Izvor: Sportal
17.09.2023 u 08:47
1

NIKOLA GRBIĆ PONOVO ŠAMPION EVROPE: Legendarni odbojkaš zaplakao u zagrljaju porodice

Nikola Grbić je ponovo šampion Evrope. Legendarni srpski odbojkaš i sad već trofejni trener u subotu je pokorio Stari kontinent sa reprezentacijom Poljske. I nije mogao da izdrži - u zagrljaju najvoljenijih, pustio je suze.

Poljska je osvojila zlatnu medalju pošto je u velikom finalu savladala Italiju maksimalnim rezultatom usred Rima. Fantastičan meč odigrali su belo-crveni, kontrolisali su situaciju na terenu od prvog poena, pa su svojoj zemlji doneli drugu evropsku titulu, prvu posle 2009.

Nikola Grbić je veliki uspeh prvo proslavio sa svojom porodicom, koja ga je bodrila sa tribina. U zagrljaju supruge i sinova, jedan od najboljih odbojkaša svih vremena je pustio i suze.

Danas je 15 godina od smrti moga oca i to je bio glavni razlog koji je izazvao suze – objasnio je Nikola posle meča.

– Štaviše, vratile su se uspomene sa Evropskog prvenstva 2001, kada sam kao igrač osvojio titulu. Nisam od onih koji često plaču, ali danas je bilo mnogo emocija.

Uspeh mlađeg brata na društvenim mrežama proslavio je Vladimir Grbić, uz poruku – Neko to gore vidi sve.

– Moj brat nije mogao da dođe jer uskoro ima važan službeni put, ali retko ide na moje utakmice – rekao je Nikola.

JOŠ JEDNO U NIZU: Zlato za strelce Zoranu Arunović i Damira Mikeca!

Grbić je kao selektor Poljske osvojio svoju drugu zlatnu medalju ove sezone, nakon trijumfa u Ligi nacija. Ukupno, ovo je četvrto odličje kojim se okitio otkako je prošle sezone preuzeo belo-crvene. 

Ipak, kako priznaje poljski selektor, nije subotnje finale protiv Italije bilo najuzbudljivije.

– Ipak ću naglasiti da je četvrtfinale protiv Srbije bio naš najteži meč. Protivnik nije bio favorit, tako da nije imao šta da izgubi i mogao je da izvrši pritisak na nas, a da to sam ne oseti. Ipak, finale protiv Italije je definitivno bio meč u kojem smo prikazali najbolji servis na ovom turniru – rekao je Grbić.

Podsećamo, Srbija je Evropsko prvenstvo završila tim porazom od Poljske u četvrtfinalu, a u ukupnom plasmanu je zauzela šesto mesto.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NIKOLA GRBIĆ PONOVO ŠAMPION EVROPE: Legendarni odbojkaš zaplakao u zagrljaju porodice”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter