Izvor: sk
29.03.2024 u 19:55
0

PREDSEDNIK OBEĆAO: Partizan na putu ozdravljenja! Dug 50 miliona evra

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obratio se u petak posle podne javnosti na konferenciji za medije. Sportskih tema ovlaš se ovoga puta dotakao predsednik i to govoreći o projektu Expo 2027. I kada se činolo da sport neće biti značajna stavka na ovoj konferenciji, stiglo je pitanje o Fudbalskom klubu Partizan i licenci za sledeću evropsku sezonu.

Pitanje je bilo  da li će sve biti u redu sa licencom za Partizan i da li će „Partizan sledeće sezone moći da igra Ligu Evrope“?

„E što se fudbala tiče, danas se Siniša mučio ceo dan… I glavni peder u državi, to sam ja, takođe se mučio ceo dan, da bi ovi što nisu glavni pederi mogli da, zbog svoje neodgovornosti i ogromnih dugova dugova mogli da skupe sve one koji će nama, odnosno meni da uzvikuju pogrde, pa smo mogli, nadam se da će se izvući.

Imam samo jednu pozitivnu vest za navijače Partizana, iako je užasno stanje finansija u Partizanu, nije sjajno ni u Zvezdi, ali je u Zvezdi bolja situacija zbog mladih igrača koje je prodavala i koje može da proda, i zbog višeg nivoa takmičenja u kojem igra i zbog većeg priliva novca, značajno bolja nego u Partizanu, govorim o fudbalskim klubovima.

U Partizanu ima jedna dobra vest za najvijače tog kluba, to je da, osim toga što ne znam koliko im je dobra vest da li će da se igra Evropa ili ne, država je svoje uradila i danas smo omogućili 3.2 miliona evra Fudbalskom klubu Partizan, da znate, da bi mogli da šutiraju loptu u Evropi, ali ono što je dobra stvar – prvi put je rukovodstvo Partizana prihvatilo da naši eksperti, da potpunosti ogole svoje finansije i da naši stručnjaci iz javnih finansija mogu da dođu i sagledaju i da naprave stvarne programe. Ne kako da se preživi narednih šest meseci već kako da se napravi stvarni program ozdravljenja Partizana.

Taj prvi korak, je samo prvi korak, ali je veliki korak. I posle mnogo godina tokom kojih sam ih molio da nam to dozvole i da pomognemo, sad su dozvolili i hvala im na tome i već danas mogu da kažem da su oni na putu ozdravljenja, ali će to biti dug i težak proces.

Situacija je veoma teška. Taj dug je preko 50 miliona evra. Za Crvenu zvedu je manje od toga, ali i da je toliko bio bi mnogo lakše podnošljiv. Različiti su prihodi. To vam je kao da poredite različite privredne stope raznih zemalja. Onda vam je jasno koliko je teška situacija u FK Partizan. Ali, verujem da ovaj prvi korak može doprineti ozdravljenju. Jer mi znamo kako se to radi. Pokazali smo u državi. Hvala bogu da se neko setio da pozove ljude koji se u to razumeju da sagleda to i da im napravi program kako da izađu iz krize.

Ali će morati, tu je trener Partizana u pravu, moraće više pažnje da posvete omladinskim selekcijama, u čemu je Crvena zvezda značajno ispred, i ne samo Crvena zvezda, pa može da zarađuje na mladim igračima jer se danas prodaju samo mladi igrači. Tu je trener Partizana u pravu kada kaže da je zakazala omladinska selekcija. Mora na tome da se radi. Mora kompletan biznis model da se promeni, mora ponašanje da se promeni, ali verujem da su ljudi sada spremni na to i srećan sam zbog toga. Nije problem tu u tri ili deset ili 15 miliona. Nije to problem. Pogrešno misle oni koji to misle. Problem je u načinu ponašanja od danas pa ubuduće. Ako se budu uredno, pažljivo i pošteno ponašali prema svemu tome, a ja verujem da hoće, onda su na putu ozdravljenja. Kao što smo mi bili na putu ozdravljenja kao zemlja od 2014. kada smo doneli teške mere. Onog dana kada rešite da donesete teške mere, od toga dana vi znate da će vaš klub, vaš entitet, vaša država da ima dobar rezultat. Tako da to je pozitivna poruka za njihove navijače.

Pre toga se tokom svog govora, predsednik Srbije dotakao planova za izgradnju sportske infrastrukture u okviru planova za Expo 2027.

„Bazen je počeo da se pravi. Biće 5.000 mesta na tribinama, mi želimo da budemo centar za vodene sportove, i vaterpolo i plivanje i ono umetničko, sinhrono plivanje. I da pokušamo da FINA, ako se tako zove, prebaci centar dešavanja ovde i da budemo konkurentni sa Budimpeštom za najbolje događaje“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vućić pominjući u svom izlaganju Ekspo u okviru koga je najavljeno pravljenje raznih sportskih cenatara.

Pomenut je i Nacionalni stadion koji je višegodišnja tema, ali i novi atletski centar:

„Oko 1. maja krećemo sa izgradnjom Nacionalnog stadiona, biće jedan od tri najlepša, i među najvećima, ali svakako jedan od najlepših. Da možemo da se kandidujemo za Ligi Evrope. Pravićemo i atletski centar, nadamo se već 2028. da ćemo dobiti Evropsko prvenstvo na otvorenom u atletici“, zaključio je Vučić ovu temu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter