti, ali je Vulić odlično reagovao i spasao svoj gol.

 

20:41

36′ Stativa!

Kanute je u šezdesetak sekundi imao dva udarca na gol Spartaka i u prvom je na odloženu loptu Zahida natrčao i zalepio je iz sve snage. Odletela je i odbila se od stative, a Vulić je imao mnogo sreće. U drugoj situaciji je Kanute gađao neprecizno pored gola

20:36

33′ Konačno malo da se i Partizan trgne

Saldanja je bio u naletu, šutirao je, ali su ga sačekali igrači Spartaka u bloku. Subotičanima je zbog lošeg završnog pasa propala još jedna šansa, Bijelović je bio napred.

20:35

27′ Opet igrači Spartaka ispred šesnaesterca

Stanojev je bio u prodoru i da se malo bolje snašao, moglo je opet da bude opasno po Partizan. Jedan dribling ga je delio od veoma dobre pozicije za šut.

20:27

23′ Moglo je da bude veoma nezgodno

Sve češće mogu da se vide igrači Spartaka na protivničkoj polovini kako hitaju ka golu crno-belih i u jednoj od tih situacija se našao Ćalasan na levoj strani i u kaznenom prostoru protivnika. Imao je mesta da centrira iz peterca i njegov saigrač ga nije ispratio dovoljno brzo da natrči na zicer koji je Ćalasan servirao.

20:20

16′ Nešto mirniji tempo, Partizan konkretniji

Spartak pokušava da uhvati na spavanju odbranu rivala koji je mnogo sigurniji sa loptom u nogama i za sada je daleko svesniji o tome šta želi na terenu. Nažalost, nije bilo većih šansi u prethodnih šest, sedam minuta.

20:15

10′ Opasan šut Natha!

Vezista Partizana je u devetom minutu izdriblao kroz sredinu i sa distance iskoristio to što Spartak ne može zbog pritiska Partizana da iznese loptu preko polovine. Šutirao je Izraelac precizno i po zemlji, ali nedovoljno snažno da bi savladao Vulića. Solidan centaršut je samo minut kasnije usledio na drugoj strani, ali golman gostiju nije bio ugrožen.

20:08

4′ Partizan već imao šansu, Belić dobio upozorenje

Morao je golman domaćih da reaguje ispred, čini se Kalulua u svom petercu posle dobre ubačene lopte Antića, dok je Belić ubrzo posle te intervencije Vulića startovao i oborio Todoroskog, a sudija ga je opomenuo da će dobiti žuti karton samo minut, dva posle te situacije

20:04

1′ Počeo je meč u Subotici

Spartak je prvi krenuo u napad, a pred sam početak meča su dvojica njegovih prvotimaca dobila dresove sa brojem 100 zbog toga što su upisali trocifren broj nastupa u subotičkom klubu. Reč je o Vidakoviću i Ubiparipu.

Fudbaleri Partizana od 20.00 u Subotici igraju protiv Spartaka, u okviru 12. kola Superlige Srbije.

Spartak: Vulić, Bijelović, Ćalasan, Kerkez, Stanojev, Tanasijević, Todoroski, Tošeski, Ubiparip, Vidaković, Đurasović.

Partizan: Jovanović – Stojković, Marković, Ilić, Antić – Kanute, Belić, Natho – Zahid, Kalulu, Saldanja.

PRE MEČA

Crno-beli gostovanje u Subotici dočekuju posle sedam vezanih pobeda, uključujući i prijateljske mečeve.

Izabranici Igora Duljaja su u poslednjem ligaškom meču bili bolji od ekipe lučanske Mladosti u Humskoj sa 2:0. Strelci za crno-bele tada su bili Bibras Natho i Gajas Zahid. Sa druge strane, i Spartak je u dobrom raspoloženju, s obzirom na to da su u poslednjem kolu bili bolji od TSC-a, i to u Bačkoj Topoli sa 2:0.

Kada je reč o stanju na tabeli, Partizan je prvoplasirani tim Superlige, sa 25 osvojenih bodova, dok je Spartak na sedmom mestu, sa 15 osvojenih bodova, uz utakmicu više od Partizana.

Što se sudija tiče, pravdu na meču deliće Pavle Ilić, dok će njegovi pomoćnici biti Slobodan Pavlović i Marko Živković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter