Izvor: B92
24.01.2024 u 15:35
0

„NOVAK IMA LUD NIVO“: Stručnjaci nahvalili Đokovića, „OVO je njegov problem“

Džon Mekinro, Tim Henman i Mats Vilander analizirali su meč Novaka Đokovića i Tejlora Frica na Australijan openu.

Srpski as je slavio rezultatom 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3, ali mu je za to bilo potrebno skoro četiri sata. Henman ističe da ne bi bilo iznenađujuće kada bi Đoković i po 11. put osvojio Melburn.

„To je veoma loše za ostale igrače (koliko je opušten prim. aut); kako izgleda zadovoljno gde se nalazi. Njegova forma je odlična. Niko se ne bi iznenadio ako nastavi i dalje ovako i osvoji titulu“, rekao je Henman u studiju „Eurosporta“.

NEOČEKIVANA VEST IZ MELBURNA: Nik Kirjos najavio kraj karijere!

Vilander kaže da Novaku gubitak drugog seta nije predstavljao toliki problem, ali se, ipak, dotakao činjenice da je Đoković u tom periodu imao 0/15 na brejk loptama.

„Prvi set je promenio sve. Kada kažete tri sata i 45 minuta, rekao bih da je Tejlor Fric bio tamo tri sata i 45 minuta. Novaka nije bilo više od dva sata. Treći set nije bio toliko težak. Novak ima neverovatnu sposobnost da se odjedanput opusti, što se desilo u drugom setu. Nula od 15 na brejk loptama, to je neverovatno. Želeo je da povede 2-0. Ali, da li je važno ako ne osvoji drugi set? Ne baš. Postoji velika razlika u tome kroz šta je Fric morao da prođe i kroz šta Novak prolazi jer je mnogo bolji u toliko toga“, kazao je Vilander.

Mekinro se osvrnuo na Novakov servis, da bi mu potom odao priznanje.

„Novak je užasno počeo da servira. Procenat je bio na oko 20 odsto. Do kraja mečeva je imao više asova i veći procenat od Frica, za kojeg mislim da nije tako loše servirao“, istakao je Mekinro i dodao:

„Neverovatno je gledati momka sa 36 godina koji ima toliku želju i glad da uradi ono što je potrebno. Ovo je lud nivo“.

Đoković će u polufinalu, u petak, igrati protiv Janika Sinera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter