Izvor:
13.09.2018 u 16:08
0

VATERPOLISTI ODIGRALI NEREŠENO: Podmlađena Srbija remizirala sa Hrvatskom na Svetskom kupu!

Podmlađena selekcija Srbije remijem sa Hrvatskom (10:10) završila je grupnu fazu takmičenja na Svetskom kupu u Berlinu i sada su pred izabranicima selektora Dejana Savića odlučujuće utakmice, počev od četvrtfinala koje je na programu u petak.

Imajući u vidu da za Srbiju igra samo pet igrača (protiv Hrvatske četiri jer je Sava Ranđelović odmarao zbog eksperimentalnih pravila) iz takozvanog prvog tima, rezultat u duelu sa gotovo kompletnim Hrvatima je prvorazredno iznenađenje, ali i odličan pokazatelj da i ova generacija naših vaterpolista ima mesto u samom svetskom vrhu.

Pomenuta eksperimentalna pravila znače da selektor može da prijavi 11 umesto 13 igrača, da iz faula može direktno da se šutira na gol, da su dozvoljene leteće izmene, kao i da golman sme da pređe na protivničku polovinu terena.

Od početnih 3:0 za Hrvate, do konačnih 10:10 viđena je velika borba, poneka čudna sudijska odluka, uključujući dva peterca za Hrvate i faul u napadu Srbije osam sekundi pre kraja kada smo imali igrača više.

Ni crveni karton Nikoli Jakšiću u tom poslednjem napadu nije pomogao Hrvatima da zabeleže pobedu, ali im je i nerešen rezultat doneo prvo mesto u grupi.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Đorđe Lazić sa četiri pogotka, a na golu je briljirao Lazar Dobožanov sa 12 odbrana.

SRBIJA – HRVATSKA 10:10 (2:4, 3:2, 3:3, 2:1)

Berlin: Bazen: Evropa sport park. Gledalaca: oko 300. Sudije: Margeta (Slovenija), Bender (Nemačka). Plivanje za loptu: 1 (Srbija) – 3 (Hrvatska). Igrač više: 8/12 (Srbija); 4/10 (Hrvatska). Dva igrača više: 1/1 (Hrvatska). Peterci: 1/2 (Hrvatska).

SRBIJA: Mandić 1, V. Rašović 1, Subotić, Lazić 2, Vico, Drašović, Jakšić 1, Asanović, Stojanović 4, S. Rašović 1, Dobožanov.

Selektor: Dejan Savić.

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 1, Lončar, Bašić 1, Vukićević 3, Bušlje, Miloš 2, Vrlić 1, Šetka 1, Garsija 1.

Selektor: Ivica Tucak.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter