Izvor: happybsc
18.08.2023 u 07:40
0

PARTIZAN – SABAH: Partizan preživeo zahvaljujući SJAJNOM golmanu Jovanoviću i prošao dalje, moraće bolje protiv opasnih Danaca

Nekim igračima su potrebne meseci, godine, čak i decenije da uđu pod kožu navijača. Međutim, kada ste rođeni pobednik onda to ide malo bržim tokom. A takvu priču poznaje ovaj momak. Odrastao je na Banjici, odakle je mnogo igrača došlo u Partizan. Nije padao ni kada je išao put Donjeg Srema, a ni Radničkog. Sve je to za njega bila škola. Škola da danas postane heroj Partizana.

Krenuo je Partizan od starta po preokret i bacio na teren sve što ima. Nije to previše u ovom trenutku, ali je obećana ofanziva Duljaja i želja da se pocepa novi teren bila evidentna. Kada nije uspeo prvobitni nalet, Partizan nije padao i čekao je svoju šansu dok je u većem delu meča uspešno zaustavio žilavog rivala.

NOVAK SILINI: Đoković uništio Mofisa po 19 put i plasirao se u četvrtfinale Sinsinatija, pred navijačima u SRBIJI JOŠ JEDNA BESANA NOĆ

Upravo je prvi gol pao kao posledica agresivnosti i želje koja nije prestajala nijednog trenutka preko na ovom meču odličnog Saldanja. Kada je Natho u drugom poluvremenu šokirao golmana neočekivanim udarcem, sve je mirisalo na preokret i to bi se i desilo da od početka sezone očajni Kalulu nije upropastio veliku šansu. Ovako je krenula nervoza i Jovanović je morao da u dva navrata vadi vruć krompir pa je sve otišlo na penal rulet. Tu je golman Partizana ponovo izrastao u heroja kada je iz dva pokušaja odbranio penal i ostavio Partizan u Evropi.

Daleko je ovo od sjajnog i trebaće Partizanu još bolja igra da prođe sjajni danski Norssjeland, ali je ekipa pokazala da ima karakter i to je za trenutnu situaciju dovoljno. Aleksandar Jovanović – Za razliku od prvog meča kada je bio na vetrometini i morao čudesnim odbranama da spasava ekipu, Jovanović gotovo da nije imao posla. Opasne situacije sa starta su bili ili promašaji ili izblokirani putevi, a što je bilo do njega lako je zaustavio i uz put dirigovao i raspoređivao odbranom. Još jednom je ulivao sigurnost stavom na terenu. U produžetku maestralnom paradom sprečio evrogol – 7

Aranđel Stojković – Na samom početku pokazao veliku dozu agresivnosti i oduzeo nekoliko lopti i pri tom se solidno pridodavao napadu koji je češće išao po desnom boku. Ipak, kako je Sabah pretio po toj strani, kako je vreme odmicalo više se fokusirao na defanzivu i uglavnom dobro radio svoj posao kao i ceo tim generalno. U produžecima imao problema zbog nedostatka kondicije i mogao je Partizan to da plati u 120. minutu kada je prelako ispao, ali je Jovanović bio na visini zadatka po ko zna koji put – 6,5.

Sve školski, sve što je do njega on će odraditi na veoma dobar način. Takav golman se zlatom plaća. Sve je to super, parade, skidanje čistih golova, ali ako golman napravi amaterski kiks onda to nije „to“.

Međutim, Jovanović je na sve „to“ dodao par bravura, kao onu iz prvog produžetka kada je Sabah imao sjajan napad, lopta je posle centaršuta stigla do Mutalemova koji je iz prve, punom, gađao gornji desni ugao, ali je savršeni golman Partizana još jednom briljirao i skinuo čist gol.

Ovo je bila utakmica sezone, jer tim Igora Duljaja je morao da nadoknadi minus od dva gola iz Azerbejdžana i tako je nastavioevropsku odiseju.

Pomoć u tome svakako očekuju sa tribina. Upitno je da li će južna tribina biti puna, pošto su grobari pred start sezone najavili bojkot utakmica koje se igraju u Humskoj. Ali nema sumnje da će Partizan imati podršku bar desetak hiljada gledalaca.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter