Izvor: informer.rs
10.12.2023 u 11:49
0

NOLE JE KRIV ZA SVE: Bio je zidar, a danas je junak Juventusa

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, inspirisao je fudbalera Juventusa Federika Gatija.

Torinska „stara dama“ slavila je minimalnim rezultatom (1:0) u derbiju protiv Napolija, a jedini gol postigao je Federiko Gati u 51. minutu i oduševio crno-bele navijače.

Ludoviko Gati, otac junaka Juventusa, otkrio je za italijanski portal „Tutosport“ da je Novak Đoković odigrao bitnu ulogu u karijeri njegovog sina. Motivisao ga je da ide napred, da ne posustaje kada je teško, da se bori.

SUMA ZA PADANJE U NESVEST: Evo koliko je Novak zaradio prošle sezone

– Đokovićeva glad za pobedama… Izuzetno mu se divi, posebno što se nikada ne zadovoljava pobedama – rekao je za pomenuti portal Federikov otac.

Gati je tokom karijere igrao u svakom rangu italijanskog fudbala. Prvi put je u Seriji B u sezoni 2021/22, a godinu dana kasnije ga je Juventus otkupio od Frozinonea za oko 9.000.000 evra. Zanimljivo je da je nekada bio zidar, bavio se i proizvodnjom stakala i popravljao je krovove, radio je i na pijaci deset sati dnevno.

– Bio je sit tog života. Radio je, igrao i spavao, ništa drugo. Nikada se nije opuštao. Stalno se borio sam sa sobom. Znao je da mora da promeni svoj život, divim mu se, uspeo je u tome.  Letos ga je želelo nekoliko klubova iz Engleske, uvek sam mislio da mu Premijer liga odgovara. Ali, moj sin je odlučio  drugačije. Uvek je želeo samo Juventus. 

Gatija je inspirisao Đoković, ali bi i njegova neverovatna životna priča mogla da motiviše nekog mladog fudbalera. On je 2012. pokušao da se izbori za mesto u Torinu, ali nije uspeo pa je kao omladinac igrao za Alesandriju, a potom je bio deo Pavarola i Saluca. Amaterski je igrao u Pavarolu, a onda je njegov otac ostao bez posla. Gati, koji je tada imao 20 godina, morao je da radi, pa je bio zidar, postavljao prozore, radio u supermarketu… Potom je dobio šansu u timu Verbanije u Seriji D, u julu 2021. Frozinone ga je kupio za 175.000 evra. Igrajući u Seriji B privukao je pažnju Juventusa koja ga je posle samo pola sezone kupio, ali ostavio na pozajmici do kraja sezone 2021/22 u Frozinoneu. Sada igra drugu sezonu u redovima „stare dame“,  na 40 utakmica postigao je pet golova, postao jr i reprezentativac Italije, za koju je već upisao četiri nastupa.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter