Izvor: Sportklub.rs
25.02.2023 u 08:28
0

NOVAK ĐOKOVIĆ: „Čekaću odluku SAD do poslednjeg trenutka, taj proces nije u mojim rukama“

Novi veliki projekti sa Republikom Srpskom

Novak Đoković je ponovo u Dubaiju. Raspoložen što je ponovo u gradu u kome igra odličan tenis, posle prvog treninga u Klubu avijacije pričao je u intervjuu za Sportklub o najbitnijim aktuelnim detaljima iz svoje karijere.

Pet puta si osvojio titulu u Dubaiju, da li si na dobrom putu da osvojiš i šestu? Kakva je situacija posle prvog treninga?

– Na dobrom sam putu jer sam stigao ovde osposobljen da igram. Trening je prošao odlično, svi treninzi u Beogradu su davali naznaku da mogu da dođem ovde. Rekao sam u Beogradu pre nekoliko dana da još nisam 100 odsto ali se bližim tom maksimumu tako da očekujem za nekoliko dana treninga da ću dostići taj najbolji mogući stepen pripreme za turnire.

Na konferenciji za medije u Beogradu si rekao da licenca za Srbija turnir ističe. Da li to znači da više nećemo imati turnir ili će se on kasnije vratiti?

– Pre svega da kažem da licenca nije naša. Mi smo licencu iznajmljivali od Jona Cirijaka koji je vlasnik. On je vraća u Rumuniju dogodine. Želeli smo da je kupimo i da turnir ostane kod nas dugi niz godina, imali smo uspeha, puno ljudi je dolazilo, dobijali smo odlične ocene ATP ali ništa ne možemo da uradimo ako vlasnik ne želi da proda licencu. Sada se trudimo da na dva različita načina dođemo do nove licence.

Printscreen/Tanjug

 

Ove godine se turnir igra u Banjaluci?

– Odlučili smo da preselimo turnir u Banjaluku, naravno uz blagoslov Vlade Srbije i predsednika Srbije i naravno predsednika Republike Srpske i gradonačelnika Banjaluke, koji su podržali tu inicijativu. Pravi se veliki projekat, infrastruktura za budućnost. Republika Srpska je željna ovako velikog sportskog događjaja, to će biti verovatno najveći sportski događaj u istoriji RS. Nadam se da ću biti zdrav jer mnogo želim da igram tamo pred našim narodom koji mene i sve naše tenisere željno iščekuje.

Verovatno u žiži celog teniskog sveta je da li ćeš moći da igraš u Americi u martu. Da li ima novih vesti i dokle ćeš čekati?

– Do poslednjeg trenutka, kao i prošle godine. Taj proces nije u mojim rukama. Ono što smo mogli da uradimo, uradili smo, oni još nisu promenili taj propis da nevakcinisani stranci ne mogu da uđu bez izuzeća. Zahvalio bih se direktorima turnira u Indijan Velsu i Majamiju koji su mi slali podršku, kako bi uspeli da utiču na Vladu SAD da mi da dozvolu. Nadam se pozivnom ishodu ali ne mogu više da kažem

BONUS VIDEO

Skoro sigurno ćeš igrati na Ju-es openu, da li to donosi specijalan motiv?

– Još nije sigurno, ima najava ali dok ne bude zvanično ne mogu da pričam o tome.

Ako ne budeš igrao u Indijan Velsu i Majamiju, imaćeš više vremena za šljaku?

– To je pozitivan ugao gledanja. Razlika između ove i prošle godine je jer sam igrao u Australiji i napravio istorijski rezultat. Znamo šta se dogodilo prošle godine u Australiji, vratio sam se ovde, odigrao Dubai i imao dosta poteškoća da nađem formu koja je došla tek oko Rima. Sada se igrački bolje osećam. Gde budem mogao da igram, igraću, ako ne odem u SAD, pripremiću se bolje za šljaku koja je mnogo zahtevna podloga. Želeo bih da počnem sezonu na šljaci bolje nego poslednih četiri-pet godina kada nisam igrao baš najbolje u Monte Karlu. Tamo će biti moj prvi turnir na šljaci, nadam se što boljim pripremama i naravno da vrhunac bude na Rolan Garosu.

Srpski teniski derbi pripao Lajoviću, Dušan nadigrao Đerea
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter