Izvor: BSC HAPPY
06.04.2023 u 16:44
0

KAKVA VEST Prva teniserka sveta udarila jako, zbog Rusa i Belorusa pominjala Drugi svetski rat i Nemce

Iga Švjontek, prva teniserka sveta, oglasila se povodom odluke Vimbldona da ove godine dozvoli ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama da učestvuju.

– Čula sam da posle Drugog svetskog rata Nemcima nije bilo dozvoljeno da igraju, baš kao ni Japancima i Italijanima. Mislim da bi takav potez pokazao ruskoj Vladi da nisu u pravu. Mi smo sportisti, mali deo sveta, ali je sport sam po sebi bitan i veoma važan i uvek bude iskorišćen za propagandu. Smatram da je tenis u startu morao svima da pokaže da su teniseri protiv rata. Tenis nije krenuo tim putem i zato sada ne bi bilo fer i korektno prema Rusima i Belorusima uraditi tako nešto. Ta odluka trebalo je da bude doneta pre godinu dana – izjavila je Švjontek za američki Bi-Bi-Si.

Pokušala je da ublaži malo stav.

– Nije njihova krivica što imaju takav pasoš. Njihova situacija je prilično komplikvana i teško im je da javno progovore o svemu. S druge strane, mi sportisti imamo neku vrstu uticaja i osećam da možemo bar malo da pomognemo da sve ovo prestane – zaključila je 21-godišnja Poljakinja.

KECMANOVIĆ U ČETVRTFINALU turnira u Eštorilu, Rodionovu prepustio samo jedan gem

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter