Izvor: Happytv.rs
16.02.2023 u 12:38
0

Rasel: „Sloboda govora je jedno od najvažnijih prava, neću da ćutim zbog glupih pravila!“

Vidno nezadovoljan novom odlukom, Rasel smatra da ima pravo govora

Vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel ponovio je danas zabrinutost i pokazao otpor zbog novog pravila kojim se zabranjuju političke izjave u Formuli 1 i dodao da bi vozači trebalo slobodno da govore šta žele.

Međunarodna automobilska federacija (FIA) usvojila je početkom januara pravilo prema kojem vozači neće moći da daju političke, lične ili verske izjave bez prethodnog odobrenja. „Nije mi jasno zašto je ovo FIA uradila.

To je potpuno nepotrebno za naš sport, kao i za trenutak u kojem živimo. Znam samo da na izražavanje mojih stavova neće uticati neka glupa pravila. Sloboda govora je jedno od najvažnijih prava“, izjavio je Rasel.

Džordž je istakao da očekuje da će vozači izaći sa zajedničkom izjavom.

„Verujem da ćemo to da uradimo pre prve trke u Bahreinu. Ne želim nikakve restrikcije“, izjavio je Rasel.

Šampionat Formule 1 počinje 5. marta trkom u Bahreinu.

„Zaista sam uzbuđen zbog nove sezone. Pokušaću da unapredim moj nastup, ono što radim na stazi i van nje i nadam se da ćemo imati bolid kojim ćemo moći da se borimo za titulu“, rekao je Rasel.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter