Izvor: happy
12.02.2024 u 02:39
0

SRBIJA IDE NA OLIMPIJSKE IGRE! Uprkos porazu od Australije – viza za Pariz OVERENA

Srpske košarkašice su 2016. u Riju osvojile bronzanu medalju, pet godina posle toga u Tokiju su igrale u polufinalu

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre u Pariz, jer joj je za to bilo dovoljno da pobedi Brazil, domaćina kvalifikacionog turnira. To što su izabranice Marine Maljković izgubile u preostale dve utakmice, protiv Nemačke i protiv Australije nije bilo ključno, jer je u poslednjem meču grupe Nemačka pobedila Brazil 73:71 i ostavila ga jedinog bez pobede i plasmana na kvalifikacionom turniru. Posle meča od dva sata i 20 minuta i konačne pobede Nemica, Srpkinje su skočile sa svojih mesta u gledalištu i slavile uspeh!

Iz grada Belem u Pariz išle su tri od četiri ekipe i to će biti Australija (3-0), Nemačka (2-1) i Srbija (1-2), koja igrom nije blistala, ali imaće pred sobom pet i po meseci da radi na igri pod vođstvom selektorke Marine Maljković. Amerikanka sa srpskim pasošem Ivon Anderson bila je najbolji strelac kvalifikacionog turnira sa impresivnih 19 poena po meču, a uz nju naš tim do uspeha je vodila i Dragana Stanković, sa prosekom od 14 poena po utakmici.

Vredno svake pohvale je to što je i ova generacija srpskih košarkašica uspela da bez dugogodišnjih nosilaca igre produži kontinuitet učestvovanja na Olimpijskim igrama, na kojim će Srbija posle osam godina imati i muški i ženski tim!

Srpske košarkašice su 2016. u Riju osvojile bronzanu medalju, pet godina posle toga u Tokiju su igrale u polufinalu, a i ovog leta će biti u elitnom društvu timova:

Francuska (domaćin)

SAD (branilac zlata)

Kina

Portoriko

Belgija

Nigerija

Australija

Nemačka

Srbija

Japan

Španija

Kanada

Odlučujućom pobedom protiv Brazila (0-3), poslednjeplasiranog u grupi i jedinog koji se nije kvalifikovao, Srbiju su na Olimpijske igre u Pariz odvele Ivana Raca, Nevena Rosić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Angela Dugalić, Tina Krajišnik i Mina Đorđević. Košarkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu biće odigran od 27. jula do 11. avgusta. I Srbija će ga pratiti sa velikom pažnjom, u obe konkurencije!

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter