Izvor: sport.alo
27.12.2023 u 08:54
0

SRAMOTA AUSTRALIJAN OPENA: Đoković im nije favorit već….

Novak Đoković gazi sve pred sobom, ali... Izgleda da za neke nije glavni favorit na Australijan openu...

Čini se da su otišli daleko sa, ne baš realnim prognozama, zaboravivši činjenicu šta je sve Đoković postigao, da je i dalje najbolji u 36. godini i da mu još nije vreme za penziju…

Naime, Australijan open je u dugačkom tekstu dao pet razloga zašto bi treći reket sveta Danil Medvedev mogao da osvoji svoj prvi Australijan open!

– Nakon što je osvojio finale US Opena Medvedev je završio 2023. godinu sa 66 pobeda, više od bilo kog drugog igrača na turu – navodi se u tekstu u kome je prva stavka i razlog zašto bi Medvedev mogao da osvoji turnir to što je „bio ekstremno blizu ranije“.

ČISTA DOMINACIJA: Novak PO PETI PUT najbolji sportista Evrope

„Medvedev je već bio u dva finala Australijan opena, što pokazuje da mu se sviđaju uslovi. Dok ga je Novak Đoković nadigrao 2021. godine, došao je jako blizu 2022. kada je Rafael Nadal napravio neverovatan preokret.

Drugi razlog zašto se veruje u osvajanje turnira od strane Rusa je što je „ponovo našao svoju najbolju formu na velikim turnirima“. Kako navodi AO: „Medvedev svakako deluje kao da je ponovo rođen.

Treći razlog zbog čega je Medvedev favorit za titulu je „zato što je pobedio sve svoje najveće rivale“. Naravno da se tu misli pre svega na Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza.

„Kroz 2023. godinu Medvedev je pobedio svakog igrača koji je trenutno među top osam na svetu, sve koji su se kvalifikovali na Završni masters sezone. Pobedio je Novaka Đokovića u dva seta u Dubaiju, kada je Đoković počeo sezonu sa 15 pobeda zaredom. Pobedio je Karlosa Alkaraz u polufinalu US Opena kada je Alkaraz branio titulu i bio aktuelni šampion Vimbldona.“

NOLE SAMO U ŠORCU: Đoković zapalio internet ovim snimkom (VIDEO)

Četvrti razlog za to što Medvedev može da uzme titulu na prvom grend slemu sezone je što je „motivisaniji nego ikada“. Evo šta je o tome rekao sam Rus.

„U ovom periodu života se nadam da mogu jako dugo da trajem. Imam ogromnu motivaciju da pronađem svoje granice. Hoću da budem profesionalniji, da se borim jače, da budem bolji na terenu. Mislim da sam pred kraj 2023. bio malo ‘na sve strane’ jer sam bio mentalnoi umoran. Tako da ću da probam da budem bolji u tom aspektu u 2023“, naveo je on.

A peti razlog je to što je „specijalista za tvrde podloge“, što jeste tačno. „Od 66 pobeda 2023. godine, 49 je došlo na tvrdim podlogama. Četiri od pet titula u 2023. došlo je na tim podlogama“, navodi se u tekstu Australijan opena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter