Izvor: Telegraf.rs
19.10.2023 u 16:44
0

SVE O MEČU PARTIZAN-OLIMPIJAKOS: Crno-beli idu u ofanzivu, ali protiv izrazitog favorita

Šanse su male, ali postoje.

Košarkaši Partizana će odigrati meč četvrtog kola Evrolige protiv ekipe Olimpijakosa u sklopu duplog kola ove nedelje.

Olimpijakos je trenutno favorit prema svim kladionicama, a iznenađujuće je da im je data izrazita prednost.

Iako Olimpijakos nije tim kao prethodne godine, kvalitet tima je nesporan i nema sumnje da će ovo biti težak ispit za Željkovu četu, ali odlična prilika da naprave reakciju.

Kada se igra i ko prenosi meč?

Meč se igra u hali Mira i Prijateljstva 19. oktobra sa početkom od 20:15 časova, a prenos ove utakmice obezbedila je televizija Sport Klub na svom prvom kanalu.

Ko sudi?

Na čelu sudijske trojke biće vrlo iskusni Karmelo Paterniko iz Italije, a koji je prošle sezone vrlo često delio pravdu na mečevima Partizana.

Pomagaće mu Đordi Alijaga iz Španije, koji nije bio tako često deo utakmica crno-belih, ali zato jeste treći arbitar.

Reč je o Mariju Majkiću iz Slovenije, koji je interesantno sudio i meč Partizana protiv Cibone odigran pre samo nekoliko dana u ABA ligi.

„OČEKIVALI SMO DA ĆE BITI TEŽE“: Obradović otkrio koliko je i kako Zvezda pomogla Partizanu

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Partizan je trenutno na rezultatu 1-2 nakon tri utakmice, pošto je prethodno izgubio od Makabija i Barselone, ali dobio Asvel.

U poslednjoj utakmici protiv Barse crno-beli su imali velikih problema u čuvanju centarske linije protivnika, a deluje da se taj problem može produžiti i na ovu utakmicu, pošto Olimpijakos ima, prema nekim analizama i kvalitetniji centarski duo.

Ipak, ukoliko uspeju da reše taj problem i spreče, već okrnjenu kreaciju Pirejaca na dobrom su putu da ostvare pobedu.

Sa druge strane Olimpijakos deli isti skor sa Partizanom i njihova motivacija kao jednih od glavnih favorita za osvajanje Evrolige sigurno ne kaska.

Projektovane startne petorke

Partizan: PJ Doužer, Kevin Panter, Džejms Naneli, Zek Ledej, Balša Koprivica.

Olimpijakos: Tomas Vokap, Ajzea Kenan, Kostas Papanikolau, Alek Piters, Nikola Milutinov.

Reč trenera

Željko Obradović

– Olimpijakos je tim koji je stvoren da igra na Fajnal-foru. Prošle godine su igrali prvenstvenu utakmicu, izmakla im je titula za milimetar i odigrali su izuzetnu košarku. Ove godine su na početku imali problema sa povredama i trenutno su u tom ritmu. Međutim, u njihovoj teretani biće veoma teško. Olimpijakos je tim koji ima mnogo iskustva, isti igrači su godinama, trener je isti, doveli su igrače koji su uskočili umesto igrača koji su otišli. Očekuje nas zahtevna utakmica u svakom smislu. Ono što je bilo evidentno sinoć protiv Barselone je da, ako želite da igrate dobro u Evroligi, morate da odigrate svih 40 minuta. Nema mesta za sitne greške, za šuteve u ranoj fazi napada, za neboksovanje… Igrači su svesni svega i znaju gde su sinoć pogrešili, očekujem reakciju – izjavio je trofejni trener.

Jorgos Barcokas

– Pobeda ili poraz nije smak sveta u Evroligi. Kao što sam rekao pre nekoliko dana, u fazi smo da samo pokušavamo da preživimo većinu utakmica, uključujući i rezultate. Lično, snažno verujem u naš spisak i njegove potencijale. Dobra vest za nas je da će Najdžel Vilijams-Gos igrati protiv Partizana, iako nije napravio nijedan trening sa ostatkom ekipe. Kao što sam rekao, ovo je težak period za nas i potrebno nam je ohrabrenje i podrška naših navijača. Svih ovih godina postigli smo mnogo i u budućnosti ćemo postići još. Partizan je tim koji igra intenzivno, posebno na svom terenu. Imaju i potencijale i slabosti. Nijedan evroligaški tim nije u najboljoj mogućoj kondiciji. Partizan ima svoj trenerski potpis i posle poraza u svom domu na poslednjoj utakmici od Barselone, siguran sam da će doći odlučni da do pobede – istakao je Barcokas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter