Izvor: Novosti
03.11.2023 u 18:53
0

NIKOLA JOKIĆ U PROBLEMU: Denver objavio lošu vest

Nikola Jokić povređen

Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, prilično dobro su započeli odbranu titule, ali je za navijače kluba iz Kolorada najnovija vest iz njihove omiljene ekipe – ne baš sjajna.

Podsetimo, Jokić i saigrači su najpre u velikom derbiju Zapadne konferencije pobedili Los Anđeles Lejkerse kod kuće sa 119:107, a onda su u gostima dobili i Memfis (104:108) i Oklahoma siti (95:128), pa u Denveru ekipu Jute (110:102). Sve to uz bravure Srbina.

A potom se desio više nego ubedljiv poraz od Minesote (110:89) u kome je Jokić utrošio čak 23 šuta da bi dostigao 25 poena, ali uz pet izgubljenih lopti i za njega skromne tri asistencije – izgleda da je zadobio i povredu.

Jer, pred važan meč protiv Dalasa, i to dvostruko važan, Denver je objavio da je Jokić ja listi povređenih.

Istina, uz ime srpskog asa se navodi da je njegov nastup protiv Maveriksa „verovatan“, ali činjenica da je Jokić na listi povređenih, te da u opisu stoji „bolovi u donjem delu leđa“ – sigurno da jesu određeni razlog za brigu, jer se radi o samom početku vrlo, vrlo naporne sezone.

A koliko je Srbin bitan za ekipu, svedoči i šta je radio od početka ovog šampionata:

Jokić je Lejkersima ubacio 29 poena, uz 13 skokova, 11 asistencija, „krađu“ i blokadu, protiv „grizlija“ jeste imao čak devet izgubljenih lopti, ali je pored 22 poena ostvario i sedam sistencija, te 12 skokova, dok je protiv Oklahome, za manje od pola sata na parketu, imao u činak od 28 poena, 14 skokova i pet asistencija.

Protiv Jute je iznova ostvario „tripl dabl“ – 27 poena, 11 asistencija, 10 skokova, a i dve blokade, dosad najviše na jednom ovosezonskom meču, da bi zatim usledi pomenuti poraz od Minesote (25 poena, ali uz šut 11/23, 10 skokova i tri asistencije).

Statistika trenutno „kaže“ da su Jokićevi proseci 26,2 poena, 11,8 skokova i 7,4 asistencija, pa nema sumnje da bi odsustvo protiv Dalasa, u prvom meču koji se računa i za novo takmičenje, svojevrsni „NBA kup“, bilo jako težak udarac za branioca trona.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter