Izvor: BSC Happy
20.10.2023 u 22:15
0

TEŽAK PORAZ I LEKCIJA: Prekasno buđenje i treći uzastopni poraz Zvezde

Zvezda je u prvom kolu pobedila Asvel, da bi potom doživela poraze od Žalgirisa i Monaka. S druge strane, Bolonjezi su izgubili od Žalgirisa, da bi potom savladali Monako i Albu. U sledećem kolu Evrolige, Zvezda igra sa Partizanom u četvrtak, dok Virtus gostuje Asvelu dan kasnije.

Virtus – Crvena zvezda

22:34

Nervoza i greške

Kordinije pogađa oba penala, na drugoj strani Nejpir daje brzu trojku za -3, a onda Zvezda bespotrebno pravi faul na 26 sekundi do kraja – na Pajoli, koji pogađa oba.

22:25

40′ Sraman potez Šengelije, Zvezda ima veliku šansu – 78:72

Pogodio je Šengelija za dva posle tajm-auta, a onda izveo sraman potez. Brutalno je faulitrao Nejpira i dosuđen je nameran faul.

22:23

39′ Teodooooosiiiić! Zvezda je u igri – 76:72

Zvezda je promašila priliku, ali je Virtus pogodio samo jedno slobodno bacanje. Usledila je kontra i trojka Teodosića za potpunu ludnicu. Zvezda na 1.25 ima smao minu jedan u Bolonji. Tajm-aut za Virtus.

22:20

38′ Sjajni potezi Zvezde, velika drama u Bolonji

Odbranila se ponovo Zvezda i preko Mitrovića izborila koš uz faul i smanjila na minus šest.

22:19

Zvezda se bori do kraja

Nejpirovo polaganje, pa pogodak Mitrovića, Zvezda je na -7 na 2:31 do kraja.

22:13

35′ Sve gora situacija, Ivanović tražio tajm-aut – 73:59

Zvezda je ponovo u velikom problemu. Nakon novog promašaja, Pajola je poentirao za plus 14, a ivanović tražio tajm-ut.

22:10

34′ Dobrić sasekao seriju Zvezde – 71:59

Pogodio je Njepir za tri i udahnuo život Zvezdi, a posle dobre odbrane je imao šanse Miloš Teodosić koji je promašio za tri. Uspela je Zvezda još j ednom da se odbrani i da preko Simonovića dođe do slobodnih bacanja, ali je pogodio smao jedno.  Virtus je nastavio sa promašajima, međutim odgovorio je Giedraitis koji je u jednom napadu promašio dve trojke. Kaznio je to poenima Dobrić.

22:07

32′ Očajan početak Zvezde, serija Virtusa – 69:58

Zvezda je odbranila prvi napad, ali je dozvolila skok i poene sa bacanja, a zatim i koš uz faul nakon izgubljene lopte i Virtus je odmah podigao prednost na preko deset poena. Usledio je i faul unapadu Bolomboja i trojka Lundberga za velikih +14.

21:59

30′ Ludnica i sjajna serija Zvezde, biće drame u poslednjoj četvrtini – 62:55

Nije poentirala Zvezda nakon tajm-auta, pa je usledilo nekoliko loših napada, a sve je to prekinuo lepom trojkom Giedraitis. Usledio je i faul u napadu Šengelije. To je sjajno Zvezd aiskoristila i posle sjajne akcije Tea i Bolomboja, Giedraitis je pogodio novu trojku, a nakon odbrane imao priliku da postigne i treću u nizu, ali je ona izašla iz koša. Nejpir je ukrao loptu i poentirao u poslednjoj sekundi za sjajnih minus sedam.

21:54

27′ Ne vredi:Virtus napravio novu seriju, Ivanović tražio tajm-aut – 62:47

Zvezda je oštećena u napadu kada je dosušena lopta za Virtus, a to je Belineli iskoristio i pogodio sjajnu trojku. Uzvratio je odmah Nejpir koji se raspucao da spreči veću seriju. Usledio je i sjajan potez Šengelije. Nakon dobre odbrane, Virtus je istrčao kontru a Heket trojkom doneo velikih 15 razlike pa je usledio tajm-aut ivanovića.

21:49

25′ Sjajni potezi Mitrovića, Zvezda se ne predaje – 52:42

Sjajna serija Mitrovića. Pogodio je pod košem, a zatim i u kontri i tako zaustavio nalet Virtusa. Usledio je i dobar potez Lazića koji je iznudio faul Šengelije u napadu nakon čega je usledio i TV tajm-aut.

21:48

24′ Virtus uzvratio udarac – 52:38

Taman je Zvezda krenula da se vraća, ali nakon neuspešnog čelendža Ivanovića, Kordinije je pogodio trojku, a Zvezda potom izgubila loptu. Sreća je što i Virtus na drugoj strani greši. Zvezda je potom promašila dva uzastopna šut au jednom napadu i bila je kažnjena trojkom Belinelija.

21:25

Zvezda na -11 na poluvremenu

Teodosić je promašio još jednu trojku, a na drugoj strani je Miki poentirao iz ofanzivnog skoka – 44:33 na poluvremenu.

21:43

22′ Sjajna serija Zvezde, Virtus u problemu – 46:38

Otvorila je Zvezda drugo poluvreme promašajem Nejpira, ašengelija je u kontri to kaznio novim poenima za 13 poena razlike. Hanga je uzvratio lepim poenima iz čeonog auta. Potom se lepo odbranila ipreko Lazića trojkom uspela da spusti na smao osma poena zaostat

21:25

20′ Loša završnica Zvezde, propuštena velika prilika – 44:33

Promašio je Virtus trojku, a Nejpir potom pogodio za dva za jednocifren minus. Odbranila se posle toga ponovo Zvezda, ali je Nejpir promašio otvorenu trojku koje šutira 0/4. Zvezda je izvukla ofanzivan skok, ali ništa više od toga, pa je Miki na drugoj strani pogodio za dva. Nejpir je na drugoj strani pogodio dva bacanja. Nakon dobre odbrane je Teodosić promašio trojku. Miki je potom uhvatio ofanzivan skok na kraju prvog poluvremena i vratio dvocifrenu razliku.

21:20

Nedović povredio zadnju ložu

Posle promašene otvorene trojke, Nemanja Nedović se uhvatio za zadnju ložu, ubrzo je seo na kraj klupe.

21:18

18′ Zvezda nema rešenja za Šengeliju, ali uspeva da ostane u igri – 40:29

Uspela je Zvezda da odigra nekoliko dobrih napada i uz greške igrača Virtusa da koliko-toliko ostane u igri. Sa Nejpirom je sve u redu, vratio se u igru.

21:12

15′ Novi raspad Zvezde, Virtus opet gazi – 38:22

Naprasno je Zvezda stala i dozvolila novu seriju Virtusa koji se odlepio na 12 razlike, a ni tajm-aut Ivanovića nije pomogao, pa je Virtus nastavio da povećava prednost na krilima Šengelije.

21:07

24′ Sjajna Zvezda se vratila, usledio hladan tuš Šengelije

Nastavila je Zvezda sa dobrom odbranom, ali je propustila dv anapad aza potpuni povratak. Usledio je sumnjiv faul dosuđen Luki Mitrović. Virtus je nastavio sa očajnom igrom u napadu što je kaznio Hanga novim poenima, konačno je seriju Zvezde prekinuo Šengelia trojkom

20:55

10′ Očajna četvrtina Zvezde, Virtus poptuno dominira 26:15

Nova glupost Zvezde. Nakon izgubljene lopte je Marko Simonović napravio nameran faul. Virtus je pogodio dva bacanja, pa je potom Pajola pogodio za 15 razlike. Hanga je konačno uspeo da prekine seriju italijana i smanji na 13 razlike poenima na obruču, a potom je Virtus napravio i faul u napadu. Mitrović je iznudio faul za dva bacanja i pogodio oba, a Virtus

 

20:50

9′ Potpuni raspad Zvezde, serija trojki Virtusa – 21:11

Mitrović je poentirao posle ofanzivnog skoka, ali je Šengelija uzvratio trojkom i pokazao kakva je klasa. Teodosić je potom iznudio faul i pogodio dva bacanja. Usleidla je majstorija Belinelija koji je pogodio težak šut, a Zvezda ponovo izgubila loptu. To je kaznio trojkom Pajola za prvu dvocifrenu prednost.

20:46

7′ Majstorski potezi Šengelija, Zvezda očajno šutira – 13:7

Šengelija pravi probleme Zvezdi. Uhvatio je ofanzivan skok i iznudio faul pa pogodio jedno bacanje. Ušao je u igru i Miloš Teodosić, a u prvoj akciji je Davidovac promašio trojku. Usledio je majstorski potez Šengelije i asistencija za Kordinijea. Usleduio je novi promašaj Zvezde, ovoga puta je bio neprecizan Hanga, pa je Zvezda na 0/6.

20:47

Virtus uvećava prednost

I Davidovac je bacio ciglu na koš iako je bio sam na vrhu reketa, i Hanga je promašio otvorenu trojku, a na drugoj strani je posle lepe bek-dor asistencije Šengelije pogodio Kordinije za 13:7.

20:41

6′ Velika konfuzija, Zvezda se vratila u igru – 10:7

Zvezda se sastavila i krenula da igra odbranu. Davidovac je poentirao iz kontre, apotom je Nedović posle velike gužve iznudio bacanja i pogodio jedno. Miki je prekinuo loš niz Virtusa, aZvezd apotom izgubila loptu. Dosta konfuzno se igra na početku.

20:38

Zvezda se probudila

Bolomboj pogađa iz jako teške pozicije, potom je usledila dobra odbrana, kontra i polaganje Davidovca, Zvezda se vraća u igru (8:6).

20:37

4′ Bolomboj drži Zvezdu, raspucao se Virtus – 8:4

Bolomboj je iznudio faul i pogodio dva bacanja, ali je odmah sjajni Šenegelija pogodio trojku, posle njega i Belineli za veliku prednost na startu. Bolomboj je jedini koji je uspeo da poentira za Zvezdu.

20:36

Nejpir loš, Virtus vodi

Nejpir je užasno počeo i ovu utakmicu, još jedna cigla i nimalo rešenja u napadu, jedino je Bolomboj pogodio s penala, a na drugoj strani je Virtus poveo 8:2 novom trojkom Belinelija.

20:33

Loš start Zvezde

Tri vrlo loša napada Zvezde, u jednom je Nejpir pogodio tablu šutom za tri, a prvi koš na meču daje Belineli – trojka iz ćoška.

Počela je utakmica

20:28

Startne petorke

Virtus: Haket, Belineli, Dobrić, Šengelija, Danston

Zvezda: Nejpir, Lazić, Gedraitis, Davidovac, Bolomboj

20:24

Sjajan doček za Teodosića

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sport Klub (@sport.klub)


Zvezda je svoju prvu pobedu ostvarila na otvaranju sezone protiv ekipe Asvela, ali nije imala preterano sreće u naredna dva meča, izgubili su od Žalgirisa u gostima i Monaka kod kuće. Sa druge strane Virtus je poražen od istih ekipa kao crveno-beli, a pobedu su ostvarili protiv Albe iz Berlina i to pred svojim navijačima u trećem kolu.

Obe ekipe su uložile dosta ove godine, sa tim da je Zvezda doživela daleko veću rotaciju u rosteru, a pritom su igrači Virtusa u ritmu nakon niza od tri pobede.

Trener crveno-belih Duško Ivanović izjavio je da da nema vremena za plakanje jer sledi meč u Bolonji

Nema vremena za plakanje, ni da se gleda unazad i kad se dobije i kad se izgubi. Igramo protiv ekipe koja igra izuzetno agresivno, odlično u tranziciji, ima izvanredne pojedince, Šengeliju koji može da igra i na niskom postu, šutira, kreira… „, rekao je Ivanović i dodao:

Imaju izvanredne šutere, Dobrića koji igra odlično. Vrlo kompletna ekipa. Gledao sam sve njihove utakmice. Izgubili su od Žalgirisa kod kuće, ali su jedno vreme vodili 20 razlike„, dodao je on.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter