Izvor: happy
12.02.2024 u 00:17
0

TUGA: Poginuo aktuelni svetski rekorder u maratonu

Pretužne vesti stižu iz Kenije

Aktuelni svetski rekorder u maratonu, Kelvin Kiptum preminuo je u saobraćajnoj nesreći u njegovoj rodnoj Keniji zajedno sa svojim trenerom, prenose svetski mediji.

Kako se navodi, Kiptum i njegov trener iz Ruande, Garvais Hakizimana su poginuli u saobraćajki na putu u oblasti Kaptagat duž puta Elgejo Marakver – Ravin.

Nesreća se dogodila u nedelju oko 23.00 časova uveče, prema rečima šefa policije okruga Elegejo Marakvet, Pitera Mulingea.

Kiptum je vozio Tojotu Premio sa još dvoje putnika, a pored trenera tu je bila i gospođa koja je indentifikovana po imenu Šeron Kosgi.

Ona je preživela nesreću, ali je doživela teške povrede i hitno je odvezena u bolnicu gde je primljena na odeljenje intenzivne nege. Tela poginulih su odvezena u mrtvačnicu u istoj bolnici.

Kiptum je inače svetski rekorder u maratonu sa vremenom od dva sata i 35 sekundi, a prema njegovim rečima, želeo je da pokuša da istrči tu distancu za ispod dva časa u Roterdamu, 14. aprila ove godine. Nažalost, to se neće desiti.

On je takođe već bio određen kao deo nacionalnog tima Kenije za Olimpijske igre u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter