Izvor: telegraf
10.04.2024 u 11:59
0

PRVI SU DONELI ODLUKU: Otkriveno koliko novca bi mogla da osvoji Ivana Španović zlatom na Olimpijskim igrama

Srbija će na Olimpijskim igrama u Parizu kao najveće uzdanice imati svoje atletičare, pošto su vizu za Pariz za sada obezbedile Ivana Španović, Milica Gardašević i Angelina Topić, a sada je otkriveno i koliko novca bi mogle da osvoje potencijalnim zlarnim medaljama.

Svetska atletika je postala prva međunarodna organizacija koja takmičarima iz svog sporta dodeljuje novčane nagrade za uspeh na najvećoj svetskoj smotri sporta. Ukupan nagradni fond iznosi 2.400.000 dolara, koji će na ravne časti podeliti 48 osvajača i osvajačica zlatnih odličja.

To znači da će svakome pripasti po 50.000 dolara, što je svakako lep podstrek za sve atletičare. Srbija svakako najviše nade polaže u Ivanu Španović, kojoj samo ta medalja nedostaje kako bi kompletirala karijeru.

Predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou istakao je da je ovo novi pokazatelj kako sam orgaizacija misli o svojim takmičarima.

– Uvođenje novčane nagrade za olimpijske šampione je ključni trenutak za Svetsku atletiku i atletiku kao sport u celini, naglašavajući našu posvećenost osnaživanju sportista i priznavanju ključne uloge koju igraju u uspehu svake Olimpijske igre.

Ovo je nastavak puta koji smo započeli još 2015. godine, kada sav novac koji Svetska atletika prima od Međunarodnog olimpijskog komiteta za Olimpijske igre direktno reinvestiramo u naš sport – rekao je Kou uz dodatak da je njihova obaveza da svi osvajači medalja dobiju nagrade nakon Olimpijskih igara 2028. u Los Anđelesu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter