Izvor: MONDO
20.04.2024 u 12:06
0

ODBIO 5 PUTA VIŠE NOVCA ZBOG SVETOG GRALA S PARTIZANOM! Intervju: Za 2 godine evropski trofej, nek to bude cilj

Partizanov Hari Poter koji je čarobnim štapićem doneo trofej posle 11 godina! On kaže da su ga "vile proljuljale", a iza toga stoji krvav rad... I znanje i zvanje doktora nauka!

Pričalo se mnogo o Evroligi i Željku Obradoviću. Nadali su se Grobari da Igor Duljaj i ekipa mogu da donesu trofeje u Humsku. Bojan Janić je vratio crno-belu publiklu na odbojku. Ali trofej sa najviše adrenalina doneo je Đorđe Ćirković i rukometaši koje su svi na početku sezone otpisalI!

Krvlju, suzama i znojem, ali bukvalno pravim ratom na terenu u polufinalu i finalu kupa doneli su Partizanu prvi trofej posle 11 godina! I to samo nekoliko dana pošto je njihov trener, inače nekadašnji proslavljeni rukometaš Partizana, rekao da „nije Hari Poter i nema čarobni štapić da donese trofej odmah“. Možda malo i jeste?

 

VEČITI DERBI: Sve nade da će biti bar kao do sad

To sam rekao u kontekstu toga da je i za čudo u sportu potrebno vreme. Kada smo bili na početku procesa mislio sam da je to na ovakav način potrebno dve-tri godine za rezultat. Ipak, nije se to desilo posle sedam dana. Ja se vraćam na avgust, znam šta smo radili tada i kakve smo probleme imali u septembru i oktobru. Sve smo to izdržali i tada nismo prestali da radimo i da verujemo. To je plod nekog rada koji je bio od početka sezone“, počinje Đorđe Ćirković. Ispostaviće se, crno-beli Hari Poter.

Partizan je na startu EHF kupa ispao od Hafnarfjordura, a situacija je u prvih nekoliko meseci bila takva da je malo ko pamti. Jedva da je imao Ćirković sedam igrača da pošalje na teren. „Za oko tri i po decenije u profesionalnom sportu ovo mi je jedna od tri najteže sezone, a utoliko je draže. Ogromna satisfakcija da ćemo bar sa jedim trofejem završiti sezonu“,ističe on.

Počela je sezona bez Zečevića, Popovića, Kovačevića i Barjaktarevića, protiv Islanđana su se igrala dva egal meča sa – dva beka u ekipi! Bez izmene… „Tako je bilo u dva meča, pa dve važne utakmice u prvenstvu, čak i u derbiju smo igrali sa sedam igrača, ko počne taj i završi. Jedno mesec i po dana bez trenažnog procesa koji je mogao da bude adekvatan, morao je da se prilagođava. Teško se i prisetiti, mada možda i slatko jer kad prođete taj put i više cenite

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter