Izvor: Novosti.rs
04.09.2023 u 15:16
0

SRBIJA NAVIJA I ČEKA POBEDU: Odbojkaši Srbije VEČERAS na Evrposkom prvenstvu igraju meč odluke

Ozbiljno i sa Estonijom. Odbojkaši su svesni da ukoliko žele da osvoje drugo mesto u grupi A na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu moraju večeras (18.00) i sutra (21.00) u Ankoni da pobede neugodne Estonce i Nemce. U tom slučaju makar u osminifinala izbegli bi Grbićevu Poljsku.

– Estonija je neugodna ekipa. Gledali smo je protiv Italije, u drugom setu su vodili sa pet, šest poena razlike, ali nisu uspeli i da ga osvoje. Uverili smo se da veoma dobro serviraju i ukoliko imamo dobar prijem imamo šanse da pobedimo – ističe za sajt OSS libero Milorad Kapur.

Debitant u našem timu i pored poraza u Italiji zadovoljan je kako je ekipa odigrala prva tri meča na šampionatu.

– Mislim da smo igrali dosta dobro, pogotovo prva dva. Protiv Švajcarske, koja nije protivnik našeg nivoa igrali smo maksimalno i pobedili sa 3:0. Potom smo imali težak meč sa Belgijom, koju smo uspeli da savladamo u četiri seta. Italijani su po meni najbolja ekipa na šampionatu, igraju na svom terenu, veliki su favoriti, tako da nismo uspeli da ih iznenadimo – primećuje Kapur, koji se nada da će i u Ankoni imati podršku sa tribina, kao u Peruđi.

I SREBRO SIJA KAO ZLATO: Odbojkašice ipak SIJAJU, Srbija je ponosna! (VIDEO)

Pomoćni selektora Igora Kolakovića Bojan Janić očekuje da ekipa posle poraza od Italije (0:3) pokaže reakciju i svoje pravo lice.

– Estonci su tvrdi, nema sumnje da neće biti lako. Moramo da budemo fokusirani na naše deo terena, da pokažemo reakciju na neke stvari koje smo loše radili protiv Italije, da probamo da se fokusiramo na to, jer će nam to značiti i protiv njih i Nemaca, a pogotovo u elimimnacionom utakmicama – smatra Janić.

Legendarni odbojkaš primećuje da su soldino odigrali prve tri utakmice:

– Mislim da je protiv Švajcarske bilo očekivano lako, jer su autsajderi u našoj grupi. Protiv Belgije su smo ostvarile veoma bitnu pobedu. U duelu sa Italijanima možda nas je malo „pojela“ i atmosfera, a i stvarno su prejaki u ovom trenutku. Krivo mi je što nismo prižili malo jači otpor, pogotovo na početku prvog seta. Protiv takvih ekipa ne smeš da praviš tehničke greške koje smo imali, ali možeš da izvučeš pouke iz toga. Imali smo sastanak tako da verujem da ćemo u narednim utakmicama imati pravu reakciju.

Krsteski: Estonci su neugodni

LIBERO Miloš Krsteski, koji debituje na EP ističe:

– Od početka turnira išli smo od najlakšeg protivnika do najtežeg, prvo sa Švajcarskom, kasnije sa Belgijom i Italijom. Protiv „azura“ je bio najteži meč, videlo se da su trenutno za klasu ispred nas, da su opravdali ulogu favorita. Sada nas očekuje jako neugodna Estonija, daćemo sve od sebe kako bismo zaboravili poraz od Italije. Protiv Nemačke ćemo odlučivati o tome ko će biti drugi u grupi.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter