Izvor: Telegraf.rs
10.08.2023 u 20:01
0

NOVO ZLATO ZA SRBIJU: Andrijana Vilagoš je ŠAMPIONKA EVROPE!

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je zlatnu medalju u finalu discipline bacanja koplja na Evropskom prvenstvu za starije juniore i juniorke (U20), koje se održava u Jerusalimu

Ona je hicem u četvrtoj seriji od 58,38 metara stigla do prvog mesta i novog velikog uspeha za srpsku atletiku. Iza nje su ostale Hrvatica Veronika Šokota na drugom mestu i Fani Kover na trećem mestu. Ovo je ukupno četvrta medalja na Evropskom prvenstvu za juniore u Jerusalimu!

Nakon osvojene srebrne i bronzane medalje u troskoku, i nakon osvojenog zlata u skoku uvis, Adriana Vilagoš dvostruka je šampionka Evrope u bacanju koplja.

Ona je u finalu ove discipline, najdalji hitac zabeležila u četvrtoj seriji, kada je koplje letelo do 58.38 metara. Ovaj rezultat bio je dovoljan da Adriane ponese titulu najbolje juniorke Evrope u bacanju koplja.

NAKON ZLATA, DALJE NIJE MOGLA: Angelina Topić nije uspela da ostvari još jedan maestralan uspeh

Vilagoš je pre tri godine prešla na koplje od 600 grama (seniorska težina), kao 16-godišnjakinja je prebacila 57,41 metar, na takmičenju u Novom Sadu, i od tada je samo napredovala.

S obzirom na to da je smatrana za najtalentovaniju bacačicu koplja u svojoj generaciji, od nje atletska javnost i očekuje da u narednih godinu dana uspe i ostvari normu za svoj debitantski nastup na Olimpijskim igrama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter