Izvor: Tanjug
18.09.2023 u 15:09
0

Žreb olimpijskih kvalifikacija za košarkašice biće održan 5. oktobra u Šopronu

 Žreb kvalifikacionih turnira za košarkašice za Olimpijske igre u Parizu biće održan petog oktobra od 19.30 sati u mađarskom Šopronu, saopštila je Međunarodna košarkaška federacija (FIBA), preneo je danas KSS.

Domaćini četiri turnira, koji će biti odigrani 2024. godine, biće Antverpen, Rio de Žaneiro, Šopron i kineski Ksian. Reprezentacije domaćini igraće u ova četiri grada.

U saopštenju se navodi da će se u žrebu naći 16 nacionalnih timova sa svih kontinenata.

Iz Evrope će učestvovati Srbija, Belgija, Francuska, Nemačka, Mađarska i Španija, iz Azije Kina i Japan, iz Okeanije Australija i Novi Zeland, iz Afrike Nigerija i Senegal, a sa američkog kontinenta SAD i Brazil.

CRVENO-BELI DOŽIVELI PORAZ: Košarkaši Crvene zvezde izbugili od Bajerna u finalu turnira u Berlinu

Poslednje dve reprezentacije koje će učestvovati na ovim turnirima biće poznate posle američkih pretkvalifikacija koje će biti održane od devetog do 13. novembra.

Sistem žrebanja biće objavljen nekoliko dana pre izvlačenja u Šopronu.

Direktan plasman već su obezbedile SAD, kao svetski šampion, i Francuska kao domaćin Olimpijskih igara.

Selekcije Francuske i SAD igraće kvalifikacione turnire bez takmičarskog značaja. Iz njihovih grupa vizu za OI obezbediće još po dve selekcije, dok će iz preostale dve grupe plasman u Pariz izboriti po tri nacionalna tima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter