Izvor: Happy BSC Portal/24sedam.rs
22.11.2023 u 10:47
1

ALKARAZ IMA PLAN DA PORAZI NOVAKA, ALI I NOLE SE PITA: Evo kada je moguća smena na vrhu

Ponovo će Australija biti ključna.

Do kraja teniske sezone ostao je još samo Završni turnir Dejvis kupa, na kome će Novak Đoković sa reprezentacijom Srbije pokušati da osvoji čuvenu Salataru.

Novak je u Malagu stigao sjajno raspoložen, nakon osvojenog Završnog masters turnira i potvrde prve pozicije, ali je i započeo 400. nedelju na vrhu ATP liste – nešto što nikome do sada nije pošlo za rukom!

Veliki rival bio mu je Karlos Alkaraz, a njihova trka nastaviće se i u novoj sezoni, koja u januaru počinje u Australiji, a mladi Španac i dalje ima imperativ povratka na prvo mesto.

Alkaraz je željan dokazivanja, pa će i u Australiji igrati silno motivisan, međutim, Novakova prednost je ubedljiva.

Printscreen/Instagram/Carlos Alcaraz Garfia

Već je viđen za glavnog favorita na Australijan openu, a novu sezonu dočekuje sa 11.245 bodova. Ono što je poznato, do kraja januara neće pasti sa prvog mesta, ali Alkaraz preti sa drugog, a trenutno ima 8.855 bodova.

Razlika između vodećeg tandema iznosi 2.390 bodova, što je više od jednog grend slema razlike, pa je pitanje kako Novak uopšte može da padne sa prve pozicije.

Uoči Australijan opena, igra se turnir u Adelejdu, gde Novak brani titulu i 250 bodova, ali je više puta preskakao ovaj turnir, pa je pitanje da li će se pojaviti ovog januara.

Zatim sledi Australijan open, na kome Đoković takođe brani titulu i ogromnih 2000 bodova, što znači da Novak neće igrati za nove bodove, već će samo braniti, za razliku od Alkaraza.

Novak 29. januar može dočekati sa 8.955 poena, naravno ukoliko preskoči ova dva pomenuta turnira, a mladi Španac je prošle godine preskočio Australiju i sada može biti prava opasnost po Đokovića.

IPAK NE DRŽI SVE REKORDE: Pojavila se retka statistika u kojoj Đoković NIJE najbolji teniser svih vremena

Već od 2. januara igraju se turniri u Adelejdu i Pjunu, a potom sedam dana kasnije još jedan turnir u Adelejtu, takođe iz kategorije 250. Španac će imati priliku da dođe do 500 bodova pre Australijan opena, a potom i bude veliki konkurent Novaku na putu do nove grend slem titule.

Prava borba za prvo mesto krenuće upravo u Melburnu, a iako je Novak više puta isticao da mu to nije prioritet, biće zabavno ponovo ga gledati kako na najvišem nivou igra duele sa mlađim rivalima koji su željni da ga pobede.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ALKARAZ IMA PLAN DA PORAZI NOVAKA, ALI I NOLE SE PITA: Evo kada je moguća smena na vrhu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter