Izvor:
02.06.2019 u 17:36
0

ZAVRŠEN ČUVENI ĐIRO: Prva pobeda na Grand Turu za mladu nadu sporta!

Danas je završena prva od tri godišnje Grand Tur biciklističke trke, čuveni Điro. Prvu svoju veliku pobedu u karijeri posle 21 etape ostvario je mlada nada drumskog biciklizma, Ričard Karapaz. On je prvi Ekvadorac ikada koji je pobedio na Điru i time ostvario najveći uspreh u svojoj karijeri i istoriji biciklizma svoje zemlje. Pored pobede na etapi br. 4 koja je bila ravnog profila, odneo je maestralnu pobedu na etapi br. 14, jednoj od najtežih na ovogodišnjem Điru, koja je bila brdskog profila, sa dva vrha prve kategorije. Po završetku iste etape je i poneo roze majicu za vođu u generalnom plasmanu, koju nije skidao do kraja trke. Njegova ekipa, španski Movistar, je odneo pobedu u generalnom plasmanu timova i time upotpunila uspeh na ovogodišnjog Trci oko Italije.

Drugo mesto u trci je zauzeo domaći takmičar, legenda sporta, Vinćenco Nibali, a treće mesto Slovenac Primož Roglič, koji je pobedio u dve etape ovogodišnje trke.

Nosilac plave majice za pobednika u brdskim ciljevima je domaći takmičar, Italijan Đulio Ćikone, nosilac ljubičaste majice za pobednika na prolaznim ciljevima je Paskal Akerman, dok je belu majicu, koja se dodeljuje najboljem mladom vozaču trke, poneo Migel Anhel Lopez.

Sledeća Grand Tur trka u ovogodišnjem kalendaru je Tur de Frans, Trka oko Francuske, koja počinje 6. jula.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter