Izvor: HAPPYBSC
15.02.2024 u 17:51
0

TEŽE NEGO ŠTO SE MISLILO: Zvezda dobila ono što joj je trebalo – „panteri“ su pokazali zube

Iako su mnogi mislili da će Crvena zvezda još jednom lako odraditi posao protiv FMP-a, pokazalo se da to baš nije bilo tako, čak daleko od toga.

Zvezda je u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća nakon drame pobedila FMP sa 80:75, a meč se rešavao u poslednjem minutu.

Iako je crveno-beli tim bio taj koji je vodio u većem delu susreta, FMP nijednog trenutka nije odustao i rpestao da veruje u preokret i čudo, koje se na kraju nije dogodilo, verovatno zbog Dejana Davidovca.

Zvezdin krilni centar postigao je trojku za 78:73 u poslednjem minutu i tako „pantere“ pogurao kao 39. uzastopnom porazu protiv tima sa Malog Kalemegdana.

Zvuči neverovatno, ali je istinito. Ni broj 39 nije bio srećan ekipi iz Železnika, a kada će njen katastrofalan niz biti prekinut verovatno niko ne zna i ne može da pretpostavi.

Koliko god čudno zvučalo, Zvezdi je jedan ovakav meč bio potreban za sve ono što sledi na Kupu, ali i dalje tokom sezone. Još jednom se pokazalo da Zvezda ne sme da dozvoli opuštanja i previše oscilacija, da u završnici mora da bude pribrana i da bira dobra rešenja u napadu (kao što je sada bio šut Davidovca), te da se na ovom Kupu neće prošetati do finala.

A i nije poenta samo stići do finala.

Zvezda je protiv FMP-a osetila kako je kad ekipa grize od prvog minuta, kako se ne predaje do poslednjeg i kako u svakom trenutku može da se okrene meč na jednu od strana.

Iako je Janis Sferopulos morao da skrati rotaciju i kombinuje minute, uglavnom zbog izostanka Teodosića i Lazića, deluje da je taj deo posla izuzetno dobro odradio.

Nemanja Nedović je najduže bio na terenu (31 minut), ali je za to vreme ubacio 20 poena uz po tri skoka i asistencija, pa je njegovo prisustvo bilo neophodno.

Ni Rokas Giedratis nije imao lak dan, pošto je bio skoro 30 minuta na parketu, ubacio je samo pet poena, ali jedna trojka je došla baš u poslednjoj deonici kada se lomilo i to posle spektakularne blokade Bolomboja na obruču.

Minuti ostalih sedam igrača su bili dobro raspoređeni (samo Hanga igrao malo preko 25 minuta), dok dva juniora nisu dobila šansu, a Lazić je ceo meč presedeo na klupi u nadi da će biti spreman za neki od narednih duela.

Zvezda je ovim mečom i ritmom i te kako stekla radnu temperaturu, a intenzitet ne treba da se spušta ni u polufinalu protiv Čačka 94 (petak, 17 sati).

Za kraj da spomenemo i igrače FMP-a, među kojima se najviše izdvojio Ognjen Kuzmić sa 18 poena i 15 skokova, odnosno indeksom 34. Kuzmić je pokazao da i dalje može da igra na velikom broju obrtaja, gospodario je reketom i bacio pojedine navijače i ljubitelje koašrke u razmišljanje – da li ga se Zvezda prelako i prerano odrekla?

Pored Kuzmića vredi spomenuti i Nikolu Šaranovića, koji je bio izuzetno nabrijan da pokaže šta zna, pa je upisao 17 poena, imao je 7/8 za dva i 1/3 za tri, pa je tako najavio da će u nastavku sezone biti i te kako važan faktor ekipe Saše Nikitovića.

FMp se sada okreće obavezama u ABA ligi, gde verovatno neće ući u plej-of, ali treba steći dobru podlogu za leto i stvaranje tima za narednu sezonu u kojo bi mogli da se pojure i neki viši ciljevi.

Što se Zvezde tiče, napravila je tek prvi korak na turniru, a da bi stigla do odbrane titule i četvrtog trofeja u nizu moraće da dobije još dva meča.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter