Izvor: HAPPYBSC
11.02.2024 u 22:45
0

IPAK IDEMO NA OLIMPIJADU: Australija u dramatičnom meču pobedila SRBIJU, lavice STALE U FINIŠU, ali već su obezbedile plasman -73:75

Košarkašice Srbije izborile su plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Srbija je na kvalikacionom turniru u Brazilu poražena od Australije rezultatom 73:75 ali je i pored toga izvadila vizu za Pariz.

Australija je prva u grupi sa sve tri pobede.

Srbija ima jednu pobedu i dva poraza ali ni u jednoj opciji ne može da završi kao poslednja u grupi.

Treći putnik na Olimpijske igre biće poznat nakon meča Brazil – Nemačka.

Domaćin je bez pobede trenutno, dok Nemačka ima skor 1-1.

PRVA ČETVRTINA U TOKU Srbija – Australija

Dvorana: Giljerme Parense, Belem: Sudije: Batista, Gedvilas, De La Rosa.

Srbija: Raca, Rosić, Čađo, Jovanović, Anderson, Stanković, Nogić, Janković, Katanić, Dugalić, Krajišnik, Đorđević.

Australija: Melburn, Madgen, Alen, Smit, Maagbegor, Tolo, Džordž,  Bikavs, Bolejz, Džekson, Vitkomb, Rid

Srbija – Australija 

Srbija – Australija 37:41

40′ KRAAAAJ! Srbija je na Olimpijskim igrama – 73:75

Šteta. Vezala je Australija pet poena za 30 sekundi i došla blizu pobede. Zatražila je Marina Maljković tajm-aut. Pogodila je Dragana Stanković za dva i vratila nas u igru. Iznudle su rivalke dva bacanja, a Melburn je pogodila jedno, ali je Stanković promašila zicer. Usledio je brz faul našeg tima. Alen je pogodila samo jedno, a Nogić brzo iznudila dva bacanja, ali je pogodila samo jedno. Australija je potom sa linije bacanja došla do šest razlike. Stanković je sa zicera smanjila na minus četiri, anakon ukradene lopte trojkom za minus jedan, ali to je bilo sve

22:51

38′ Nerešeno je na dva minuta do kraja – 65:65

Iskoristila je Australija još jednu grešku da smanje na minus jedan, a usledila je serija grešaka na obe strane. Potom je Tina Krajišnik napravila petu ličnu greške, a Mekbegor je sa linije bacanja donela preokret. Srbija je uzvratila istom merom, Raca je uhvatila ofanzivan skok i pogodila je drugo za izjednačenje.

22:45

36′ Srbija propušta prilike da reši utakmicu, čeka nas drama – 64:61

Strašna akcija Srbije i poeni Mine Đorđević na obruču za šest poena prednosti. Pogodila jer trojku Australija,a uz malo sreće smo pogodile za dva poena. Usledila je i sjajna blokada. Imale su naše sjajnu priliku da povećaju prednos, pa smo iz kontre nakon greške primile lake poene.

22:42

36′ Idemo devojke, raste prednost Srbije – 60:56

Iskusna je Australija, uzvratila je trojkom i izjednačila. Srbija je sa linije bacanja preko Nogić ponovo povela. Sjajno smo se odbranile i iz kontre došle do plus četiri, a potom opdigrale još jednu sjajnu oidbranu.

22:37

32′ Idemo devojke, veliki preokret Srbije – 54:53

Promašila je Srbija prvi napad, ali je odigrala sjajnu odbranu. To je iskoristila Dragana Stanković koja je pogodila uz dodatno bacanje kojim je donela izjednačenje našem timu.  Australija je postigla poene na obruču, ali smo trojkom preokrenule.

22:19

26′ Tako je devojke! Srbija se konačno probudila – 41:43

Nakon tajm-auta smo odigrale dobru odbranu, ali je ponovo bila katastrofa u napadu. To je Australija iskoristila i povećala na est poena viška. Pokušali smo da odgovorimo trojkom i promašile, ali je Krajišnik uhvatila ofanzivan skok, a Anderson da iznudi dva bacanja i konačno ubaci neke poene. Zatim smo ukrale i loptu. Raca je faulirana i  sa linije bacanja nas je vratila na samo dva poena minusa. Nakon još jedne sjajne odbrane smo promašile zicer za izjednačenje.

21:50

20′ Loša četvrtina Srbije – 34:35

Nogić je konačno pogodila poene za Srbiju, a nakon dobre odbrane smo imali i ziocer, ali je Stanković imala veliki promašaj. To je kaznila Džordž novim poenom sa bacanja. Naše su izgubile još jednu loptu i omogiućile kontru iz koje su rivalke došle do novih bacanja. Sreća pa je Melburn oba promašila. To ipak naše devojke nisu iskoristile jer je Andesron sjajno izblokirana. Usledio je tajm-aut za Austrlaiju.  Promašile su šut za tri, a naše siu u poslednjem napadu iznudile dva bacanja ood kojih je Anderson pogodila jedno i propustil priliku da doonese izjednečenje

21:42

18′ Ne valja: Raspala se igra Srbije, preokret Australije – 31:34

Nikako ne mogu da pronađu ritam naše devojke pa je propao još jedan napad, ali smo imale i sreće jer su i rivalke promašile tri zicer au jednoj akciji. Ponovo smo probali za tri poena i promašili. Situacioja je postala još gora zbog trećeg faula tine Krajišnik, a Tolo je sa bacanja donela i preokret i prvu prednost za Australiju. Promašili mso potom još jednu trojku, a Tolo zatim sa linije bacanja nastavila da uvećava prednost.

21:38

16′ Topi se prednost Srbije – 31:30

Anderson je posle tajm-auta pogodila dva bacanja koja je iznudila jer su rivalke već u bonusu. Usledila je i prva trojka Australije preko Borlas. Probala je da uzvrati Čađo, ali je promašila. Usledili su novi laki poeni i samo minus jedan za Australijanke.

15′ Maljkovićeva traži tajm-aut, Australija pravi velike probleme – 29:25

Počele su rivalke da pogađaju na obruču, i da igraju sve bolje. Naše su uspele preko linije bacanja da održe prednost, ali fale poeni iz igre. Maljković je odlučila da zatraži tajm-aut.

21:32

14′ Australija sve više preti, Stanković čuva prednost – 27:23

Nova greška Srbije je rezultirala kontrom i lakim poenima, pa je Australija smanjila na minus šest. Stanković je iznudiola faul za bacanja i pogodila jedno za prve poene u ovoj deonici, ali je Australija nastavila da pogađa i smanjila je na svega pet poena minusa. Tada je Stankovićeva sjajnim potezom preko ruke postigla prve poene iz igre u drugoj četvrtini,a onda je udarila još bolju rampu. Dugali je u sledećoj akciji promašila trojku i kaznila je to Džordž koja j epogodila uz faul i nakon bacanja smanjila na samo četiri poena minusa. Konačno je pogodila i Anderson posle pauze.

21:27

12′ Australija postiže po neki poen – 22:14

Obe ekipe su odigrale odličnu odbranu na startu druge deonice, pa smo videli promašaje i ukradene lopte.  Raca je prednjačila sa promašijam, a prve poene je postigla Australija.

21:21

10 ‘Moćna igra Srbije, ovako se ide na olimpijske igre – 22:12

Malo je posustao napad Srbije, pa je propala još jedna akcija. Rivalke to nisu kaznile i Staša Janković je iz kontre vratila 10 poena viška. Usledio je sjajan potez Megbegor koja je pogodila uz faul i nakon pogođenog bacanja smanjila zaostatak na sedma razlike. Srbija je postigla poene na obruču, a potom je Melburn pogodila jedno od dva bacanja. Rosić je na drugoj strani izborila dva bacanja i pogodil a oba. U poslednjem napadu Australija je promašila obruč. Sjajna četvrtina naših devojaka.

8′ Srbija i dalje briljira, Australijanke ne znaju šta ih je snašlo – 16:8

Imale su naše devojke priliku da ukradu loptu, ali su se nekako iskobeljale rivalke i pogodile za dva poena.  Odgovorila je odmah na drugoj strani Tina Krajišnik. Kapiten Srbije je nakon toga imala i sjajnu blokadu, ali je Nogić promašila poludistancu. Australijanke su iskorsitile prilku i smanjile na osam poena minusa.

21:10

6′ Srbija gazi rivalke, prednost raste – 14:4

Australija nema rešenja za odbanu srbije. Posle dva propuštena napada, Nogić je sjajno iz prodora poentirala i donela velikih 10 poena porednosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter