Izvor: Sport klub
30.11.2023 u 19:33
0

TRENER PATRIK MURATOGLU ODUŠEVLJEN NOVAKOM: „Nikad u istoriji tenisa nisam video da je neko na vrhuncu svoje igre sa 36 godina“

Patrik Muratoglu – nekadašnji trener Serene Vilijams, Simone Halep, Holgera Runea i mnogih drugih – veruje da je uspesima u sezoni za nama Novak Đoković potvrdio status najvećeg svih vremena.

„Zanimljivo je promišljati o tome da li je bolji Novak iz 2023. ili Novak iz 2015. godine. Ja mislim da je današnji Novak bolji. Igra i samopouzdanje su mu evoluirali, odigrao je još mnogo mečeva. Podigao je igru do velikih visina, a fizički nije pao, mislim da je kondiciono isti – jednako brz, fleksibilan, u balansu prilikom udaraca, otporan“, kaže Muratoglu i dodaje:

„Nikad u istoriji tenisa nisam video da je neko na vrhuncu svoje igre sa 36 godina, kao sa 26-28. Celu karijeru je na tom nivou, uz jednu-dve teške godine, iako je igrao u istoj eri sa Rodžerom i Rafom, a to samo ilustruje koliko je Novak dominantan igrač“.

NAPAO NOVAKA, A ATP GA NAGRAĐUJE: Amerikanac favorit za prestižno priznanje

Francuski trener smatra da je rasprava o najvećem svih vremena gotova posle ove sezone.

„Ta čuvena GOAT diskusija je potpuno završena posle ovakve Đokovićeve godine – tri slem titule plus finale, drži rekorde u svim kategorijama: slemovi, mastersi, nedelje na mestu broj jedan. Pri tom još igra, još je na vrhu“.

Federer je sa 36-37 godina osvojio tri slema, a sa 38 igrao finale Vimbldona.

„Često čujem da ono što je Rodžer uradio 2017-2019. godine jeste jednako kao ovo što Novak sad radi. Rodžer jeste bio bolji igrač 2018. godine nego pre zbog jednog velikog razloga – bekhenda. Počeo je da hvata loptu u penjanju, da riternira ravno više nego slajsom. To je napravilo veliku razliku. Ali ni tada Rodžer nije osvojio tri slema i bio konstantan tokom cele sezone, korak iznad drugih. Razlika je u tome što je Novak i sada fizički dobar kao kad mu je bilo 26“, zaključuje Muratoglu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter