Izvor: Informer.rs
15.06.2023 u 15:23
0

BRAVO DEČKO! Srpski rvač Stevan Kojić osvojio bronzanu medalju na EP za kadete

Mladi srpski rvač Stevan Kojić osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 92 kilograma na Evropskom prvenstvu za kadete u Tirani, saopštio je Rvački savez Srbije.

Na šampionatu Evrope za rvače do 17 godina u muškoj konkurenciji Srbija je imala šestoricu takmičara: Lazara Dedića, Zalana Peka, Ognjena Todosijevića, Dušana Stokića, Filipa Tričkovića i Stevana Kojića, koji je do medalje stigao kroz repesaž.

„Svi naši takmičari imali su izuzetno težak žreb, o čemu svedoči podatak da su naši rvači u prvom kolu izgubili od kasnijih osvajača medalja“, sumirao je utiske selektor reprezentacije Srbije Milorad Dokmanac i dodao: „U svim tim mečevima bili su više nego ravnopravni sa svojim protivnicima iz rvačkih velesila i malo im je nedostajalo za trijumf. Ipak, najviše je pokazao Stevan Kojić. Nakon poraza od Rusa Gadžimogamedova, Kojić je u repesažu prvo bio bolji od Ismailova iz Azejrbedžana, a potom i vrlo ubedljiv protiv Vitaia iz Mađarske i to tehnihčkim tušem u prvoj rundi“.

PAPRENA CIFRA ZA MOMKA SA NOVOG BEOGRADA: Nikola Jakšić napušta klub za 150 hiljada evra?

Uz selektora Dokmanca, srpsku delegaciju u Albaniji činili su treneri Đorđe Miloski i Kristijan Fris, kao i predsednik RŠ Željko Trajković.

„Mislim da smo dobili izuzetno talentovanu generaciju rvača koji će u narednim godinama biti oslonac srpskog rvanja sve do Olimpijskih igara 2032. godine. Ova bronza je veliki uspeh jer je na šampionatu učestvovalo čak 500 rvača iz 36 zemalja, a nakon pauze od više od godinu dana na ovom takmičenju su nastupili i rvači Rusije i Belorusije“, zaključio je Dokmanac.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter