Izvor: Alo.rs
06.12.2020 u 13:56
0

Kragujevački Radnički u osmini finala Kupa Evrope!

Sa drugog mesta plasman obezbedili i vaterpolisti Mediteranija iz Španije

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u osminu finala Kupa Evrope, pošto su pobedili u sve tri utakmice u grupi E druge runde kvalifikacija. Uspeh su krunisali današnjom ubedljivom pobedom, u utakmici odluke, nad domaćom Savonom 7:14 (3:3, 0:4, 4:2, 0:5).

Kragujevčanima je u ovom duelu bio dovoljan i poraz od dva gola kako bi zadržali prvo mesto, ali su u Savonu, kako su sami naglasili, doputovali da nastave niz dobrih igara, kako na domaćoj, tako i na internacionalnoj sceni. Potvrdili su sjajnu formu iz Budimpešte, u kojoj su, nažalost, zastali na poslednjem stepeniku, tako da umesto Lige šampiona mogu da se zadovolje Kupom Evrope.

Savona, iako oslabljena neigranjem bivšeg španskog i italijanskog reprezentativca Giljerma Moline, sa bivšim reprezentativcima Valeriom Ricom, Andreom Fondelijem i Lorencom Brunijem, svakako nije bila rival za potcenjivanje, a uz to je bila i silno motivisana, jer joj je samo trijumf omogućavao plasman među 16 najboljih. Međutim, to je bilo nedovoljno da zaustave zahuktale Kragujevčane.

Italijani su na startu dva puta stizali do vođstva upravo preko Rica, ali je Radnički ubrzo preokrenuo na krilima Alekse Ukropine i Strahinje Rašovića (3:2).

SVE O SPORTU

ŠOK ZA AMERIKANCE: Jokić se opet ugojio i to 15 kilograma (FOTO)

HRABRE SRPKINJE SRUŠILE ŠAMPIONKE PLANETE: Obradović oduševio naciju izjavom

MILOJEVIĆ POSTAVIO USLOV! ILI ON ILI JA: Jedan čovek mora da ode iz FSS-a DA BI ON seo na klupu Srbije

Uspeli su Italijani da još jednom priprete (7:9), ali je tada, sa četiri gola na scenu stupio Strahinja Rašović i prednost Šumadinaca porasla je na nedostižnih šest golova razlike (7:13). Rašović je, potom izborio peterac, a Marko Radulović je postavio konašan rezultat.

Rašović i bio najefikasniji sa šest golova a Ukropina je postigao tri. Za Italijane Fondeli je postigao četiri gola.

Kragujevčani su prethodno savladali španski Mediterani (13:9) i nemački Potsdam (15:7) i zasluženo osvojili prvo mesto. Plasman u osminu finala izborio je i Mediterani, koji je u odlučujućem duelu za drugo mesto nadigrao domaću Savonu (12:11), dok su Nemci sva tri puta poraženi.

TABELA: Radnički 9, Mediterani 6, Savona 3, Potsdam 0.

Savona – Radnički 7:14 (3:3, 0:4, 4:2, 0:5)

SAVONA – Bazen: “Karlo Zaneli”. Bez prisustva publike. Sudije: Marjai (Mađarska) i Birakis (Grčka).

SAVONA: Masaro, Pačalijev 1, Bertino, Markione, Di Muro, Rico 2, Urbinati, Bruni, Bragantini, Fondeli 4, Đovaneti, Kaldieri, Da Rold. Trener: Anđelini.

RADNIČKI: Dobožanov, Rašović 6, Stanojević, Janković, Toholj 1, Krug, Ukropina 3, Tanasijević, Pljevančić, Miličić, Lukić 2, Radulović 2, Todorovski. Trener: Stevanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter