Izvor: HAPPBSC
12.03.2024 u 18:49
0

NOVAK ZABRINUO :Dugo nije bilo bitnije da proigra, to je prekretnica za ostatak sezone

Kada Novak Đoković ne osvoji trofej počinju priče o tome da je njegovo vreme prošlo. Kada ispade rano na nekom turniru - pominju penziju. Zbog toga će masters u Majamiju biti izuzetno bitan za srpskog tenisera.

Nije još uvek zvanično potvrdio da će učestvovati u Majamiju, ali će se po svemu sudeći nakon neočekivanog poraza od Luke Nardija sa 6:4, 3:6, 6:3 odlučiti na taj potez. Inače, bi ponovo imao mesec dana pauze do mastersa u Monte Karlu i početka sezone na šljaci.

Nije sve išlo po planu ili preciznije rečeno ništa nije bilo onako kako je trebalo. Đoković nije ličio na sebe, baš kao što od početka godine deluje da ne može da pronađe motivaciju. Nakon furioznog završetka prošle sezone (sa izuzetkom Dejvis kupa) srpski teniser nije uspeo da odigra na sopstvenom maksimumu.

Izdanja koja je pokazao u prethodnom periodu govore da mu je potrebno nešto dodatno kako bi eksplodirao. Možda će ovaj bolni poraz od Nardija odrediti ostatak sezone, a u kom smeru znaćemo već krajem marta.

U Majamiju više neće imati onaj oreol nepobedivosti koji je imao gotovo čitave prethodne sezone, a vreme je da „probije“ i da se okiti prvom titulom. Ništa ne vida rane za najvećeg ikada kao osvajanje trofeja. Uostalom, i dalje iz glave još uvek ne može da izbije da je sredina marta, a da nije podigao trofej.

O tome je govorio više puta u šali tokom priče o glumi u ATP spotu, a sada je to poručio i na konferenciji.

„Da, ove godine bez titula. To nije nešto na šta sam navikao. Počinjao sam sezonu veći deo svoje karijere pobedom na grend slemu ili, znate, pobedom u Dubaiju, ili bilo kojim turnirom. Dobro je. Znate, to je deo sporta. Samo to morate prihvatiti. Neke pobedite, neke izgubite. Nadam se da ću još osvojiti titula i nastaviti dalje. Pretpostavljam da će svaki trofej koji osvojim biti sjajan“, rekao je Đoković.

I sada je odlučio da se povuče, da pregrupiše redove i da potvrdi zvanično da putuje na Floridu. Tamo takođe nije igrao od 2019. godine.

„Da, zasad hoću da igram tamo, Majami je tu, hajde da vidimo. Pre deset minuta sam bio na terenu, glava mi je i dalje malo vruća. Moram da uzmem dan-dva, pa onda da vidim šta želim sledeće da uradim“, rekao je Đoković.

A Majami bi mogao da bude pravi način da se ova sezona promeni iz korena. Naravno, promenilo je to dosta planove Đokovića jer će onda imati manje vremena da se prilagodi na šljaku, ali bi moglo da pošalje jasnu poruku „Još sam tu!“.

Majami je jedno od mesta na kojima je Novak često igrao odlično. Osvojio je šest titula i izjednačen je na mestu rekordera sa Andreom Agasijem. Ipak, poslednji put je bio šampion 2016. godine…

Đoković će rivale saznati 18. marta, dan nakon finala Indijan Velsa, a tada bi trebalo da je uveliko u Majamiju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter