Izvor: happybsc
30.10.2023 u 21:57
0

DERBI VEČITIH 5 KOLO ABA LIGA: Partizan po drugi put za pet dana savladao Crvenu zvezdu

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 98:87 u petom kolu ABA lige.

Tako su crno-beli slavili samo četiri dana posle meča u Evroligi (88:86) i tako su naneli još jedan udarac najvećem rivalu.

Najefikasniji i najbolji igrač Partizana bio je Frenk Kaminski sa 22 poena, pratili su ga Aleksa Avramović sa 15 i Zek Ledej sa 13 poena.

U redovima crveno-belih istakli su se Šabaz Nejpir sa 23 i Rokas Giedraitis sa 13 poena.

Partizan i Zvezda sada imaju identičan skor u regionalnom takmičenju posle pet rundi – četiri pobede i jedan poraz.

Bolje je krenula ekipa sa Malog Kalemegdana i u prvoj četvrtini delovalo je da će se Partizan mučiti do kraja meča.

Džoel Bolomboj je bio dominantan pod reketom i na kraju je Zvezda imala prednost od 25:17.

Ispostavilo se da je ključni period meča bila druga četvrtina, koju su crno-beli dobili rezultatom 30:11 i vratili se iz zaostatka koji su imali u prvoj deonici.U prvoj polovini treće četvrtine vođstvo domaćih je samo raslo do maksimalnih +19, ali tada je fantastično zaigrao Šabaz Nejpir i gotovo svojeručno smanjio zaostatak na jednocifren broj poena.

U četvrtoj četvrtini Zvezda je dolazila i do -6, ali nije stigla do potpunog preokreta.

Ono što još više može da raduje navijače crno-belih jeste to što su njihovi ljubimci pobedu obezbedili bez kapitena Kevina Pantera.

Što se Zvezde tiče, ponovo u timu nije bilo sprskih bekova Branka Lazića i Nemanje Nedovića, koji su zbog povreda propustili i evroligaški okršaj.

Partizan – Crvena zvezda 47:36 (17:25)

40′ Kraj!

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 98:87 u petom kolu ABA lige.

40′ Poslednji minut meča – 94:85

22:08

40′ Tajm-aut Obradović – 94:87

Izborio se Nejpir za još dva slobodna bacanja koja je i pogodio, te sada Partizan ima sedam poena prednosti, a do kraja je ostalo 50 sekundi.

Ostalo je još 56 sekundi, Zvezdi je potrebno čudo.

22:02

39′ Ledej trojkom pa gotovo rešava pitanje pobednika – 94:84

Nakon 2+1 Avramovića isto je uradio i Nejpir na drugoj strani. Ipak, deluje da je tačku na ovaj meč stavio trojkom Zek Ledej posle sjajne asistencije Avramovića. Ostalo je 1:34 do kraja.

36′ Nejpir drži Zvezdu u igri – 85:78

Nakon što je Pi Džej Dozir pogodio dva bacanja usledila je serija promašaja na obe strane. To je iskoristio Nejpir i jednim smirenim prodorom iznudio je faul Doužera i održao je Zvezdu u igri. Tajm-aut Željka Obradovića.

21:45

34′ Trojka Jaga vraća Zvezdu – 82:76

Nepogrešivi Frenk Kaminski šutira 6/6 iz igre i 8/8 sa linije penala i najbolji je na ovom meču. Ipak, trojkom Jaga Zvezda se vraća na samo šest poena razlike.

21:40

32′ Čeka nas drama – 78:71

Teodosić je pogodio trojku u prvom napadu, ali je Zvezda stala tu. Jaramaz je bio precizan dugom dvojkom, da bi Kaminski iznudio faul Lazarevića. Bio je precizan oba puta i vratio je dvocifrenu prednost, koja nije dugo trajala jer je Davidovac postigao trojku.

21:35

30′ Nejpir probudio crveno-bele – 72:63

Nastavila se serija Zvezde i sada je prednost pala na jednocifrenu. Mitrović je pogodio dva bacanja, Kaminski je prodao loptu, da bi Nejpir postigao dvojku. Zek Ledej je napravio četvrtu ličnu i to može da bude veliki problem za Obradovića. Tobi je blokirao Nanelija, da bi Teodosić sa linije penala smanjio na sedam poena razlike. Treća deonica se završila poenima Jaramaza i promašajem Nejpira.

21:14

22′ Šuterska rapsodija Partizana – 56:39

Sjajno je Partizan otvorio i treću deonicu pošto je Anđušić pogodio trojku. Istom merom odgovorila je Zvezda preko Giedraitisa, ali je zatim Partizan pogodio još dve trojke preko Avramovića i Smailagića, te je Sferopulos odmah pozvao tajm-aut.

21:11

21′ Počelo je drugo poluvreme

20:54

20′ Zvezda se raspala u drugoj deonici – 47:36

Nije bilo puno poena u ovom delu meča. Avramović je pogodio dva slobodna bacanja, dok je Teodosić ponovo izgubio loptu, te je umesto njega u igru ušao Jago. Jaramaz je promašio trojku, dok je Brazilac odmah izborio dva bacanja koja je i pogodio. Avramović je nastavio da postiže poene, a Giedraitis je napravio treći faul i to je veliki problem za Zvezdu. Doužer je pogodio trojku za +11 i to je bio konačan rezultat poslednje deonice.

20:49

18′ Velika borba, Partizan ide ka velikoj prednosti – 40:34

Doužer je iks faktor Partizana u ovom meču i upravo su njeova tri vezana poena donela osetniju prednost i najveću u ovom meču Partizanu. Giedraitis je promašio trojku na drugoj strani, dok je Teodosić upisao jednu izgubljenu loptu. Sferopulos je zvao novi tajm-aut na 1:30 do kraja četvrtine,

20:42

17′ Partizan ponovo vodi- 35:32

Očekuje nas velika drama na ovom derbiju, nešto slično kao i pre četiri dana. Mitrović je polaganjem vratio prednost Zvezdi, ali se nakon toga nastavila rezultatska klackalica. Doužer je postigao dvojku, zatim i Bolomboj, ali su Kaminski i Avramović doneli tri poena prednosti svojoj ekipi.

20:35

14′ Partizan se vratio, sada ima prednost – 27:26

Ekspresno je Partizan stigao do vođstva, Zvezda ima samo jedan poen i to jedno slobodno bacanje Mitrovića u ovih četiri minuta. Za Partizan su bili precizni Trifunović za dva i Kaminski za tri poena.

20:31

12′ Partizan ima plan u drugoj deonici – 22:25

Čekala se reakcija Partizana i dočekala se. Odlučnije su krenuli u drugoj deonici te su poenima Doužera i trojkom Ledeja naterali Sferopulosa da zatraži tajm-aut.

20:26

10′ Zvezda ima prednost nakon prve deonice – 17:25

Majk Tobi je prekinuo lošu igru Zvezde u napadu, da bi Jago dos Santoš bacanjima doneo konačan rezultat prve četvrtine. Jedna odluka nakon faula Smailagića razbesnela je „grobare“ koji su odmah krenuli sa jakim zvižducima upućeni sudijama. U tom trenutku počeki je i skandiranje upućeno predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću – „Vučiću p*****“.

20:19

8′ Zvezda minut bez poena – 15:21

Zvezda je stala nakon serije od 10:0, to je iskoristio Partizan i smanjio je na jednocifrenu razliku. Pogodio je Smailagić trojku, a zatim i jedno slobodno bacanje. Nekoliko loših poteza imao je Jago dos Santos i još uvek nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

20:15

6′ Bolomboj je nezaustavljiv – 11:21

Partizan je sjajno odgovorio nakon tajm-auta i izjednačio je preko trojke Danila Anđušića, da bi Nejpir polaganjem vratio prednost. Usledilo je moćno zakucavanje Bolomboja, zatim i trojke Teodosića i Gudurića.

20:10

4′ Zvezda se odlepila – 8:11

Trojka Giedraitisa, pa polaganje Mitrovića naterali su Željka Obradovića da pozove prvi tajm-aut nakon samo tri minuta meča. Partizan se vratio nakon njega i smanjio na samo tri poena razlike.

20:05

2′ Sjajan početak večitih – 4:6

Dobro su otvorili ovaj derbi oba tima. Nakon sjajne akcije Zvezde poentirao je i Giedraitis, da bi Zek Ledej flouterom izjednačio. Usledilo je polaganje Bolomboja, ali i izboren faul Kaminskog nakon koga je ubacio oba slobodna bacanja. Nastavila je Zvezda da „hrani“ Bolomboja pod reketom i on je to iskoristio novim poenima.

20:02

1′ Meč je počeo

19:58

Ovo su startne postave

Za Partizan počinju: Jaramaz, Anđušić, Naneli, Ledej i Kaminski, dok za Zvezdu kreću: Davidovac, Mitrović, Nejpir, Bolomboj i Giedraitis.

19:45

Aco Petrović u „Areni“ gleda večite

Pitanje je da li je Partizan spreman

Petrović misli da je Partizan u ovom trenutku u težoj poziciji.

– Previše je upitnika da bi se moglo reći na čiju stranu prevaga ide. Sa strane Partizanatreba videti kako će da nadomeste Panterov izostanak. Sa strane Zvezde, treba videti kako će da reaguju nakon poraza – kazao je i dodao:

– U svakom slučaju, mislim da je Partizan u ovoj utakmici psihološki mnogo opterećeniji, jer drugi poraz u ABA ligi bi značio gubitak prve pozicije. Ovog trenutka su šanse 50:50.

19:44

Izlazak košarkaša Partizana

 

 

19:42

Zvižduci za sudije na ulasku u Arenu

19:37

Veliki zvižduci za košarkaše Zvezde na izlasku

Reporteri sa lica mesta javljaju da su košarkaši Crvene zvezde „pakleno“ dočekani, ali i da nijedan predmet nije upao na teren.

19:34

Poznati sastavi oba tima

artizan će igrati sa 11 igrača pošto su van stroja zbog povrede Kevin Panter i Mateuš Ponitka, dok je Zvezda bez Adama Hange, Nemanje Nedovića, ali i Branka Lazića zbog povrede,

18:51

Evo šta je rekao trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pre večitog derbija

„Po drugi put u četiri dana očekuje nas utakmica sa istom protivnikom. Svesni smo da nas očekuje potpuno drugačija utakmica od prethodne. Iz nje treba da izvučemo zaključke. Ovo je ABA liga koja nam je jako važna, daćemo sve od sebe jer nam je i ova utakmica jako važna.“

18:51

Evo šta je poručio trener Partizana Željko Obradović pre derbija

„Prilično neuobičajena situacija da odmah nakon evroligaškog derbija igramo protiv Crvene zvezde i u ABA ligi. Bila je veoma teška ta prva utakmica i očekujem da nas ista takva očekuje i sutra. Izuzetnu važnost ima utakmica. Ono što je za nas najvažnije, to je da u situaciji u kojoj se nalazimo sa povredama, svi igrači koji su u spremni i zdravi, pruže svoj maksimum. Očekujemo ponovo izvanrednu atmosferu kakvu su napravili naši navijači u evroligaškoj utakmici. Očekujemo da sve protekne u košarkaškoj atmosferi i da se nakon meča priča samo o košarci.“

18:50

Izjave košarkaša pred večiti derbi

„Posle poraza od Mege znamo da nemamo prava na kiks. Bićemo oslabljeni, neće naš kapiten Kevin Panter neće biti u sastavu. Moraćemo svi da nadomestimo taj gubitak i da damo sve od sebe da pobedimo Zvezdu. Svi znamo ko su igrači rivala, oni znaju ko smo mi. Biće prava borba i jedva čekamo da izađemo na teren“, rekao je Aleksa Avramović, dok je Dejan Davidovac bio kratak:

„Pred nama je još jedna utakmica sa Partizanom, druga u kratkom periodu. Ovo je potpuno druga priča i drugo takmičenje ali cilj ostaje isti. Pokušaćemo da izvučemo neke pouke iz prethodne, da ponovimo stvari koje su bile dobre, da korigujemo neke stvari i da dođemo do cilja, a to je pobeda koja bi nam mnogo značila.“

Činjenica da u samo pet dana imamo prilike da gledamo drugi večiti derbi je nešto što definitivno pali vatru na košarkaškom nebu naše zemlje. Nakon evroligaškog susreta, Crvena zvezda i Partizan odmeriće snage i u sklopu regionalnog ABA šampionata, a meč je na programu u 20 časova.

BOGDAN POTVRDIO DA ĆE IGRATI NA OLIMPIJADI: „Pričali smo sa Pešićem“,otkrio poruke koje je Jokić slao reprezentaciji na Mundobasketu

Što se tiče obojenosti hale, ona se ni ovoga puta neće preterano menjati, pošto će preko 20 hiljada duša u najvećoj srpskoj dvorani biti obojeno u crno-bele boje, dok će Crvena zvezda ponovo imati zadatak da bez pomoći svojih navijača pokuša da dođe do „brejka“ na terenu večitog rivala.

Šta je ono što bitno razlikuje ovaj derbi od onog kog smo imali prilike da gledamo pre par dana? Pa, par stvari… Prva i osnovna jeste činjenica da je ABA liga znatno drugačiji teren od Evrolige, te da bi eventualna pobeda ekipe sa Malog Kalemegdana mogla bitno da promeni planove Željku Obradoviću i Partizanu za vrh ABA lige na kraju sezone.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter