Izvor: BSCHAPPY
11.03.2024 u 18:20
0

SUDBINA CRNO BELIH MOŽE BITI REŠENA U POSLEDNJEM KOLU: Ove utakmice crno-beli moraju da pobede ako žele plej-in

Ulazimo u samu završnicu ligaškog takmičenja u Evroligi. Partizan je jedan od timova koji će tražiti svoju šansu u borbi za mesto u plej-inu.

Za to će biti potrebno da crno-beli budu između sedmog i 10. mesta na kraju. Mesto u prvih šest, odnosno u plej-ofu, nije realan scenario, iako je u teoriji moguć, jer šestoplasirani Fenerbahče ima 17 pobeda posle 28 kola, četiri više od Partizana, koji je na 11. mestu.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još šest kola. U igri za mesta u plej-inu su Baskonija (osmo mesto, 15 pobeda, 13 poraza), Makabi Tel Aviv (deveto mesto, 15 pobeda, 13 poraza), Valensija (10. mesto, 13 pobeda, 15 poraza), Partizan (11. mesto, 13 pobeda, 15 poraza), Olimpija Milano (12. mesto, 12 pobeda, 16 poraza), Anadolu Efes (13. mesto, 12 pobeda, 16 poraza) i Bajern (14. mesto, 12 pobeda i 16 poraza).

Treba istaći da od direktnih konkurenata, Partizan ima bolji međusobni skor protiv Olimpije Milano i Anadolu Efesa, lošiji protiv Makabija i Bajerna, dok protiv Baskonije i Valensije tek treba da igra.

Partizan je sam sebi u velikoj meri otežao posao nakon poraza od Olimpije u Milanu u petak 85:83. Zbog toga će posao do kraja biti znatno teži. Međutim, daleko od toga da je ekipa trenera Željka Obradovića bez šansi, pogotovo kada se uze u obzir činjenica da Partizan do kraja ima samo dva gostovanja, i četiri utakmice na domaćem parketu. Imperativ pobede crno-beli imaju protiv Albe, poslednjeplasirane ekipe, i Valensije i Baskonije koji su direktni rivali za plej-in. Partizan ima mnogo bolji učinak kod kuće, 10 pobeda i tri poraza naspram tri pobede i 12 poraza na strani.

U narednom kolu Partizan čeka veoma teška utakmica, na gostovanju Barseloni, koja nikako ne leži crno-belima. Partizan nema pobedu protiv Barselone u zvaničnim utakmicama još od 2010. godine.

Potom sledi utakmica protiv Baskonije kući, što će biti jedna od najvažnijih utakmica u čitavoj sezoni jer je španski tim jedan od direktnih konkurenata. Budući da je Partizan u prvom meču protiv ovog rivala, u Vitoriji, izgubio sa jednim poenom razlike (84:83), mogao bi da eventualnom pobedom sa većom razlikom ima bolji međusobni skor od Baskonije, što bi bilo izuzetno važno.

Zatim, dva dana kasnije, sledi utakmica protiv Real Madrida, takođe u „Beogradskoj areni“. S obzirom na to da je Real u velikom padu forme, a da je opet daleko prvi na tabeli sa tri pobede više od najbližeg pratioca, Barselone, pobeda Partizana na ovoj utakmici ne deluje kao nemoguća misija. Real je u prvoj utakmici protiv crno-belih bio dominantan i slavio sa 91:75, ali su tada okolnosti bile potpuno drugačije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter