Izvor: Alo.rs
15.01.2024 u 08:36
0

NOLE SE OBRATIO MLADIM TENISERIMA: Rešio da pomogne igračima pa uputio važan savet

Novak Đoković rešio da pomogne mladim igračima.

Novak Đoković je posle pobede na startu Australijan opena rešio da pomogne mladim igračima.

Srušio je Prižmića a onda se obratio mladim momcima.

ŠOK VESTI IZ AUSTRALIJE, NOVAK HITNO OTKAZAO IZLAZAK NA TEREN: Jedna stvar je bila presudna za ovakvu odluku

– Samopouzdanje nije upotpunjeno bez pobeda. Kao igrač koji se možda probija, kao mlad igrač, možeš da pokazuješ samopouzdanje, veru u sebe, i to je uvek za pohvalu – kao npr. u Prižmićevom slučaju. Mlad teniser ima mnogo dilema, ali i veliku glad i želju da se dokaže. To samopouzdanje je dosta drugačijeg tipa od onog koje dođe kada se nagomilaju iskustvo, pobede, dostignuća – to je ono pravo samopouzdanje i ono mora da ima zaleđinu pozitivnog životnog i rezultatskog iskustva – kazao je Novak.

Nastavio je u istom ritmu.

– Hajde da kažemo da je pola-pola – polovina samopouzdanja su iskustvo i rezultati, a druga polovina dolazi iz nas samih – kako teniser sam sa sobom bije tu bitku, da li si u stanju da pobediš svoje dileme i negativne aspekte ličnosti, kao i da se izboriš sa ‘bukom’ koja dolazi spolja, jer uvek je nažalost više onih koji ti govore da ne možeš i da nećeš uspeti. Stvar je u tome da se bude u stanju da se sve to pretvori u korisnu, produktivnu energiju. Eto, nešto širi odgovor – zaključio je Đoković.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter