Izvor: BSC HAPPY/Sportal/Kurir
10.09.2023 u 22:42
0

Mitrović het-trikom srušio Litvaniju! Srbija pobedila sa dva gola razlike!

Fudbaleri Srbije savladali su Litvaniju u Kaunasu rezultatom 3:1 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Srbiju je do pobede vodio maestralni Aleksandar Mitrović koji je postigao tri gola.

Mitrović je pogađao u 21., 32., i 44 minutu.

Dvostruki asistenst bio je Filip Mladenović,a kod trećeg gola asistirao je Tadić.

Jedini gol za Litvance postigao je Palauskas.

Srbija nakon pet utakmica ima 10 bodova, koliko i Mađarska ali uz meč manje od Orlova.

Crna Gora je na trećem mestu sa 8 bodova.

Bugarska i Litvanija davno su otpisane sa svega dva boda.

Tok meča

71′ Dve izmene u Srbiji. Dušan Vlahović je zamenio Aleksandra Mitrovića, a Stefan Mitrović Andriju Živkovića.

67′ Velika šansa za Ilića! Bila je to sjajna akcija Orlova, lopta je brzo išla od noge do noge, a onda je Sergej iza leđa Litvanije proigrao Ilića, koji je iz prve gađao dalji ugao i lopte je završila tik pored stative. Šteta…

60′ Gudelj sa distance. Oprobao je udarac srpski vezista i gađao malo pored stative na pola sata do kraja utakmice.

54′ Nova šansa! Gotovo svaki centaršut naše selekcije predstavlja potencijalnu šansu. Sada je Tadić ubacio loptu na prvu stativu, a tamo Sergej gađao preko gola.

51′ Prete Litvanci. Kapiten Černič je ušao u sredinu sa leve strane i solidno šutirao, ali pored gola. Pritom je prethodno i bio u ofsajdu.

47′ Umalo četvrti gol Srbije! Gudelj je natrčao na odbitak i šutirao iz prve, ali je golman Gertmonas dobro reagovao. U nastavku akcije glavom je pored stative gađao Sergej.

Počelo je drugo poluvreme.

45+1′ Gol. Litvanci dolaze do pogotka iz prve šanse. Neshvatljiv propust ponovo je napravila odbrana Srbije, Černič je pobegao i šutirao pored istrčalog Vanje, a zatim se lopta odbila do Paulauskasa koji je usamljen na pet metara poslao loptu u mrežu. Još jednom je potvrđeno da je odbrana velika boljka Orlova… 


42′ GOOOOOOOOL! Srbija vodi sa 3:0, het-trik Aleksandra Mitrovića. Sada je uloga asistenta pripala Dušanu Tadiću, koji je sa leve strane po zemlji proigrao Mitrogola, a ovaj pokazao da ume i nogom. Praktično je „probio“ litvanskog golmana i zatresao mrežu.

40′ Dominacija Srbije. Iako vodimo sa 2:0 i dalje se za sve pitamo na terenu. Litvanci ne uspevaju ni da priđu do šesnaesterca.

38′ Žuti karton za Živkovića. Nije krilni igrač dobio faul, pa je oštro gestikulirao prema sudiji i zbog toga dobio javnu opomenu.

33′ Litvanci omiljeni rival Mitroviću. Nema reprezentacije koju je Mitrogol više puta matirao, ovo mu je bio sedmi pogodak u šest mečeva protiv baltičke selekcije.

32′ GOOOOOOOOL! Srbija vodi sa 2:0, strelac je ponovo Aleksandar Mitrović. Gotovo preslikano kao kod prvog pogotka. Asistent je ponovo Mladenović. Utrčao je po levoj strani i ušao daleko u šesnaesterac, zatim sjajno uposlio Mitra, koji se samo poklonio sa tri metra.

28′ Mitrović u šansi. Za korak je naš napadač bio kratak da stigne do lopte ispred istrčalog golmana Gertomasa. Bio bi to siguran pogodak.

26′ Prekid meča. Golmanu Litvanije Gertomasu se ukazuje lekarska pomoć, što su timovi iskoristili za kraći predah.

21′ GOOOOOOOOL! Srbija vodi, strelac je Aleksandar Mitrović! Mitrogol se konačno upisao u ovim kvalifikacijama. Posle osvojene lopte u visokom presingu i nekoliko dodavanja, Mladenović je centrirao na pet metara, tamo je utrčao Mitrović i glavom pogodio mrežu.

17′ Kakva šansa za Srbiju! Posle centaršuta Filipa Mladenovića sa leve strane, Miloš Veljković je bio usamljen na pet metara, ali je katastrofalno zahvatio loptu. Umesto da je zakuca u mrežu, samo ju je okrznuo i otišla je u gol aut.

14′ Zanimljiva situacija u šesnaestercu Litvanije. Posle centaršuta sa desne strane, golman Gertmonas i Sergej su bili u skoku. Čuvar mreže domaćih je ispustio loptu, ali do nje nije došao naš vezista.

10′ Bez šansi. Ništa se konkretno za sada ne događa na stadionu u Kaunasu. Srbija ima inicijativu, međutim, ništa iz toga ne uspeva da stvori.

7′ Korner za Orlove. Prvi udarac iz ugla za naš tim. Dušan Tadić je ubacio loptu u šesnaesterac, bez opasnosti po rivala.

4′ –  Miran početak meča. Agresivno su ušla oba tima, ali se za sada sve odvija između dva šesnaesterca.

Počela je utakmica.

Sastavi

Srbija: V. Milinković-Savić, Milenković, Veljković, Babić, Živković, Gudelj, Ilić, Mladenović, Tadić, S. Milinković-Savić i Mitrović.

Litvanija: Gertmonas, Lasickas, Lekiatas, Girdvainis, Beneta, Verbickas, Gineitis, Slivka, Golubickas, Černik i Paulauskas.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter